USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держструктурам у Луцьку погрожують виселенням

19 Вересня 2014 11:47
Орендарі приміщень, які утримує КП ІАЦ «Волиньенергософт» на вулиці Винниченка, 67, не платять кошти за оренду. А держструктури, які мають сплачувати хоча б комунальні послуги, цього теж не роблять.

Якщо до 1 жовтня структури, які орендують приміщення, не заплатять , то їх виселять.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії облради сьогодні, 19 вересня.

Керівник КП ІАЦ «Волиньенергософт» Василь Дудко звернувся до депутатів облради з проханням дати гроші. Бо нині підприємство на грані краху – працівники два місяці у відпустці без збереження зарплати , кращі працівники взагалі звільняються.

З його слів, фінансові труднощі в підприємства виникли тому, що недобросовісні орендарі не платять за оренду приміщень. Так, майже 600 тисяч гривень боргують збанкрутілі підприємства групи «Каскад».

Нині триває претензійна робота, кілька судів підприємство виграло. Але група «Каскад» постійно затягує суди, а виграні судові рішення не виконуються.

Крім того, цього року бюджетні установи, які орендують приміщення, не платять за комунальні послуги. Тому приміщення може залишитися без тепла взимку.

До слова, приміщення, окрім «Каскаду», орендують Антимонопольний комітет, Держсільгоспінспекція, Держземагентство, які заборгували більш як по 30 тисяч гривень.

Відтак, Василь Дудко просив обласну раду виділити 200 тисяч гривень на погашення боргів за теплопостачання. Та депутати грошей не дали, оскільки їх в обласному бюджеті немає. Але вирішили, що орендарів треба поставити перед загрозою виселення.

«Якщо не заплатять, то 1 жовтня закривайте – випускайте на вулицю – хай йдуть. Треба офіційно вручити приписи, попередити, щоб вони, або заплатили, або виселили. Крім того, від імені голови облради треба підготувати звернення на Київ, і у виконавчу службу по «Каскаду», - зазначив голова комісії, депутат облради Святослав Кравчук.

Відповідне звернення мають бути готові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Орендар Показати IP 19 Вересня 2014 16:59
А чи знають депутати скільки в Дутка коштує "обслуговування" за метр квадратний того хліва? А чи знають депутати, що він в штаті тримає купу прибиральниць і вони деруть гроші з орендарів за прибирання, хоча й платиться за обслуговування? А ви знаєте, що попри заборону на паління в громадських приміщеннях на запасній сходовій клітці фактично на кожному поверсі курять і сморід стоїть цілий день? Я промовчу про стан вбиралень - ЦЕ ТРЕБА БАЧИТИ! А про температурний режим взимку - так і взагалі слів немає. Може б депутати детальніше придивилися до особи цього вічного господарника?
НІНА ЛОГІКА Показати IP 19 Вересня 2014 20:03
Файно той Дутка бабло відмиває. Нахаба - ще просить???????ЛЮСТРАЦІЯ І НА НАРИ!!!
Orendar Показати IP 23 Вересня 2014 15:11
1. А чи знаэте ви що навіть підприємцям виходить значно дешевша там оренда і майже всі підприємці платять вчасно. Там цілі поверхи займають держ установи які не платять не копійки! 2. Майже що дня курсую сходами... і крім державників там не палять... підприємцям шкода витрачати 20 грн щодня на цигарки! 3. Коментаторам - покажіть хочаб одну комунальну будвлю яка виглядає хочаб не гірше за "Винниченка 67", все прибрано, викрашено і під відеонаглядом 4. Люструвати потрібно людей котрі про...ють державні кошти, а не працівників підприємства на самоокупності.
+100500 до Orendar Показати IP 23 Вересня 2014 18:44
Все вipно!! Гнiвнi коментарi легше писати, нiж зауваження курцям зробити??? (2-й, 6-й поверхи).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus