USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Хлібопеків Волині штрафують за необґрунтоване підвищення цін

23 Березня 2015 12:40
Антимонопольний комітет оштрафував ПАТ «Теремно Хліб» на 50 тисяч гривень за необґрунтоване підвищення оптово-відпускних цін на хлібобулочні вироби.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 23 березня.

Голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що в зв’язку з відновленням роботи КХП №2, підприємства, які виготовляють хлібобулочні вироби, можуть не купувати борошно в інших регіонах. Відтак, витрати на доставку сировини можуть бути нижчими, а, отже й ціна на хліб. Так, з його слів, вартість буханки хліба не повинна перевищувати 7,5 гривні.

Виконувач обов’язків начальника обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Сергій Луговий повідомив, що після роботи з хлібозаводами-монополістами, виробники хліба перестали підвищувати оптово-відпускні ціни. Дехто з них навіть знизив вартість хліба.

Однак ПАТ «Теремно-Хліб» ріст цін зупинило, але не знизило. З його слів, підприємство оштрафували на 50 тисяч гривень за необґрунтоване підвищення цін на хліб.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волиняни скаржаться на високі ціни та звинувачують у безвідповідальності владу. А волинські антимонопольники рекомендують оптовим виробникам хліба та хлібобулочних виробів знизити ціни.

Однією з причин підняття оптово-відпускних цін хлібопеки називали підвищення цін на борошно і паливно-мастильні матеріали. І хоч вартість бензину і дизпалива у березні знизилася, ціна на хліб залишилася на місці, а в окремих випадках – підвищилася.

Відтак, адмінколегія АМКУ рекомендувала знизити цін на хліб і привести їх до економічно обґрунтованого рівня, виключивши витрати на власну торгівлю і завищену вартість борошна.

Тим паче, що різні виробники за однакових умов по-різному підвищили ціни. Так, приміром, Ковельський хлібокомбінат підвищив вартість хліба на 39,45%, а продукція інших виробників подорожчала на 77%.

До слова, в Антимонопольному комітеті вважають, що однією з умов зниження вартості хліба для населення стане виділення борошна з держрезерву за фіксованими цінами, зважаючи на відновлення роботи КХП № 2.

Тим часом лучани активно в мережі постять фото черг, де лучани простоюють за вчорашнім хлібом та некондицією. Здебільшого в чергах стоять пенсіонери, для яких свіжий хліб в сьогоднішніх реаліях – розкіш.

«Черги за хлібом знову повернулися з 90-х. Ще восени вони були маленькі і не так помітні. Але після значного падіння гривні черги за несвіжим хлібом теж виросли», - пише на своїй сторінці лучанин Андрій Михайлов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 23 Березня 2015 12:50
ціна хліба має встановлюватися ринковим шляхом. Цей штраф потім заплатять самі споживачі.
Отак Показати IP 23 Березня 2015 13:03
Намагаюсь теремнівського хліба не купувати. Чесно - зажрались вони трохи.
Пора в Європу? Показати IP 23 Березня 2015 13:38
Краще б не дурили народ та з цим розібрались: http://www.volynpost.com/blogs/1488-koly-pochnemo-isty-chesnyj-hlib-abo-hto-kryshuie-hlibnyj-rynok
Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 14:22
Для виготовлення 1кг.хліба треба 400грам борошна.Решта - сіль,цукор,олія і вода.1 кг. борошна для соціального хліба 7 гривень за 1 кг.-це 2,8гривні.Невже різниця 5 гривень(буханець не важить 1 кг.) йде на сіль воду,газ.Це запитання до великих аграріїв Горбенка і Кошарука.
Ковельчанин до Лучанин Показати IP 23 Березня 2015 17:37
Ти хліб коли небудь пік? Попробуй змішай 400 грам муки та 700 води. На кілограмову буханку треба близько 650 грам муки.
Пора в .опу Показати IP 23 Березня 2015 14:47
З кілограма пшениці 3 класу виходить 82 відсотки борошна,або 820 грам, решта висівки та зерновідходи. Ціна пшениці 3.2 грн за 1 кг. Так, що з врахуванням витрат на виробництво вартість борошна має становити в межах 4 гривень, а не 7 .Причину необхідно шукати в Дудки,Карпюка,бувшого заступника голови ОДА по селу, та інших шахраїв і великих комбінаторів.
Так просто до Пора в .опу Показати IP 23 Березня 2015 18:28
Якщо масова частка сирої клейковини хоча б 21, та всі інші показники в нормі для 3 класу пшениці - то при ідеальних умовах фактичний вихід борошна 73-74 ну максимум 75%, висівки 22-22,5%, решта зерновідходи І-ІІ кат, ,мех.втрати. На Дудкиних "кофемолках" потужністю в 60тонн на добу максимум, таких виходів і в мрія немає.... От і рахуй... технолог недороблений
Богдан Богданович Показати IP 23 Березня 2015 17:57
Шановни !!! Згідно рецептури, для виготовлення хліба (білого) з борошна 1 с по нормам з 1 кг виходить 1,3 кг хліба ( 2 буханки по 650 г)- далі рахуйте самі . АЛЕ ГОЛОВНЕ !!! Нехай АМК на державному рівні заборонить виробникам включати у складову собівартості соціально значимих продуктів (хліб, молоко,борошно і т.п.) вартість різних "торгових марок" ("роялті") з яких "годуються власники" і ВСІ зразу побачать і відчують реальну ціну хліба та наскількі він подешевшає в магазині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus