USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міліція визнала, що не може вирішити проблему валютників

22 Липня 2015 18:31
Головний міліціонер Луцька відверто охарактеризував ефективність діяльності місцевої міліції у вирішені питань, пов’язаних з вуличними міняйлами як «стрілянина по горобцях із палиці».

Про це начальник Луцького МВ Ігор Муковоз заявив під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 липня.

Свою позицію він висловив після того, як секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко звернувся до членів виконавчого комітету з пропозицією виробити певний механізм щодо боротьби з «валютними фахівцями» у центрі міста.

«У нас всі хочуть змінити те, що не так просто змінюється. Ефективність роботи міліції з питання незаконної діяльності валютників - це як «палкою стріляти по горобцях», - зауважив очільник луцької міліції.

З його слів, велика кіпа протоколів, що стосуються валютників, лише підриває авторитет міліції. Він зазначив, мовляв, поки є попит, буде й пропозиція.

«Та й таке явище як вуличні міняйли є в кожному місті. Тож давайте не будемо приймати порожні рішення та натискати на кнопки, якщо все одно це не матиме жодних результатів», - звернувся Ігор Муковоз до Григоренка, натякаючи на те, що окремі рішення членів виконкому – не що інше як популізм.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку має місце так званий «чорний фінансовий ринок». Тож, якщо є проблеми з обміном валют в офіційній установі, лучани йдуть «за допомогою» до вуличних валютників.

Також на сайті йшлося про те, що у грудні 2014 року волинські правоохоронці вилучили у валютників понад 423 тисячі гривень, 22 тисячі доларів, 6 тисяч євро, 84 тисячі злотих та кілька сотень і десятків одиниць інших іноземних валют. Як пояснив тодішній заступник начальника управління Державної служби у боротьбі з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області Володимир Сюйва, під час брифінгу 16 грудня, притягнути до відповідальності валютників можна лише спіймавши на гарячому, під час здійснення обміну.

Натомість, 21 травня 2015 року працівники УСБУ у Волинській області затримали «на гарячому» у Любомльському районі Волинської області працівника місцевого райвідділу міліції. Так, колишній старший оперуповноважений сектора ДСБЕЗ, старший лейтенант міліції регулярно збирав «данину» з валютників за їх «кришування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Просто лучанин Показати IP 22 Липня 2015 18:34
Хлопці за що ви гроші отримуєте.
МУКОВАЗ ДЕБІЛ до Просто лучанин Показати IP 22 Липня 2015 21:09
ЩОМУСЬ НА ХРЕЩАТИКУ ЧИ БІЛЯ ОПЕРНОГО У ЛЬВОВІ ЧИ В БУДЬ ЯКОМУ МІСТІ СЕРЕД ЦЕНТРУ НІХТО НІЧОГО НЕМІНЯЄ,А ГНИЛИЙ МУКОВОЗ ХАБПРНИК ЯКИЙ НА ПАСАТІ ДАНИНУ З ВАЛЮТЧИКІВ ЗБИРАЄ КРАЩЕБ ЗАКРИВ РОТА І МОВЧАВ,НАХ*Р ТАКИЙ МЕНТ ЯКИЙ НІЧОГО ЗРОБИТИ НЕМОЖЕ,В ГРУДНІ ПОКАЗАЛИ РЕЗУЛЬТАТ,А КОЖНОГО МІСЯЦЯ СЛАБО КОНФІСКОВУВАТИ В НИХ ГРОШІ,
Анонім до Просто лучанин Показати IP 23 Липня 2015 02:42
а в чому проблема із валютчиками? спочатку проблеми із контрабандою та корупцією в країні вирішіть, тоді вже валютчиків чіпайте.
Юрист до Анонім Показати IP 23 Липня 2015 09:43
Корупція це в переважній більшості компетенція-Прокурорів, а контрабанда-СБУ.Так що разом це ніхто ніколи не вирішить.А шкода від міняйл більша ніж від контрабанди.Вивіз контрабанди заробіток людям ввіз - дешевші європейські товари дешевші а валютчики -це знецінення національної валюти -що тягне інфляцію та здорожчанння продуктів.
Просто лучанин Показати IP 22 Липня 2015 18:38
Хлопці ви проміняли свою честь.
123 Показати IP 22 Липня 2015 18:41
Вот блин новость так новость. А какую проблему наша милиция может решить?
1 Показати IP 22 Липня 2015 18:51
сміх та й годі
Хрєн собачий Показати IP 22 Липня 2015 19:01
Мля...Невже так важко "підставному мєнту" підійти до ЦУМу та обміняти кілька сотень баксів і таким чином спіймати "валютчиків на гарячому"???...Не смішіть мої тапочки. Якби захотіли, то могли розігнати цю шоблу-й*блу як "добрий день". Друге питання, що не одна мєнтовська"падла"з цього кормиться. :)
ВОВК до Хрєн собачий Показати IP 22 Липня 2015 20:09
мусор має з того гешефт а лошари платять налоги для мусорських зарплат
Анонім до Хрєн собачий Показати IP 22 Липня 2015 20:10
тоді разом з валютником,треба судити "підставного мента...
Рух до Хрєн собачий Показати IP 22 Липня 2015 20:50
Біля ЦУМу їх немає, Палиця нагнав. У Нього вийшло, а поліцаям не виходить... Можливо використати Варту Порядку?????
Степан Бандера Показати IP 22 Липня 2015 19:14
Якщо не можуть роібратися, то взяти на роботу тих, хто зможе за 2 дні це зробити. Я вже всіх міняйл в обличчя знаю, краще ніж своїх сусідів.
добряк Показати IP 22 Липня 2015 19:24
коли банкі будуть скромніше зароблять на різниці курса валют,і працюватимуть не до17,00 а хоча б до 23,00 проблема відпаде сама по собі,,,,,,,практично всі валютчікі співпрацюють з ментами,а деякі і з бандюками
валюта Показати IP 22 Липня 2015 19:55
муковоз,мукаючи іди муку возити і не патякай про свою профнепригодність.
Настоящий полковник Показати IP 22 Липня 2015 20:05
Приїхали !Мєнти,вас ніхто не зобов"зує політичними засобами вирішувати державної ваги питання.Бо дійсно можна панські яйця заробити.Винесіть те кубло хоч би з центру міста.Попит є в громади на європейське місто,жаль тільки ,що у вас пропозицій нема.А з палки не стріляти треба,а по сраці бити,і їх і вас.Відпрацьовуйте хоч маленькими діями свою маленьку зарплату.Дивись може щось і вийде.
радник Показати IP 22 Липня 2015 20:38
Зарізати курку , яка несе золоті яйця - ні такого наша міліція, ніколи не зробить . В мене питання ,якщо пан Муковоз офіційно признав свою неспроможність - як керівника так і працівника міліції ,то повинен негайно піти з міліції . Такі правоохоронці живуть за наші податки і так слідкують за дотриманням Законів України. А якщо по вас валютчики стрельнуть з рогатки, що будете робити ??? Стид і сором ,що моємо таких правоохоронців.... ГАНЬБА !!! Пропоную з валютчиків набрати правоохоронців - типу міліція .
Анонім Показати IP 22 Липня 2015 21:13
А повістки валютникам вручити..?
Андрій Показати IP 22 Липня 2015 22:07
Це ж потрібно зовсім не мати розуму,щоб так розписатися в своїй безпорадності,гнати ср*ною мітлою такого керівника.
пр Показати IP 23 Липня 2015 00:01
При мне там Шпига менял 100 $ Вроде зарплата у него в гривнах
321 Показати IP 23 Липня 2015 02:41
З прочитаного не ясно, яка саме проблема в валютників, що її навіть Всемогутня Міліція не може вирішити
ащо краще Показати IP 23 Липня 2015 06:50
нести доляри в банк до гонтаревоі та порошенка чи просто поміняти по нормальному курсу в такого ж безробітного як і ви
валєра Показати IP 23 Липня 2015 07:34
Та коли вже замінять ту міліцію.Про Небесну Сотню забули? Вносьте хоча б пропозиції
Ківерці Показати IP 23 Липня 2015 09:00
Муковоз уже "наробив" у Ківерцях.Розписався в своїй профнепридатності.Проте вмів організувати наркоманів на "антимайдан".Дюст рувати негайно.
Че Показати IP 23 Липня 2015 09:48
Скільки можна жити в совку? Вже тошнить. Щоб вирішити це питання, достатньо просто лібералізувати валютний ринок: 1)призначити розумну ціну за ліцензію на право здійснювати валютообмінні операції та грошові перекази та перехідні умови оподаткування такої діяльності 2) заборонити вуличну валютою торгівлю з рук - хочеш торгувати, роби це як в Польщі або Чехії 3)заткнути накінець рота банківським лобістам в парламенті, котрі до сих пір не дають всього цього зробити. Вбиваєм одразу декілька зайців: наповнюєм бюджет, створюєм цивілізовані та безпечні умови торгівлі для продавця і покупця, зменшуєм навантаження на "правохронні" органи. А ще легалізувати проституцію та легкі наркотики, щоб гроші за кришування цих напрямків не осідали в правохронців а йшли податками до бюджету.
Лучано Показати IP 23 Липня 2015 10:04
ТЕ ЩО МУХОВОЗ НАЙСЛАБШИЙ ЗІ ВСІХ НАЧАЛЬНИКІВ, ЯКІ В РІЗНІ РОКИ КЕРУВАЛИ ГОРОТДЄЛОМ ЦЕ ФАКТ БЕЗСПОРНИЙ, АЛЕ У НЬОГО Є ОДИН ТАЛАНТ-СМІШИТИ НАРОД.
Майдан Показати IP 23 Липня 2015 10:07
Наш народ таки темний. Замість того щоб звинувачувати міліцію, не йдіть до валютчиків і не міняйте долари і валютчиків не стане автоматично.
Жанна Показати IP 23 Липня 2015 10:09
як бабок з квітами вигнати з центру міста, то вони можуть, а розігнати ЗАКОННО ту банду - ні. Як взагалі воно насмілилося пропонувати - треба змиритися???
СССР Показати IP 23 Липня 2015 10:23
Давайте відмовимось від тієї валюти-гривні , одні проблеми, знецінення інфяція, голова нац банку на курортах, а прості люди жебракують і вірять в чудо як ті буратіни .....
олег Показати IP 23 Липня 2015 10:33
Для розумного міліціонера Муковоза поясньюю просто і доказую що вся мілійція на протязі років даремно получає зарплатнью і мусить повернути до держави всі зароблені кошти. Букдьякий міліціонер має право на себе замонтувати відеокамеру що пише зі звуком у форматі аналоговому і здійснити зйомку купівлві та продажу вальюти будь ким будьякою особою при даних міняйлах. От тоді і вступає в силу стаття про вальюні махінаці\. А коли вони це прикривають тоді і розповідають дк...м українцям як їм тяжко живеться . Вони тільки можуть відправляти своїх міліціонерів на 2 та 3 лінію оборони на схід та влвштовувати їм нагороди та почесні звання хероїв котрі в тилу пробанячили по 1 місяці та стали хероями. Ганьба нашим поліцаям .Потрібно зміну міліції всієї та коли буде переатестація запитати у кожного що він зробив для держави скільки посадив невинних та скільки вкрав взяв хабарів за крізні кришування .Так що міліція в Луцьку це гондурас натуральний.А коли потрібно нормального когось притягнути до відповідальності пришити йому липу вони швиденько знаходять свідків стукачів що їм винні і фабрикують справи.
Валютник Показати IP 23 Липня 2015 23:50
ну то ідіть і в Банку міняйте по курсу йоп огого ! Валютникі їм не подобаються !
Муковозу Показати IP 24 Липня 2015 12:02
Диви, Ігорку, а в Рівному з палки і по горобцях поцілили : http://4vlada.com/rivne/42757

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus