USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Економити енергоносії у багатоквартирних будинках неможливо, – експерт

29 Червня 2016 09:02
Заяви про грошові компенсації за зекономлені субсидії — популізм і закривання очей на проблеми. Таку думку в коментарі сайту «24» висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко.

«Якби субсидії в межах країни були монетизовані, якби людям на руки видавали ці гроші, то вони б десять разів подумали, чи варто користуватися послугою гарячої води, наприклад, чи можна придбати бойлер, і відключити ту гарячу воду, яка коштує шалені гроші, у Києві - 70 гривень кубометр. Це була б реальна допомога населенню», — відзначив він.

Експерт зауважив, що не бачить жодного способу економити на опаленні людині у багатоквартирному будинку.

«Як може зекономити людина, яка живе в багатоквартирному будинку? Вона ж навіть від центрального опалення відрізатися не може. Їй ніхто це не дозволить. Крім того, це технічно може негативно вплинути на будинок. Якщо людина відріже від опалення одну з трьох кімнат, наприклад, там буде інший температурний режим. Якщо це панелька — там почнуть шви тріщати, і маса наслідків», — пояснив він.

Сергієнко відзначив, що у приватних будинках проблем з економією нема: можна вентиль поставити на батарею, або жити в одній кімнаті. А у багатоквартирному будинку це неможливо. Уряд заплющує на це очі, ніби він цього не розуміє. Тому це популістські заяви, — підсумував експерт.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив про намір уряду розробити систему монетизації зекономлених субсидій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ааааа Показати IP 29 Червня 2016 16:10
Шо воно меле???Фейспалм...Де такого иксперда знайшли? Живу в багатоквартирному будинку з ЦО. Є регулятори на всіх батареях (звичайні чавунні). Все чудово регулюється і ніде нічого не відвалюється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus