USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Київ таки оштрафував луцькі батончики за недобросовісну рекламу. Фото

21 Травня 2010 10:35
Антимонопольний комітет України оштрафував на 30 тисяч гривень луцьке ТОВ «Віва» за недобросовісну конкуренцію щодо корпорації «FERRERO».

Про це інформує прес-служба Антимонопольного комітету України.

Рішення про відповідальність лучан за недобросовісну рекламу Комітет ухвалив на спеціальному засіданні за скаргою італійської компанії «Ферреро».

Як встановив Комітет, ТОВ «Віва» виробляло та реалізовувало батончики «Бонутті» та «Бенітто» в упаковці, яка імітує оформлення шоколадного батончика «Кіnder Bueno», виробництва корпорації «Ферреро».

Зокрема, підприємство використовувало в дизайні основні елементи батончика «Кіnder Bueno». Позначення «Бонутті» та «Бенітто» подібні зі словами італійської або іспанської мов, що створювало у споживачів асоціацію із назвою «Bueno».

За результатами розслідування Комітету, такі дії є намаганням ТОВ «Віва» використати чужу ділову репутацію шляхом введення в оману споживачів. Підтвердженням цього є те, що ТОВ «Віва» взагалі не рекламувало зазначені батончики. Натомість, витрати «FERRERO» на рекламу в Україні шоколадного батончика «Кіnder Bueno» становлять 10,5 мільйона гривень.

Уповноважений представник ТОВ «Віва» визнав порушення, зобов’язавшись сплатити штраф до державного бюджету.

«Антимонопольний комітет України в черговий раз захистив інтереси споживачів та ділову репутації добросовісного гравця ринку. Конкуренція повинна бути чесною. Не можна приваблювати покупця, використовуючи зовнішній вигляд вже добре відомого товару», – зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.

Комітет поставився з розумінням до того, що виробництво кондитерської продукції в суперечливій упаковці припинено ТОВ «Віва» у ході розгляду справи та визначив невеликі штрафні санкції, враховуючи фінансове становище підприємства.

До слова, у 2009 році Комітет вже штрафував ТОВ «Віва» на 300 тисяч гривень за недобросовісну конкуренцію у вигляді виробництва та реалізації цукерок «Extaza» і «Місячний Рафаель».Тоді луцькі кондитери випустили упаковки, яке імітували оформлення цукерок «Raffaello» виробництва корпорації «FERRERO».

Київський апеляційний господарський суд підтвердив правомірність накладення Комітетом цього штрафу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 21 Травня 2010 13:41
ше би людям показали ,як в антисанітарійних умовах клепають ці батончики на Ківерцівській...
Man Показати IP 22 Травня 2010 12:04
В тих цукерках немає натурального нічого,одна хімія.І хто їх ще купує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus