USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фірма, яка ремонтувала міст на Соборності, працює ще на 2 мостах у Луцьку

12 Квітня 2016 15:52
Ремонт шляхопроводів на вулицях Рівненській та Ківерцівській у Луцьку коштуватиме міському бюджету більше 3 мільйонів гривень. Виконавець робіт – фірма «Транс-міст». Підприємство вже 2 роки у місті ремонтує мости, у тому числі й шляхопровід по проспекту Соборності, який через півроку довелося знову ремонтувати, щоправда уже за кошт виконавця.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповів директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Іван Кубіцький.

Він повідомив, що у Луцьку тривають ремонтні роботи на міських мостах. Зокрема, ремонтують шляхопроводи на вулицях Рівненська та Ківерцівська.

Зі слів Івана Кубіцького, на мосту на Ківерцівській робітники влаштовують колесовідбій, тротуарну частину та шви. Адже через те, що шви втратили герметичність, вода лилася по стояках і почала руйнуватися штукатурка, валилася арматура.

«Міст міцний, страху там немає, але якщо б це продовжилося, то це створило б у подальшому проблеми», - пояснює посадовець.

Вартість згаданих робіт – близько 1,5 мільйона гривень. По тому готуються ще дві частини проекту ремонту мосту: асфальтування дорожнього покриття та облаштування сходів через залізницю, щоб люди могли вийти на міст і перейти колію. Нині готується проектно-кошторисна документація цих робіт. За приблизними підрахунками, це коштуватиме міському бюджету ще 1,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, через незадовільний стан мосту, який веде на Ківерцівську, мешканці ходять через залізничні шляхи.

Крім того, ремонтується також міст на вулиці Рівненській, який давно вважався проблемним і потребував ремонту. А торік його врешті почали ладнати після обвалу.

«Торік ми відремонтували тротуарну частину, бо провалювалася: бетон втратив несучу здатність і під впливом погоди почав розсипатися. Довелося міняти всі плити перекриття на тротуарній частині. Минулого року ми їх замінили і забетонували. Зараз влаштовується колесовідбій, треба зробити герметизацію, провести воду, заасфальтувати, щоб знову вода не потрапляла», - розповів Іван Кубіцький.

Вартість цих робіт - 1,380 мільйона гривень. Щоправда, під час останньої сесії Луцький міський голова Микола Романюк припустив, що на другий міст в бюджеті може не вистачити грошей: міст на Ківерцівський може надто багато коштувати.

Як пояснив Іван Кубіцький, замовником згаданих робіт є департамент ЖКГ, а виконує їх підприємство «Транс-міст», яке вже 2 роки в Луцьку ремонтує мости. До слова, ця ж фірма ремонтувала мости на вулицях Шопена, Винниченка, Гнідавській та по проспекту Соборності.

Щодо останнього, то лучани ще не встигли забути, як влітку минулого року доводилося тривалий час стояти в заторах, а ремонтні роботи особливо активізовувалися в годину «пік».

Та нещодавно водії здивувалися: посеред мосту з’явилася чимала тріщина. Як пояснили у Луцькій міській раді, з’ясувалося, що мастику у температурний шов залили надто міцно, тож вона почала підривати асфальт. Зараз її вийняли і до середини травня шов повинен залишатися відкритим. Після того, як міст нагріється і плити його зійдуться, мастику знову заллють.

Це зроблять за рахунок виконавця, адже на виконані роботи існує гарантія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
okay Показати IP 12 Квітня 2016 15:54
цікаво, а хто кінцевий бенефіціар цієї фірми та чи був якийсь тендер на цю тему? чи більше нема у кого замовлення на ремонт мостів брати?
Держреєстр до okay Показати IP 12 Квітня 2016 16:13
підприємства із такою назвою немає у держреєстрі!!!
Анонім до okay Показати IP 13 Квітня 2016 06:42
Таку фірму у Європі недопустилиб ні до якіх робіт більше, а помилки виправлялаб інша фірма за їхній кошт
РИЦАЙ Показати IP 12 Квітня 2016 16:35
Я і шо вкрасти неможна чи що...
Анонім Показати IP 12 Квітня 2016 16:46
ну все, капець луцьким мостам... розвалять до решти...
Ігор Показати IP 12 Квітня 2016 17:58
А мені подобається, йдуть роботи, люди працюють, мости всетаки робляться (навіть із заливкою щілин) це е добре! Слава Україні!!!
не лучанин Показати IP 12 Квітня 2016 18:13
судячи з інформаціі фірма ще та! навіть " не рога і копита" ці кренделі нароблять!
koment Показати IP 12 Квітня 2016 18:27
отбойник стоит!а сколько уже было аварий на путепроводе,люди спокойно гуляют!!!!!за ступеньки на вокзал перед гостями города не стыдно..а трещина,это не трещина!!а сначала разрез сделан! и ПРИЧЕМ МОСТОВИКИ,к укладке асфальтобетона!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОЛУХИ И БАРАНЫ КТО ПИШЕТ СВЕРХУ!!!! ЭВРОПЕЙЦЫ долбанІ!!!!!!!!!!!
koment Показати IP 12 Квітня 2016 18:42
отбойник стоит!!а сколько уже ДТП было!люди гуляют спокойно.ступеньки на ж/д сделаны,перед гостями не стыдно!!!!а трещина,это не трещина!!а рез сделанный сначала.а причем МОСТОВИКИ к УКЛАДКЕ асфальтобетона и к конкретной работе сделаной ими!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ігор8 Показати IP 12 Квітня 2016 18:58
Маете якісь питання проти цих робіт? Кажіть! Ні? ,,,,
Добряк Показати IP 12 Квітня 2016 19:28
Кожний день їду по ківерцівському на мості де (зробили ремонт )вже ямки ,а через пару місяців буде біда,цікаво яке падло приймає роботу у ціх криворуких і куда дивиться прокуратура певно вдолі
Людмила до Добряк Показати IP 13 Квітня 2016 09:10
В міст на Ковельській- видно Стир, весь у дірках і ямках
Лучанка Показати IP 14 Квітня 2016 09:45
Вирішили якось прогулятися з чоловіком по мості на Рівненській... Це був жах... Яма на ямі! Переживали аби не провалитися, так як через півметрові дірки було видно нижню трассу... добре, що виділили гроші на ремонт! Бо так далі не могло бути...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus