USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Якою буде ціна на бензин у 2014 році, якщо уряд підвищить акцизи?

30 Вересня 2013 12:55
Підвищення акцизів на пальне збільшить вартість бензину для споживачів на 2,5-3 гривні за літр. Про це в вході прес-конференції повідомив керівник Всеукраїнського центру підприємницької діяльності Олександр Данилюк, - повідомляє УНН.

«У випадку введення підвищених акцизів, ми будемо мати (якщо ми говоримо про 95 бензин) 2,5-3 грн (підвищення вартості)», — прокоментував він. Отож, якщо вимоги Укравтодору задовольнять.

Зі слів експерта, підвищення акцизів також призведе до зменшення частки легального бензину на ринку України.
«У нас на сьогодні майже половина ринку в тіні, там діють абсолютно інші закони. Поява додаткового акцизу буде означати, що легальний бензин буде знаходитися ще в більш невигідному становищі», — відмітив Олександр Данилюк.

Так, в «Укравтодорі» порівняли, що український акциз на бензин менший за відповідний акциз у Європі у 2-4 рази. Саме тому «Укравтодор» вимагає підвищити збір до рівня мінімальних середньоєвропейських ставок, «щоб було за що латати дороги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А не вдушаться? Показати IP 30 Вересня 2013 14:38
При середній зарплаті в 10 раз меньшій ніж в Європі вартість бензину підкотилась вже до європейської. І ще мало - красти меньше треба...
торав Показати IP 30 Вересня 2013 16:14
А чого не зробити 50 грн. за літр? Побачили би всі хто живе в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus