USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держава може дати на Луцький аеропорт 100 мільйонів гривень

17 Грудня 2010 11:32
Луцький аеропорт може отримати державну інвестицію у сумі ста мільйонів гривень.

Про це повідомив перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко 17 грудня в інтерв’ю «Волинській правді».

Як уже повідомлялося, під час візиту до Луцька 15 грудня віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков сказав, що поставлене урядом завдання будівництва луцького летовища можна виконати до проведення чемпіонату з футболу 2012 року.

«Колесніков пообіцяв, що фінансування будівництва аеропорту буде здійснюватися з державного бюджету. Він сказав, що в березні 2012 року прилетить особисто літаком на наш аеропорт», - казав Башкаленко.

«Вже почалися роботи щодо збору необхідної інформації. На наступному тижні наша делегація вирушить до Києва» повідомив перший заступник волинського губернатора.

Він додав, що «мова йде про державну інвестицію в сумі 100 мільйонів гривень».

«Питання фінансування вирішено на 100%. Колесніков знає, де взяти кошти на ці проплати», - впевнений Башкаленко.

Башкаленко пояснив, що, за словами, Колесникова, «інвестиції будуть повністю виділені з держбюджету: і на термінал, і на смугу, і на освітлення, на сам транспорт, і так далі».
Заступник губернатора додав, що «не бачить проблем», аби при умові держаних інвестицій Луцький аеропорт лишився комунальним підприємством.

Окрім цього, Башкаленко запевнив, що ніколи не чув, щоб волинський губернатор Борис Клімчук казав, що «Волині не потрібен аеропорт».

Нагадаємо, у серпні голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук казав, що проект зі створення у Луцьку аеропорту варто заморозити. «Давайте його заморозимо. Просто заморозимо. І дійсно почекаємо реального інвестора. Почекаємо час і відповіді на питання: Хто і куди летить, скільки в нього в гаманці грошей, щоб заплатить за квиток і на інші ряд питань», - казав тоді Клімчук.

Окрім того, у грудні голова Волинської обласної ради Володимир Войтович заявляв, що Луцький аеропорт « поки що не є інвестиційно привабливим з точки зору перспектив, пов’язаних з проведенням в Україні Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Стрийко Показати IP 17 Грудня 2010 13:13
Значить, інвестором буде держава? Борис Петрович, готуй обіцяну тисячу Колєснікову! Хай обживається у Луцьку
kamil Показати IP 17 Грудня 2010 15:17
Де вони про_обують всі гроші, які виділяються? дайте мені 100млн - зроблю аеропорт як у Львові. п.с. мої 4% від суми)
Стрийко до kamil Показати IP 17 Грудня 2010 16:47
Думаю, тепер, коли прозвучала цифра у 100 млн., окрім Байцима, прихильників розвитку волинської авіації значно побільшає. А ще вірніше - значно побільшає прихильників ОСВОЄННЯ КОШТІВ на розвиток волинської авіації:)
kozak Oleg Показати IP 17 Грудня 2010 20:43
Моє фото на всіх ресурсах використовують де пишеться про аеропорт Луцьк в с.Крупа...Даже трохі і приємно...
дідо Показати IP 18 Грудня 2010 06:24
НЮ ВАСЮКИ ? для чого державі вкопувати бабло ,якшо за 150 км є аеропорт у Львові ?...треба шукати ТІЛЬКИ приватного інвестора...
Космос Показати IP 18 Грудня 2010 10:24
До Дідо- тому, що задовбало вже їхати до Львова 4 години, майже, як і до Київа, по дерьмовій дорозі, щоб вилетіти на відпочинок- саме тому, завжди лечу з Києва- дорога краща, і аеропорт приємніше. А у Львові навіть нема,де присісти нормально, коли літак запізнюється, що буває у Львові досить часто. Я хочу, щоб аеропорт у Луцьку був найшвидче, а то живем, як не в сучасному світі.
Михайло Наход Показати IP 18 Грудня 2010 13:42
Тепер аеропортом у Луцьку опікуватиметься Башкаленко. Побачимо чи йому вдасться зробити більше ніж Байциму, Романюку, Загреві та іншим у цьому питанні. Звичайно обіцянка Колеснікова надихає, але чи не буде ця обіцянка черговою "цяцянкою" волинянам на радість.
Сьцьопа, знаючий Показати IP 18 Грудня 2010 14:19
Аеропорту в Луцьку не буде!!! Ніколи! Навіть в середній перспективі. Можливо, навіть в віддаленій. "Українські Авіалінії" збиткові. В Україні три аеропорти, які приносять прибутки. Рівне вже хоче продавати або перепрофілювати свій аеропорт. Сьогодні утримувати таке підприємство, треба ставити захмарні ціни на квитки. Зараз українська цивільна авіація тримається на лізингу американських літаків, яким по 10 і більше років. Нові "Боїнги" і "Аербаси" недоступні, а вітчизняне літакобудування знищене до тла. Україна входила в елітний клуб семи країн світу, які мають повний цикл літакобудування - від креслення до зльоту в повітря. Сьогодні 2 українські авіазаводи випускають в рік 4-6 літаків сімейства АН. (В 70-80 роки лише Харків випускав в рік до 60-ти ТУ-154). Нинішні проблеми в літакобудуванні Україна не подолає ніколи! Спільний завод Евросоюзу по виробництву літаків "Аербас" обігнав Україну на 50 років. Ми на лініях середньої протяжності ще літаємо на АН-24, випущених 35 років тому. Після того вони зняті з виробництва. Це - для таких "знавців" авіції, як "Космос" і інших ідіотів, які засмічують мережу.
Стрийко до Сьцьопа, знаючий Показати IP 19 Грудня 2010 13:00
Ви такий самий знаючий, як я балерина. Що таке "Українські авіалінії"? Є МАУ (Міжнародні авіалінії України) є Аеросвіт, а Українських авіаліній - НЕМАЄ! Аеропорт у Луцьку справді може бути збитковим. Щоб він був прибутковим, потрібно щоб справою займались не такі "знаючі" як Сьцьопа,Байцим чи Хоміч.
Донбасс Показати IP 18 Грудня 2010 18:13
О чём базар? Государство действительно может дать 100 лимонов, а ведь может и не дать. Мало ли что Колесников пообещал. На Донбассе он ещё не то обещал. Обещаного три года ждут, а потом забывают
Богдан Показати IP 18 Грудня 2010 20:50
А-я-яй.Що жви,Борис Петрович,такі нестримні?А ось ваш "смотрящий"вичекав.вичекав і повідомив,що не ви,а він тут"Главний та посвя щенний".Раз-і аеродром як в казці.Це жскільки можна буде наварити з бюджету?50026

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus