USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк хочуть позбавити «Молодості»

16 Лютого 2012 13:42
Луцьке ПК «Молодість» працює збитково і варто ініціювати питання про його ліквідацію, - переконані члени виконкому Луцької міської ради.

Про це йшлося під час чергового засідання виконкому, 16 лютого.

Про роботу комунального підприємства «Молодість» впродовж минулого року звітував його директор Олександр Ковальський.

З його слів, наразі підприємство опікується трьома будинками побуту на вулицях лесі Українки, Соборності та Червоного Хреста.

Більше 300 квадратних метрів у цих будівлях здається в оренду за 1 гривню на рік, відповідно до рішення міської ради.

Мова, зокрема, про громадські організації та книгарню, більшість з яких тимчасово користуються приміщеннями. «Ми завжди йдемо на зустріч цим неприбутковим організаціям, доводиться нам розраховуватися за комунальні послуги, які використовують громадські організації, бо в них немає грошей» - зауважив Ковальський.

Поза тим, тимчасових користувачів приміщень, які платять повну вартість оренди «можна порахувати на пальцях», додав керівник. Він також зауважив, що значна частина орендарів сплачують за користування приміщеннями менше максимальної вартості. Причина – право на такі пільги мають надавачі побутових послуг населенню.

«В середньому вони платять 25-30 гривень за квадратний метр в місяць» - уточнив Ковальський.

Щодо результатів фінансово-економічної діяльності підприємства, то в 2011, за словами директора «Молодості», підприємство сплатило більше 500 тисяч гривень податків і 224 тисячі – заробітної плати.

Крім того, додав Ковальський, підприємство мусило сплатити 330 тисяч гривень боргів й минулого року вдалося укласти мирову угоду і «розбити» виплату на декілька років.

Поскаржився директор «Молодості» на те, що роботу підприємства у 2007-2010 перевіряє прокуратура, яка вилучила чимало документів, а тому директорові стало важче працювати.

Ковальський також нагадав, що штат підприємства з 9 працівників зменшився до 3, які працюють «на постійній основі», ще 3 - за договорами на виконання робіт.

Попри те, що у звіті директора КП «Молодість» значиться, що підприємство не збиткове, у цьому засумнівався член виконкому Володимир Гунчик.

Він зауважив: «Валовий дохід у вас – 1 мільйон, 303 тисячі - комунальні послуги, 224 – зарплата, 515 – податки. То ви збиткові?.. Вам треба переглянути надання послуг і сказати, що на таких умовах працювати з підприємцями не будете».

Гунчик також зауважив, що комунальне підприємство «Молодість» фактично не надає ніяких послуг, тільки здає в оренду приміщення.

До обговорення долучився заступник Луцького міського голови Василь Байцим. Він нагадав присутнім, що свого часу пропонував депутатам ліквідувати КП «Молодість», але, буцімто, поки це неможливо зробити.

«Я далі продовжую працювати над тим, щоб це підприємство закрити. На жаль, є прокуратура, яка забороняє нам закрити це підприємство, бо воно має борги» - пояснив Байцим.

На запитання, чи вважає доцільним існування «Молодості» директор цього підприємства, Ковальський відповів, що можливо лише з огляду на потребу обслуговувати три приміщення. «Є застарілі мережі…без постійного штату тут важко буде обійтися» - додав керівник.

Члени виконкому вирішили, що КП «Молодість» таки варто ліквідувати. Зауважимо, що право ухвалювати таке рішення – за депутатами міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
ната Показати IP 16 Лютого 2012 13:49
Буде друге буратіно....
свобода Показати IP 16 Лютого 2012 15:13
Гнати треба таких як він разом з Байцимом. Скільки інвесторів превів,скілльки градів виграв,ой перепрошую виграв на свої громадські організації де можна відмити гроші.НЕ компетентний але гроші з бюджета вміє красти один і другій, приклад буде КП"Луцьк реклама" ЧИ ВКОГОСЬ ЯКАСЬ ІНША ДУМКА ???
Експерт Показати IP 16 Лютого 2012 15:47
На майно "Молодості" хоче накласти лапу Козюра з Романюка сином. Тому то і роблять.
Спостерігач Показати IP 16 Лютого 2012 16:19
Та коли вже ця історія з Молодістю скінчиться? Скільки памятаю, то йійі мочать і ліквідують. Мабуть не все так просто як Байцим говорить.
gfi Показати IP 16 Лютого 2012 16:27
Ліквідувати а приміщення продати своїм людям
Л Показати IP 16 Лютого 2012 19:33
Думаю, що найкраще було б розмістити в цьому приміщенні "паспортний стіл" : було б усім (крім козюри і Романюка) зручно - і міліціонерам, і людям .
Байцим Показати IP 16 Лютого 2012 19:58
дійсно, не все так просто, документи забрали йде слідство, кримінальна справа, боргів...ми скоротили кількість працюючих на нтому з 9-ти чоловік до трьох - всеодно збитки - 300 тис. в рік...КП "Луцькреклама" було прибутковим - закрили свого часу, КП "Молодість" несе збитки 500-300 тис в рік ...і нехай далі працює...чи не так ?
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2012 20:26
А чому в нас міська рада працює на те щоб все знищити, а не налагодити нормальну роботу? За що Байциму виплачують зарплату та тримають на посаді? Коли до міськради будуть набирати на роботу людей які будуть дбати за місто та його мешканців, а не за власні дупи та кишені?
вітьок Показати IP 16 Лютого 2012 21:10
«В середньому вони платять 25-30 гривень за квадратний метр в місяць» - уточнив Ковальський. Брехня....з брехні... підприємці платили ...нормально...просто наклав хтось лапу..
Уніат Показати IP 16 Лютого 2012 21:34
Треба Байцима ліквідувати (вигнати з роботи) тоді буде порядок в місті
Сурма Показати IP 17 Лютого 2012 08:42
Байцим, це чирий на тілі міської ради. Абсолютно бездарна незграба, яка крім своєї кишені нічого не бачить. Роз'їжджає по закордонам на кошти громади начебто для пробивання інвестиційних проектвв для міської ради, а в кінцевому результаті получається, що пройшли його особисті проєкти. Гнати треба того упиря!!!!!
Отто Показати IP 17 Лютого 2012 08:58
Штат КП "Молодість" зменшився до 3 чоловік... Серед них заступник директора (свояк Байцима). Запитання 1: Навіщо в підприємстві з трьох працівників потрібен заступник? Запитання 2: Як так могло статися, що Ковальский є директором КП "Молодість" та КП "Луцькреклама" одночасно? Запитання 3: А чи настільки багатий місцевий бюджет, щоб виплачувати по дві зарплати Ковальському?
Знаючий до Отто Показати IP 17 Лютого 2012 11:08
А звідки ви взяли, що гроші виплачуюються з місцевого бюджету, такі підприємства є госрозрахунвовими, читайте закони і правові акти, і будьте обізнані в таких речех, стидоба!
Беня до Знаючий Показати IP 17 Лютого 2012 11:41
Якщо вони госпрозрахункові, то чому на останній сессії міської ради було прийнято рішення про щомісячне фінансування КП "Луцькреклама" на сумму близько 250-300 тис. грн. саме з місцевого бюджету? Мабуть, щоб Ковальський та Байцим могли їсти червону та чорну ікорку за рахунок налогоплательщиків? Думаю з цього приводу вискаже свою думку прокуратура... А ЗНАЮЧИЙ мабуть знає звідки вітер дує!!!
Беньку Показати IP 17 Лютого 2012 14:11
http://www.lutsk.ua/prescription/pro-funkcionuvannya-komunalnogo-pidpriiemstva-luckreklama Ви помилились, можливо переплутали підприємство, ніхто про таке не знає і не чув, потрібно бути уважнішими на сесіях.
Беня до Беньку Показати IP 20 Лютого 2012 07:51
"...Кошти в розмірі 25 відсотків із суми коштів, що фактично надійдуть за право тимчасового користування місцями, що перебувають у комунальній власності міста Луцька, для розміщення зовнішньої реклами, спрямовуються на:..." - 40% добробут Ковальського; - 40% добробут Байцима; - 20% на потреби КП "Луцькреклама"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus