USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Контрабанду на Донбасі контролюють армійські командири ЗСУ, - волонтер

3 Вересня 2015 23:30
Мобільну групу на Луганщині “замовили” армійські командири у ЗСУ, які контролюють потік контрабанди з підконтрольної Україні території до так званої “ЛНР”, – заявив в ексклюзивному коментарі ІБ “Правий” волонтер “Армії SOS” Юрій Касьянов.

З його слів, 2 вересня на Луганщині знищили зведену мобільну групу у боротьбі з контрабандою, двоє людей загинуло, шестеро отримали поранення. Офіційна версія українського командування – група потрапила у ворожу засідку.

Нагадаємо, сьогодні в зоні АТО недалеко від місця, де вчора розправилися з мобільною групою у боротьбі з контрабандою, підірвався волинянин Володимир Киян.

"Володя був чудовим хлопцем - справжній воїн з гарячим серцем і холодним розумом. Він пройшов найжорстокіші битви цієї війни в районі Луганська. Його підрозділ тримало ТЕС, і після виведення десантників його попросили залишитися. 9 вересня у нього мав бути дембель... Вчора ми говорили з ним по телефону. Останній раз - вночі. Говорили про Ендрю, про контрабанду. Він сказав: "Я не можу звинувачувати без фактів. Я завтра поїду, все перевірю, подивлюся сам ..." Ось, поїхав ...", - розповідає Касьянов на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

"Я звертаюся до президента, начальника Генштабу, Міністра оборони, Міністра внутрішніх справ, керівника СБУ. Я вимагаю чесного, повного, неупередженого розслідування. Вимагаю відсторонення на час розслідування і заміни сторонніми командирами всіх без винятку командирів і начальників 92 бригади, починаючи з командира роти. Вимагаю відсторонення від справ на час розслідування командування сектора А. І негайної заміни всього персоналу СБУ і військової контррозвідки в секторі А. Вимагаю оточити весь район відповідальності 92 бригади надійними військовими частинами, і допитати по суті справи кожного", - пише волонтер.

Зі слів Касьянова, ймовірні замовники розправи з мобільною групою – військові командири різного рівня аж до Генерального штабу, тому зрозуміло, що розслідування правди не відкриє.

“Контрабанду кришують командири на місцях, "кришує" СБУ, які повинні це все контролювати, і часто – вищі командири і представники Генштабу. Зрозуміло, що без їхньої згоди це відбуватися не може. І якщо Муженко скаже, що не знає цього і перший раз чує – то гріш йому ціна. Головнокомандувач має знати, що у нього відбувається в армії, а якщо він чимось не керує, не контролює щось – то треба змінювати керівника Генштабу”, – вважає Касьянов.

З його слів, контрабанда в зоні АТО відбувається на кількох рівнях, які контролюють різні люди і угрупування.

“Є вантажі, що перевозять “човниками”, які живуть на тому боці, вони заїжджають на територію України на своїх особистих авто офіційно і закуповують в Артемівську, в Константинівці, Сіверськодонецьку товар, продукти харчування. Це назвати контрабандою важко – люди так виживають, це наші ж громадяни. Наступний рівень – це контрабанда, яку здійснює держава під прикриттям певних домовленостей, лівих фірм, які зареєстровані в Україні. Звідти поїздами йде вугілля, туди електроенергія, газ, цукерки. Це не вважають контрабандою, йдеться про торгівлю з окупантами і колабораціоністами. І третій рівень – здійснюють окремі командирами на місцях, які пропускають через блок-пости фури з алкоголем, продуктами харчування, будматеріалами, бо на тій території це коштує в кілька разів дорожче”, – розказав він.

Гроші дають або готівкою, або перераховують на картку, а бійцям на блокпостах просто спускають згори команду: пропустити фуру.

Він зазначив, що до укладення перших мінських домовленостей це були одиничні випадки, після – стало системою.

“Це, що сталося, – не єдиний випадок, не єдине місце, де командування організовує контрабандні канали, контролює їх і знімає вершки”, – сказав Касьянов.

Він додав, що в зоні АТО відбувається достатньо багато незрозумілих обстрілів, убивств, підривів на мінах, які “вішають” на противника. Насправді, таким чином зводять рахунки, знищують непотрібних свідків.

Він нагадав, що раніше на другій лінії стояли представники МВД, прикордонники. Зараз їх зняли, щоб полегшити рух контрабанди. Він розкритикував ідею створення мобільних груп у боротьбі з контрабандою, бо по суті – це демонстрація повного безсилля влади в боротьбі з контрабандою, бо ні СБУ, ні розвідка, виходить, не займаються своїми прямими функціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дончанин Показати IP 4 Вересня 2015 00:37
Когда я в комментариях к статье о Владимире Кияне написал это же самое, комментарии к статье вообще закрыли.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2015 07:58
коментар було видалено
JlP Показати IP 4 Вересня 2015 09:27
Це все тому що при владі немає патріотів, а одні жиди!!!
Марек до JlP Показати IP 4 Вересня 2015 10:42
При владі не просто жиди - банальні злодюги і жадні бариги! Аваков зі всією своєю зневагою до України розмовляє виключно російською.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2015 10:16
«Это зависит не от нас, это зависит от самой Украины, от украинского народа – как долго украинский народ еще будет терпеть эту вакханалию», – сказал Путин, отвечая на вопрос журналистов, что, по его мнению, будет дальше происходить на Украине. «То, что Украину поставили под внешнее управление, все ключевые посты в правительстве, а теперь еще и в ключевых регионах, занимают иностранцы – это, я считаю, оскорбление украинского народа. Что, на Украине уже нет порядочных, честных людей и грамотных управленцев, что ли? Ну, конечно, есть», – приводит его слова РИА «Новости».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus