USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Досягнення» Гонтаревої: обвал гривні, «банкопад» і кредитні відсотки

25 Жовтня 2016 07:00
Керівництво Національного банку України має відповідати за обвал курсу національної валюти, високі відсотки по кредитах для промисловості та загальну нестабільність банківської системи

Про це у ефірі Еспресо.TV сказав економічний експерт Андрій Новак.

«Критика щодо очільниці НБУ Валерії Гонтаревої є, м'яко кажучи, справедливою. Для оцінки роботи керівника Нацбанку є три критерії. Перший — це стабільність курсу національної грошової одиниці. Другий критерій — це доступність кредитних ресурсів, тобто за який кредитний відсоток промисловість чи аграрний сектор може взяти кредит», - сказав Новак.

З його слів, третім критерієм є надійність банківської системи в цілому. Відповідно міжнародним оцінкам, банківська система України найгірша у світі. Це підтвердив «банкопад», який триває вже 2,5 роки, - уточнив експерт.

«В гривнях зараз можна взяти кредит за 25% та вище. Це означає, що реальне виробництво кредитуватись не може. І бачимо, що відбувається у нас з курсом гривні. Тобто, за усіма критеріями оцінка діяльності голови НБУ виключно негативна», — підсумував Новак.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, депутати Верховної Ради вимагають відставки голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, звинувачуючи її у падінні гривні та мільярдних збитках для держави.

Нещодавно про вплив Гонтаревої на фінансову ситуацію в країні говорив і голова Волинської облради, засновник Фонду «Тільки разом», член президії політради партії УКРОП Ігор Палиця: «Так, курс долара потрібно тримати! Тільки це має бути не одноосібне рішення Гонтаревої, яка ще три роки тому для Януковича та його сім’ї купувала інвестиційні компанії й працювала на них, а сьогодні визначає курс долара в Україні. Цим повинні займатися фахівці, які відповідають перед людьми».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луц Показати IP 25 Жовтня 2016 07:15
От с*катака!!!
Фінансист Показати IP 25 Жовтня 2016 07:25
Банкопад...Хіба це були банки,ОЗУ.Ще з півсотні потрібно закрити,а то і більше.Ніякої фінансової функції вони не виконують,а просто "відмивають"фінанси.В нас кожен депутат мав свій банк і це факт.В цьому напрямку НБУ респект,хоча це вимога МВФ.
007 Показати IP 25 Жовтня 2016 09:48
Пора гонтарєву у віджставку ато не втримається і все викладе про шайку шоколадного атам відпустять під розписку або заставу ну і пока ненька моя привет із кацапщини ми пскапскиє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus