USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Лісова пісня» хоче отримати майно санаторію «Турія»

1 Червня 2016 15:46
Санаторій «Лісова пісня» звернувся до обласної ради з проханням передати на його баланс майно оздоровчого закладу «Турія», який нині не функціонує через відсутність фінансування.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області сьогодні, 1 червня.

З 2015 року сфера оздоровлення та відпочинку дітей втратила фінансування, яке здійснювалося за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Для «Турії» відсутність цих коштів спровокувала низку проблем. Наразі оздоровниця не працює взагалі, ситуацію ускладнює й те, що санаторій має 5 мільйонів гривень боргів.

Натомість працівники установи хочуть працювати. Про це вони заявляли, коли колективом приїздили до обласної ради. Як вихід із ситуації члени профільної комісії запропонували передати майно «Турії» на баланс іншої комунальної оздоровниці - санаторію «Лісова пісня».

Зі слів заступника начальника відділу з питань управління об'єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослави Якимчук, таким чином можна зберегти майно, яке зараз, фактично, простоює і ним не користуються.

Депутат Олег Кух поцікавився, чому обрали саме «Лісову пісню». Мовляв, санаторій «Пролісок» краще впорався б з цим завданням, адже має кращу матеріально-технічну базу. На що член профільної комісії В’ячеслав Рубльов відповів, що пропозиції опікуватись майном «Турії» від «Проліску» не надходили, в той час, як «Лісова пісня» сама проявила таку ініціативу. Окрім того, між цими санаторіями краще логістичне сполучення.

Натомість депутат Святослав Кравчук переконує, що «Лісова пісня» просто «не потягне» додаткового навантаження, адже й сама має проблеми з забезпеченням.

«Наступного року ми будемо розглядати і «Турію», і «Лісову пісню», бо там є проблеми. Тож давайте не довантажувати слабкого ще слабшим. Краще до сильного долучимо слабшого, тому разом вони будуть середняками», - заявив Кравчук, маючи на увазі включення «Турії» до складу «Проліску».

Директор «Проліску» та депутат Валентина Касарда переконує, що в цьому рішенні не все так просто. Мовляв, цим питанням потрібно було займатись раніше, аби організувати процес до початку періоду відпочинку. З її слів, навіть якщо ініціювати долучення «Турії» до «Проліску» просто зараз, то шанси на те, що перша запрацює в літній сезон – мізерні.

«Тоді встигнули б зайти в тендери, можна було б взяти путівки. Наразі усе, що можна було видати, вже видали. Шанс на порятунок є, але для цього необхідна спільна робота. Це можна зробити за рахунок освітянських коштів та коштів, виділених для оздоровлення дітей. Знайти лишні кошти і потроху запустити», – каже пані Валентина.

Разом з тим, В’ячеслав Рубльов наголосив, що до банкрутства санаторію доклав руку його директор Віталій Донець, який досі не прозвітував за виділені на санаторій 3 мільйони гривень.

Зрештою, члени профільної комісії прийняли рішення заслухати директорів обох санаторіїв та визначити, хто з них буде опікуватись майном «Турії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
петро Показати IP 2 Червня 2016 09:39
ібуде карпук дерибанити ще там
Оксана Показати IP 7 Червня 2016 11:33
Депутат Рубльов, ви виглядали мудрим і чесним... Але це було раніше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus