USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кому дістанеться волинський бурштин: приватникам чи державі?

20 Листопада 2014 17:15
На Волині шість приватних фірм хочуть видобувати бурштин, тож ці підприємства подали заявки стосовно отримання права на проведення геологічних розвідок.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 20 листопада.

Варто зазначити, що раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що видобуток «сонячного каменю» збираються доручити державному підприємству «Бурштин України».

Так, зі слів радника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука, за станом на сьогодні існує офіційне звернення ДП «Бурштин Україна», у якому фірма пропонує перелік чітких документів, де точно вказано, яку технологію застосовуватимуть для видобутку надр.

Також він попросив обранців громади не поспішати із рішеннями стосовно «бурштинових справ».

«Якщо нема правил гри, то члени комісії не винні», - заявив депутат Богдан Колісник, натякаючи на відсутність регуляторного акту.

Разом із тим, представник однієї із фірм-претендентів на видобуток бурштину зауважив, що, загалом, «бурштин в Україні гине, оскільки витрати на видобуток каменю вищі, ніж прибуток». Він зазначив, що у кінцевому результаті для підприємства це буде коштувати понад 10 мільйонів гривень.

Та в результаті народні обранці визначили, що, окрім погодження облради, потрібно отримати дозволи на ліцензію. Та й дослідження надр ще не означає видобуток «сонячного каменю».

Тому остаточно спірне питання вирішать під час засідання чергової сесії облради, яке відбудеться завтра, 21 листопада.

До слова, лише протягом вересня та жовтня волинські прикордонники затримали три особи, які незаконно видобували бурштин на території області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 20 Листопада 2014 17:36
як тільки ліс або бурштин (природні багатства) то і колесник тут як тут. Агов Правий Сектор! Контроль за рішеннями!
До Петро Показати IP 20 Листопада 2014 18:44
Вже пс кватирка вигнав з директора дп Цумані,то зараз заступник голови Житомирського оулмг. Де правда?
Йухан Показати IP 20 Листопада 2014 18:50
А що за тіпи роблять проби ґрунту з дозволу сільських рад? Чи мають вони право?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus