USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Для безхатченків з казни Луцька витратять 500 тисяч гривень

9 Жовтня 2013 13:30
Під час обговорення питання «Про внесення змін до бюджету міста» стало відомо, що необхідно виділити з міського бюджету 500 тисяч гривень на співфінансування всеукраїнського проекту по створенню центрів для безхатченків.
9 жовтня члени виконкому зібралися на позачергове засідання. У порядку денному було два питання.
Першим розглядали питання «Про внесення змін до бюджету міста». Начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила, що до участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування подали проект «Створення Центру реінтеграції бездомних громадян у місті Луцьку».
«Наш проект став переможцем. Нині необхідно передбачити кошти у сумі 500 тисяч гривень для співфінансування», - сказала Єлова.
Зі слів першого заступника директора департаменту соціальної політики Ірини Дехтяр, у процесі реалізації проекту утворять систему реінтеграції та забезпечення повноцінного співіснування безхатченків з іншими членами суспільства, а також забезпечать вільний доступ бездомних громадян до отримання допомоги.
На меті авторів проекту - привернути увагу громадськості до проблем безпритульності, забезпечити толерантне ставлення до бездомних.
Для потреб Центру реінтеграції в рамках вищезазначеної ініціативи планується здійснити реконструкцію приміщення та відповідного його обладнати, закупити спеціалізований автомобіль, а також створити умови для відділення нічного перебування бездомних та для відділення ресоціалізації.
Партнером Луцької міської ради в рамках реалізації цього проекту є Волинський обласний благодійний фонд «Переображення».
Для фінансування передбачених заходів необхідно кошти в сумі 1080,178 тисяч гривень. Для виконання передбачених заходів проекту планується залучити кошти міського бюджету – 500 тисяч гривень, державного бюджету – 482 178 гривень, фонду «Переображення» – 98 тисяч гривень.
Міський голова Микола Романюк зазначив, що громадяни у центрі реінтеграції перебуватимуть максимум шість місяців. За цей час, з його слів, громадяни мають отримати всю необхідну їм допомогу та інтегруватися у суспільство.
Підтримала міського голову і його заступник Лариса Соколовська, яка зауважила, що зі зниженням температури повітря багато безхатченків проживають у підвалах і на горищах. У попередні роки з вини цих осіб виникали пожежі у будинках.
З її слів, зі створенням центру реінтеграції бездомні громадяни матимуть можливість де переночувати та отримати необхідну їм допомогу.
Члени виконкому підтримали запропонований проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
132 Показати IP 9 Жовтня 2013 18:25
самі перші "безхатченки" це молоді спеціалісти які закічили ВУЗи і не мають де жити, при цьому витрачають майже всю ЗП на житло. А вище вказані громадяни, які "сплять на горищах і підвалах" мають свої квартири, які здають тим же молодим спеціалістам, а отримані кошти носять "на точку". А надання коштів з міського бюджету на бомжів - ще одна "схема"...
Лучанка Показати IP 30 Жовтня 2013 12:45
А де вони їх хочуть поселити. На бомжів гроші мають, а на інші потреби для людей немає..............................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus