USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Дорожній фонд: як у 2017 році фінансуватимуть ремонт доріг Волині

24 Жовтня 2016 12:59
Понад третину коштів Державного дорожнього фонду планують використовувати на ремонт та будівництво доріг місцевого значення.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 24 жовтня.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка, кошти Державного дорожнього фонду спрямовуватимуть на фінансування будівництва, реконструкції і утримання автодоріг загального користування державного значення, створення інформаційно-аналітичної системи дорожнього господарства, проведення конкурсів тощо. Також кошти спрямовуватимуть на субвенцію для будівництва та ремонту доріг місцевого значення. Так, 62% коштів фонду спрямовуватимуть на дороги державного, 35% - місцевого значення, 3% - на інші потреби.

Джерелами фінансування Державного дорожнього фонду стануть кошти спеціального фонду держбюджету (акцизний податок з продажу нафтопродуктів та транспортних засобів), мито, кошти за проїзд автодорогами, концесійні платежі. Територіальний дорожній фонд буде сформований з субвенції з Державного дорожнього фонду та коштів місцевих бюджетів всіх рівнів.

Державний фонд зможе акумулювати 22 мільярди гривень (не враховуючи кошти банків та міжнародних фінансових організацій). Фонд планують профінансувати на 75% у 2017-2018 роках у обсязі приблизно 17 мільярдів гривень. Якщо ж враховувати кошти кредитів та міжнародних фінансових установ, розмір фонду може досягти 40 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що на ремонт доріг на Волині у наступному році планують залучити до мільярда гривень коштів Державного дорожнього фонду та до 100 мільйонів коштів місцевих бюджетів. Першочерговим завданням назвали капітальний ремонт автошляху Луцьк-Володимир-Волинський-Устилуг.

Як повідомляло Інформаційне агенство Волинські Новини, на ремонт двох волинських доріг виділили додаткові кошти. Так, на ремонт доріг Львів – Радехів - Луцьк та Устилуг –Луцьк – Рівне у Волинській області перерозподілять частину коштів, які виділялися з бюджету на ремонт доріг в інших областях України і досі не були використані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus