USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Голова агентства з питань запобігання корупції виписувала собі премії

26 Жовтня 2016 21:40
Чотири члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) щомісяця отримували до свого окладу дві надбавки і премії в розмірі місячної зарплати, отримуючи чотири стандартних оклади.

Про це повідомляє Без табу.

Згідно з даними журналістів "СХЕМИ", з квітня по вересень Наталія Корчак, глава НАПКА, отримала більше 700 тисяч гривень зарплати.

Щомісяця чиновниця отримувала 35 тисяч гривень, 50% від окладу надбавки за вислугу, 100% - за інтенсивність і ще стільки ж у вигляді премії.

Липень і вересень для членів агенства видався більш "вдалим" - 250% премії на доповнення до окладу і надбавок.

У центрі протидії корупції відзначили, що критерії успішності роботи в НАПКА визначали самі собі.

"Вони вирішили, що треба себе преміювати. Вважали, що працюють досить успішно і виконують свої функції. Але те, що ми бачимо, як антикорупційну організацію ззовні, НАПКА не забезпечило функціонування системи електронного декларування належним чином", - зазначила юрист ЦПК Олена Щербань.

Наталія Корчак пояснила, що збільшення виплат в десять разів від розміру окладу - компенсація працівникам несвоєчасних виплат урядом, оскільки працівникам довелося за свої гроші облаштовувати робочі місця і заправляти картриджі на принтерах.

"Фактично ми запускали електронне декларування без належного матеріально-технічного забезпечення. І більше того - коли ми ці кошти просили, ніхто нам їх не виділив до кінця. І питання вирішуватимуть за рахунок бюджету на наступний рік", - зазначила глава НАПКА.

Нагадаємо, в останні дні чиновники скаржаться на перебої в роботі сайту заповнення електронних декларацій. В агентстві це пояснюють тим, що сервери не витримують навантажень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
що Показати IP 26 Жовтня 2016 22:03
тут не законого чи дивного.
555 Показати IP 27 Жовтня 2016 06:51
дурдом
Віктор Показати IP 27 Жовтня 2016 08:07
жадібна баба, типова українська ск*тина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus