USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЛПЕ не хочуть виділяти кошти «на проїдання»

29 Червня 2016 10:57
Луцьке підприємство електротранспорту поки не може отримувати на свою діяльність бюджетні кошти. Якщо такі кошти надійдуть - їх забере податкова.

Про це йшлося 29 червня під час засідання бюджетної комісії міської ради, - повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Нагадаємо, ЛПЕ планує взяти кредит обсягом мільйон гривень. «Треба, щоб був резерв, бо ви знаєте, що електроенергія постійно дорожчає», – сказав директор підприємства Ігор Грицюк.

Він додав, що згідно із заувагами комісій міськради, із тексту кредитного договору забрали слова, що кредит видають під заставу майна територіальної громади міста Луцька – заставою мають стати власні кошти підприємства.

Водночас голова «бюджетки» Павло Данильчук нагадав, що раніше пропонували не брати овердрафтового кредиту під заставу, а розглянути можливість виділення коштів із бюджету міста. Проте, за словами директора, підприємство має 11 мільйонів гривень боргу за податки, тож якщо міськрада перерахує кошти на рахунок підприємства, то їх одразу забере податкова. Але коли кошти надходитимуть зовні, ними зможе розпоряджатися підприємство.

Грицюк додав, що підприємство намагатиметься зменшити суму боргу хоча б до 6 мільйонів шляхом відсудження пені – така практика, мовляв, існує на підприємствах в інших містах.

Після обговорення Павло Данильчук зазначив, що треба підтримати прохання підприємства, проте надалі утримуватися від виділення коштів «на проїдання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus