USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Керівника Держспоживінспекції Волині звинувачують у несплаті ЄСВ

3 Березня 2016 18:50
Головний спеціаліст Держспоживінспекції у Волинській області Ольга Семенюк стверджує, що її керівник Володимир Горішний з незрозумілих причин як роботодавець спричинив несплату єдиного соціального внеску упродовж тривалого часу. А це призвело до тимчасової втрати трудового та страхового стажу спеціаліста. Також були непоодинокі випадки невиплати зарплати у встановленому законодавством терміни, матеріальної допомоги, нарахувань за лікарняні. Відповідну заяву пані Ольги підтверджують результати перевірки.

Нагадаємо, що єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зобов’язані сплачувати всі роботодавці під час нарахування (виплати) зарплати найманим працівникам, незалежно від форм власності. Завдяки ЄСВ працівник може розраховувати на пенсійні виплати, допомоги у зв’язку з безробіттям і по вагітності та пологах, на оплату лікарняних.

Однак, як стало відомо, не всі роботодавці дотримуються чинного законодавства.

Так, у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулася Ольга Семенюк, яка працює головним спеціалістом в Інспекції з питань захистку справ споживачів у Волинській області. Жінка стверджує, що керівник установи, де вона працює, Володимир Горішний, перевищує службові повноваження та із незрозумілих причин не сплачував Єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з найманих працівників протягом червня - вересня 2015 року.

Зі слів Ольги Семенюк, вона цей період відпрацювала, отримала заробітну плату, з якої по факту були отримані всі передбачені законодавством податки. Але в результаті відповідних фінансових маніпуляцій, за період з червня по вересень 2015 року із нарахованої пані Семенюк зарплати роботодавцем ЄСВ не було сплачено, і як наслідок, вона втратила чотири місяці стажу державної служби.

На думку Ольги Семенюк, такі дії керівника Горішного спричиняють чимало клопотів у подальшому житті працівників інспекції. Зокрема, це може стати перепоною у майбутньому працевлаштуватися на державну службу через розірваний стаж роботи, а також викличе проблеми під час нарахування пенсії. І стосуються це, зі слів Ольги Семенюк, не лише її. З подібними проблемами зіткнулися й інші працівники Держспоживінспекції у Волинській області.

Крім того, як особисто зіткнулася пані Ольга, несплата ЄСВ – це непоодинокі порушення чинного законодавства Володимиром Горішним. Порушення були допущені і при нарахуванні та виплаті лікарняних, що підтверджується відповідними копіями.
Про відсутність страхового стажу та стажу, який необхідний для обчислення пенсійних виплат, Ольга Семенюк звернулася до управління Пенсійного фонду за відповідною довідкою, що й підтвердила відсутність стажу.
Зокрема, Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області за результатами перевірки прийняла рішення донарахувати понад 46 тисяч гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і сплатити Держспоживінспекцією Волині штраф у розмірі 4647,43 гривні.
Очевидно, що неналежна робота та контроль керівника Володимира Горішного призводить до нераціонального використання коштів державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
Кейт Показати IP 3 Березня 2016 19:09
Казнить. Инспекция ДФС выполнила заказ.
лучанин до Кейт до Кейт Показати IP 3 Березня 2016 21:49
Чий заказ колись
Я в шоке Показати IP 3 Березня 2016 19:28
Так це ж державна установа! А що тоди в приватникив?
Я в шоке!!!! Показати IP 3 Березня 2016 19:34
Так це державна установа!!!!! А що тоди робиться у приватників?
Стажер Показати IP 3 Березня 2016 19:45
О, і в державній службі махлюють, дурять ту країну, міняти керівника, і вся робота!
Юрій Показати IP 3 Березня 2016 20:14
Шось не зовсім зрозуміло, як програма пропустила звіти за червень - вересень. То помилка бухгалтерська більш за все, а не злісні маніпуляції.
Стажер до Юрій Показати IP 3 Березня 2016 21:37
Може і так, а підпис то чий?????? Дірєктора.
Юрко до Юрія до Юрій Показати IP 3 Березня 2016 21:56
А як тоді з лікарняними? КРУ туди на перевірку і все. А Сеня каже що усе контролює. Виявляєтьне не все. Крадуть з під носа гроші у держави. А може отой дятько гроші за якийсь ЄСВ собі у кишеньку положив
Гугл до Юрій Показати IP 5 Березня 2016 11:48
Манипуляция — это скрытый психологический прием, целью которого является заставить человека, вопреки его интересам, выполнить нужные вам действия. Немало важный фактор манипулирования - сделать так, что бы человек сам захотел это сделать. А ЗДЕСЬ - МАХИНАЦИИ ! Махинации - совокупность действий, направленная на получение выгоды нечесным способом.
лучанка Показати IP 3 Березня 2016 20:58
Я зрозуміла з розрахунку лікарняних, що це були гроші соцстраху значить держави. Державна установа обкрадає державу. Жах.
Саша Показати IP 3 Березня 2016 21:09
На мою думку, такими фактами повинні зацікавитись відповідні структури, котрі контролюють державні грошові потоки.
Гриша-криша Показати IP 3 Березня 2016 21:38
Наскильки я памятаю то про цю службу писали в тамтому рокови. Там був криминал по бугалтеру. А може вона и не вина а то усе робив той директор.
777 Показати IP 3 Березня 2016 22:15
кхп-2 не платить податки з травня 2015 року
до 777 до 777 Показати IP 3 Березня 2016 23:13
які саме податки не сплачуються? Туди також хай йдуть з перевірками
Рокині Показати IP 4 Березня 2016 07:31
Володя, Володя. От і владу вже взяв, і керуєш, а щось натура так і не пускає до верху, прийдеться тобі картоплю вирощувати, освіта дозволяє нащо тобі ті споживачі.
Підприємець Показати IP 4 Березня 2016 08:20
Ніколи б не подував,що в установі яка нас перевіряє - твориться такий дурдом. Нас нагинають,щоб ми сплатили податки, не платили зарплату в конвертах. А для контролюючої кантори закони не писані! Яка ж тоді ситуація у інших держустановах?
Читач до Підприємець Показати IP 4 Березня 2016 10:39
З нашою теперішньою владою, не знати де ви ще будете! Чи картоплю копати чи бурштин красти!
підприємець до Читач Показати IP 4 Березня 2016 15:48
Я підприємець. Навіщо мені копати картоплю? Як треба буде то куплю. Хай садять і копають ті у кого це краще виходить
Волиняка до Підприємець Показати IP 5 Березня 2016 22:55
Шановні Закони писані є служби які повинні цим займатися перевірити цю писаку яка скаргу направила не по адресу. Писати можна багато і про все де факти.
Читаючий Показати IP 4 Березня 2016 09:47
Хто керував держустановою, той знає, що не справа директора рахувати скільки ЄСВ для працівниці. Що бухгалтер підсунув - те й підписав (сплата податків йде в платіжці однією сумою за усіх працівників). Дивно, що казначейство не дорахувалось, а це рідкість. Технічна помилка, однозначно. Думаю це можна виправити.
фігня це все до Читаючий Показати IP 4 Березня 2016 15:54
Невже керівник зовсім не перевіряє що підписує? Так можна і під статтю загриміти і на нарах посидіти.
круто до фігня це все Показати IP 4 Березня 2016 19:08
Це найкращий коментар статті !!!!!!!! БРАВО !!!!! Слава Україні !
Ольга до Читаючий Показати IP 5 Березня 2016 01:34
Ви, Іванович, цю помилку уже три місяці на словах виправляєте. А результів немає. А заголом, читати потрібно, що підписуєте.
Лучанка Показати IP 4 Березня 2016 10:35
В інспекції зараз іде реогранізація і почалась нечесна боротьба за крісло начальника. Ось і такі неправдиві скарги. А ось пані Ольгу знають вже у всіх інстанціях міста - виганяли де могли, а цей начальник тримає, напевно жаліє ,,,
Ольга до лучанки до Лучанка Показати IP 4 Березня 2016 12:24
Пані, у Вас недостовірна інформація. Мене з жодної інстанції не виганяли. Нерозповсюджуйте недостовірну інформацію. А оцінювати мої розумові здібності - у Вас немає права.
читачка до Ольга до лучанки Показати IP 9 Березня 2016 09:52
Ольга, Ви просто інтриганка! Вас дійсно знають в майже всіх інстанціях міста та області, і не з доброї сторони. Від ваших інтриг вже плачуть перевіряючі. Займіться краще налагоджуванням особистого життя.
Ольга до читачка Показати IP 18 Березня 2016 18:11
З Вашого коментаря зрозуміло те, що перевірки здійснюють не зовсім компетентні фахівці. Не зрозумілою також є причина по якій вони плачуть після перевірки. Можливо, це у них є проблеми у особистому житті. Моя Вам порада - не суньте носа у моє життя тому , що від такої зацікавленості стосовно чужого життя він може збільшитись у розмірах.
однокласниця до Лучанка Показати IP 5 Березня 2016 22:40
Правильно. Я знаю цю пані, вона здатна на любу скаргу.
ПЕТРО Показати IP 4 Березня 2016 10:44
Все доволі однобоко описано! Тільки з однієї сторони медалі! Говорити, писати можна все! Пані Ользі потрібно спочатку спитати було керівника установи для роз'яснення причини, а не одразу ж бігти писати в пресу! Вважаю відповідь була б однозначно від керівника! От тільки після того було б все чітко та прозоро! А не бігти писати ОЙ-ОЙ-Ой БІДА КАРАУЛ!
Читач до ПЕТРО Показати IP 4 Березня 2016 11:33
Я з вами теж згідна, писати скарги не маючи ніяких доказів це не компетентно! І з людської точки зору! Але яка людяність може бути, якщо хочеться сісти на крісло!
Рокині до ПЕТРО Показати IP 4 Березня 2016 17:29
А в кого там питати.? Ти бачив того Володю? Вуйко з полонини тай годі. Як він став керувати не знаю???
Рокині Показати IP 4 Березня 2016 11:51
Я ж вам кажу, агроном. Я з ним робив, знаю.
Жора до Рокині Показати IP 4 Березня 2016 23:27
Не тільки картоплю, але й малину збирати в агронома напрацьований стаж є.
податківець до рокин до Рокині Показати IP 5 Березня 2016 22:23
Ти працював в податковій системі поки не попросили, щоб не посадити то копаєш картоплю чи збираєш малину
Ольга до усіх читачі Показати IP 4 Березня 2016 12:18
Шановні читачі, це не усі порушення бюджетного та іншого законодаства яке здійснює Горішний В.І. У наступному моєму зверненні до редакції - будуть цікавіші факти.
Совість Ківерецька до Ольга до усіх читачі Показати IP 4 Березня 2016 23:33
Пані не мути воду і не дури читача. Поставлену задачу виконуєш своєю брихнею
Анонім до Совість Ківерецька Показати IP 5 Березня 2016 01:00
Так, Володимире Івановичу, я є совістю нашої інспекції про це Ви мені неодноразово говорили .
Ольга до Совість Ківерецька Показати IP 7 Березня 2016 22:04
Перепрошую, що вкотре виправляю. Ви, можливо, мали на увазі Ківерцівська а не Ківерецька?
читач Показати IP 4 Березня 2016 13:03
А що означає напис нараховано і повинно? Хто пояснить?
Розумний до читач Показати IP 4 Березня 2016 17:26
То чорна і біла бухгалтерія. Вова рулить))
Ольга Показати IP 4 Березня 2016 13:28
Усім тим, хто вважає безлад у державній устано нормою - бажаю працювати у такого керівника. А також, отримувати заробітну плату, нараховану з постійними помилками, сплачувати зі своєїї зп більше податків, а ніж передбаченно чинним законодавством та ін.
Розумний Показати IP 4 Березня 2016 17:31
То люструйте такого керівника Вову! І всіх проблем, хай дві каси дома робить.
Жора Показати IP 4 Березня 2016 23:23
То все добре, але Оля яка вміє писати хай напише правду для читача. Виганяли не раз правду пише Лучанка вже не говоримо про перевірки яка проводила сама. Мала б совість.
Ольга до Жора Показати IP 5 Березня 2016 01:07
Наведіть, будь-ласка, приклади з яких інстанцій мене виганяли. Та приклади перевірок, котрі проводила. Я додала реальні документи, у Ваші коментарі -це лише слова і нічого більшого.
Жора Показати IP 4 Березня 2016 23:38
То все брехня, Пані Ольгу знають багато інстанцій та мішканці Ківерців не з хорошого боку.
Ольга до Жора Показати IP 5 Березня 2016 01:20
Пане, не робіть усе "як галопом по Європі"- так, як Ви робите завжди з помилками. Можливо, у Луцьку живуть мішканці, а от Ківерцях проживають мешканці.
Сусіди Показати IP 5 Березня 2016 10:34
Треба допомогу, звертайтесь! Завжди раді допомогти! Володимир Іванович! Але у нас колектив на стороні керівника! Щось ви пересварились з усіма, от і пожинаєте плоди!
Пересічний до Сусіди Показати IP 5 Березня 2016 11:16
Навіщо писати чи потрібна допомога. Прийдіть та допоможіть вести сусіду бугалтерію. Це буде найкраща допомога!
Ольга до Сусіди Показати IP 5 Березня 2016 12:27
Хто не вміє почути пораду -тому не можна допомогти.
Кот Леопольд Показати IP 5 Березня 2016 11:23
Я всегда говорил: - " Ребята, давайте жить ДРУЖНО !"
Рокині Показати IP 5 Березня 2016 22:19
Хай з ним дружать лєші.
жора до Рокині Показати IP 5 Березня 2016 22:44
Лєший це хто, щось голос знайомий.
Лєший до Рокині Показати IP 5 Березня 2016 23:12
Буду з тобой дружить.
Луцьк Показати IP 5 Березня 2016 23:18
Нема людям що робити, можна написати щось приємне ато писака пише а читака невідомо що читає.
Луцьк до Луцьк Показати IP 9 Березня 2016 10:06
Ви навіть не уявляєте, як ви праві!
Невідомий Показати IP 6 Березня 2016 09:26
Гроші в державу верни, не можеш? Іди в ато !
Бухгалтер новий Показати IP 6 Березня 2016 09:42
Шо правда то правда, дирку в кріслі висижує. Хай на сході пови...я, там недобачив, то засобачать. Нема спасу від таких керівників. Гоніть під три чорти.
Ціновий до Бухгалтер новий Показати IP 7 Березня 2016 10:09
Гнати треба Семенюк та всіх писак.
Ольга до Ціновий Показати IP 7 Березня 2016 11:53
Володимир Іванович, навіть уже не дивують Ваші тупі коментарі. Були би Ви трішки розумнішим- додали б до статті документ,яки й би вказував на відсутність порушень. А якщо не додали - це свідчить про те, що тут написана ПРАВДА.
Чужий Показати IP 6 Березня 2016 10:13
З такого мужика і там толку не буде
фіскали Показати IP 25 Березня 2016 16:32
Це все неправда, жодного прорахунку немає, перевіряли. Наскільки знаю, ви Ольго кума Шведчихіної , яку В.І. звільнив по статті і судився. Рішили за куму відомстити? Оце совість інспекції. Не дай боже нікому такої совісті. А керівника я знаю, дуже порядна людина. Чого в нас порядних не люблять? Не підтримуйте куму. А Вам Волидимире Івановичу іраджу, і допоможу - подайте в суд за моральну шкоду і тією сумою допоможіть Ато або сиротам. З такими цинічними брехухами треба боротись. Таких заміж і не беруть і на фоні цього щось у неї з головою - видно по лікарняних, бо діагнозу не вказано. Як тобі Ольго не встидно. По коментарях бачу, це одні і тіж писали, знаю їх приходили до нас. Страшні люди.
Ольга Показати IP 26 Березня 2016 20:26
Володимир Іванович, навчиться нарешті писати хоч тупі коментарі але без помилок. Чим більше Ви будете цікавитись чижим особистим життям. Тим довше у Вас не буде онуків. І на останок, крім нас двох цю статтю уже ніхто більше не читає.
Справжні Рокині Показати IP 1 Квітня 2016 11:47
Яка с,,, написала що Володимир Іванович працював агрономом. Я живу 30 років . Нікрли він не працював - це по-перше. По- друге: Якщо ти с,,, вважаєш що на землі працювати це низько , то не жери хліб вирощений агрономами.
Читачка писачкам Показати IP 1 Квітня 2016 11:58
Які гадості пишете. Як низько треба впасти, щоб таке писати. Хоча б якусь культуру поведінки майте. Зрозуміло,що в гніві немає ні розуму, ні толерантності ні поваги хоча б до себе.Даже вже в особисте залазять .Не читайте, люди добрі цю гидоту.!!! Будьте вище всіх цих писак!!!
лучанка Показати IP 16 Червня 2016 13:42
Недавно побачила, що новий начальник в управлінні. Ось для чого були потрібні ці всі брехливі скарги, писанини!!! Я ж писала ше раніше, що йде нечесна боротьба за крісло керівника. А як же ви будете тепер працювати? Так само чесно, як і сіли на це крісло? Ніхто вам не повірить. Не боїтесь що, як кажуть люди, "якою правдою прийшли, такою і підете"!!! Ганьба!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus