USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На добудову шахти №10 «Нововолинська» виділити 200 мільйонів

3 Березня 2015 08:46
Після хвилі шахтарських протестів урядовці та народні депутати виділили 200 мільйонів гривень для добудови шахти №10 «Нововолинська». Про це повідомили у прес-службі Волинської організації «Народний Фронт».

Нагадаємо, робоча група, яку створили після мітингів шахтарів, вимагала виділити з бюджету України 200 мільйонів гривень на добудову 10-ої шахти у Нововолинську.

На початку лютого був підписаний меморандум про врегулювання проблемних питань вугільної галузі. Це спільний документ Кабінету міністрів Арсенія Яценюка та робочої групи, до складу якої ввійшли представники декількох центральних органів влади, ряд народних депутатів, активісти шахтарських профспілок. У меморандумі йшлося про внесення змін до бюджету, зокрема, одним з ключових пунктів меморандуму – виділення 200 мільйонів гривень на добудову 10-ої шахти у Нововолинську.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Міністр палива та енергетики Володимир Демчишин зазначив, що, згідно з результатами робочої поїздки до Волинської області, яка відбулася 7 лютого 2015 року, він особисто ознайомився із станом будівництва шахти та переконався, що це перспективний об`єкт, який можна добудувати та ефективно використовувати.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ПООБІЦЯВ МІНІСТР ДЕМЧИШИН ВОЛИНСЬКИМ ШАХТАРЯМ

Так, Володимир Демчишин надіслав Арсенію Яценюку листа із проханням доручити Міністерству фінансів України при підготовці змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» врахувати відповідні витрати на фінансування заходів з добудови шахти №10 «Нововолинська»

Як повідомив народний депутат України, член фракції «Народний Фронт» у верховній Раді Ігор Гузь, уряд дотримав обіцянки та передбачив у бюджетній програмі «Державна підтримка будівництва шахти №10 «Нововолинська» 200 мільйонів гривень, відповідно народні депутати внесли зміни до державного бюджету де були передбачені ці кошти.

Цієї суми звичайно недостатньо, щоб повністю завершити будівництво 10-ої шахти, але її вистачить, щоб провести частину запланованих робіт. Окрім того, ключовим завданням є контроль за використанням цих коштів, оскільки нарікань у минулі роки було більш ніж достатньо.

Як відомо, народний депутат України Ігор Гузь висловив свою підтримку нововолинським шахтарям, браву участь у їхніх мітингах під Кабміном, неодноразово зустрічався із міністром вугільної промисловості Володимиром Демчишиним, який ще кілька тижнів тому взагалі був переконаний у недоцільності добудови 10-ої шахти «Нововолинська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Березня 2015 09:28
Гузь-найкращий депутат !
Мешканець Нововолинс Показати IP 3 Березня 2015 10:30
Вже виділяли в минулому 100 млн., де вони? Так само і зараз, вони залишаться лише на папері! Запитання до Гузя: чому шахтарі в Києві під Кабміном і готуються до акцій протесту? Один популізм і дешевий піар! За діі злочинного уряду Яценюка ви всі будете відповідати!
Всезнайко Показати IP 3 Березня 2015 11:27
Скоро вже народного фронту не буде, його просто зметуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus