USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як в Україні машина знову стала розкішшю, а не засобом пересування

16 Вересня 2013 14:47
У жоден з українських автосалонів уже два тижні не завозять імпортних автомобілів. Взагалі! Імпорт зупинився, а дилери розпродають залишки. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Україна».

Українцям не варто розраховувати й на вживані автівки з-за кордону - їх теж не вигідно ввозити.
Така ситуація склалася в державі з 1 вересня у зв’язку з введенням нового податку. Кожен, хто ввозить транспорт з-за кордону, зобов’язаний забезпечити і його утилізацію. І неважливо, відправлять автівку на металобрухт через рік чи через двадцять років. Гроші за переробку авто немаленькі - від 4700 гривень за малолітражку до 30 тисяч за джип.

Отож, імпортери тепер включатимуть податки у вартість автомобіля. Таким чином, усі податки ляжуть на плечі кінцевого виробника. Не платити податки і, відповідно, не піднімати ціни на нові авто зможуть лише вітчизняні виробники. Та й то, лише коли візьмуться самостійно утилізувати старі авто.

Жодних мереж з утилізації – з пунктами прийому, розбирання автомобілів, складами, налагодженими технологіями роботи з небезпечними відходами – в Україні не створено. Влада планує за гроші українців побудувати утиль-центри – інвестори навряд чи захочуть вкладати гроші в проекти, які невідомо чи окупляться.

Обіцяні владою 12 тисяч гривень компенсації на купівлю нового авто вітчизняного виробництва теж не включені ще до жодного закону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
WerWolf Показати IP 16 Вересня 2013 15:37
А в нас навіть якщо і Закон, то і той не виконується.... або як говорять відсутня нормативна база для забезпечення виконання закону
Пісец Показати IP 16 Вересня 2013 19:56
Купив весною черевика 2,0 дизель - 5,5$, так тепер він на 2,0 $ дорожчий. КОПЕЦ
Злий Показати IP 16 Вересня 2013 23:57
В нас люди тупоголові терпіли!!!В нормальній країні давно б вже перевертали машини і били вікна верховної ради,кабміну та адмінінстрації президента.Чим більше нас нагинають,тим більши ми і ПРОГИНАЄМОСЬ,замість того щоб дати крутий відбій цим виродкам. Але якщо так подобається,то платіть і не нийте що багато!
Перегонщику. Показати IP 18 Вересня 2013 15:05
Збитки відчуваються?)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus