USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держава знову обіцяє гроші на житлову «молодіжку»

13 Вересня 2010 14:59
Програма молодіжного будівництва в Україні, яка вже працює впродовж десяти років, себе виправдала, - вважає заступник голови правління Держфонду сприяння молодіжному будівництву Павло Нестеренко.

Про це він розповів у Луцьку 13 вересня під час підписання Меморандуму про співробітництво між Волинською облдержадміністрацією та Державним фондом сприяння молодіжному будівництву.

Протягом останніх двох кризових років, програма призупинилась – накопичились великі борги перед людьми, які брали кредити в комерційних банків, - зізнався Нестеренко.

«Сума цього боргу склала 117 мільйонів. На сьогодні виплачені борги за 2009 рік. До кінця року виплатять майже у повному обсязі борги за 2010 рік… На 2010 рік держава виділила 360 мільйонів коштів на програму, 100 мільйонів ми вже отримали реально. Програма реанімована і вона буде далі працювати», – запевнив Нестеренко.

Крім того, заступник голови правління Держфонду сприяння молодіжному будівництву розповів, що на нещодавній міжвідомчій урядовій комісії визначили перших сорок об’єктів, до числа яких потрапили і два об’єкти з Волині .

«Це два дев’ятиповерхових будинки на вулицях Федорова та Конякіна. Також у нас є розпочате будівництво одного будинку в Ковелі», – повідомив він.

Загалом до Кабміну з Волині цьогоріч подали заявку на дофінансування 11 об’єктів з високим ступенем готовності. До 2017 року на Волині планують звести одинадцять будинків для молодих сімей, серед них два об’єкти вже сьогодні перебувають на стадії завершення.

Довідково:

Мета Меморандуму – підвищення рівня забезпечення та поліпшення житлових умов громадян України. На першому етапі зусилля зосереджуватимуться на забезпеченні населення доступним житлом, насамперед шляхом надання державної підтримки для забезпечення добудови житлових об’єктів з високим ступенем готовності. Координаторами виконання Меморандуму є головне управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА та Волинське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 13 Вересня 2010 15:56
Ні обіцянок, ні цяцянок!
Орест Показати IP 13 Вересня 2010 15:57
Ні обіцянок, ні пробачень! ))
Олег Показати IP 14 Вересня 2010 10:28
Обіцяного сім років чекають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus