USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцьке казначейство хоче 91 тисячу на недешеві комп’ютери

19 Липня 2016 14:22
91 тисячу гривень на покупку 4 системних блоків, моніторів, блоків безперебійного живлення та принтеру з бюджету міста хоче отримати казначейська служба Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 19 липня.

Як повідомила начальник управління Державної казначейської служби України у Луцьку Наталія Медунецька, на закупівлю 4 комп’ютерів з моніторами, блоків безперебійного живлення та принтера службі потрібна 91 тисяча гривень.

З її слів, закупівля техніки дозволить реалізовувати дистанційне обслуговування місцевих бюджетів. Таким чином можна буде не возити документи автомобілем, а передавати онлайн в оперативному режимі. Також дозволить економити кошти на папір та бензин.

Пані Медунецька переконує, що у відомстві працює застаріла техніка 2007-2008 років, яка «гальмує» процес та не дозволяє належним чином виконувати роботу.

Депутат Олександр Кравченко резонно зазначив, що таким чином відомство хоче прибрати комп’ютери по 700 доларів за один. За ці кошти, переконує Кравченко, можна придбати не те що комп’ютери, а й навіть міні-сервер.

До слова, ціни на нові ноутбуки розпочинаються з 5500 гривень. Це найпростіші машини для виконання офісних завдань та роботи з документами.
В той час як за кошти, розраховані на покупку одного комп’ютера, в продажі можна знайти лептопи рівня вищий, ніж середній – з потужними процесорами Intel Core i5 та 8 гігабайтами оперативної пам’яті.
З цією тезою погодився і депутат Борис Смаль. Він зауважив, що рішення про покупку підтримає, проте наполіг на тому, що слід визначити оптимальну конфігурацію техніки та проаналізувати кошторис, який Наталія Медунецька не представила.

«Навіщо купувати комп’ютери та до них UPS’и, якщо дешевше буде купити ноутбук», - резюмував Смаль.

Зрештою, члени профільної комісії проголосували за те, щоб підтримати Програму дистанційного обслуговування місцевих бюджетів, але попередньо проаналізувати кошторис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
IT-шник Показати IP 19 Липня 2016 15:07
абзац. Ноути це круто! А ще заставлять їх додому брати на зарядку. Щоб економити держ кошти! 700 доларів за сервер?? Афігєть - куплю десяток. (Самий пости1 серве, самий конч*ний - від 1000 у.о..) Хто вибирав тих д*білів в міськраду? я ЗА НИХ НЕ голосував! ноут і стаціонарний комп - це різні речі. Ноут - для того, щоб всю роботу взяти з собою і мати її під рукою. А комп - це для роботи. А тепер математика. Проста-проста. самий кончений комп (системний блок) - вартує 4000 грн (по цінам розетки) + монітор ще 2000 + ББЖ від 1000 (самий дикий) 7 000 грн один комп. 4 компа = 28 000 + людський принтер. Підозрюю, що БФП (МФУ) нехай 35 000 проти 91 000 круто. Ах да! Ліцензійне ПЗ! 4 віндовса по 4500 грн. Ще 18 000. і того 53 000. Все одно не влазить. Хіба що ще офіси і антивіруси. Ну і ноутбук. Більшість яких - одноразові. Про потужність мова не йде. Бо в сучасних варіантах там не те що процесор не поміняєш, максимум вінчестер! Пам'ять і процесор впаяні на плату, як в мобільному телефоні чи планшеті. І по закінченню терміну гарантії - вийде з ладу. І доведеться купувати новий. знову.
коля до IT-шник Показати IP 19 Липня 2016 16:47
не неси пурги
Мама Показати IP 19 Липня 2016 16:29
Крутяк
Волинянин Показати IP 19 Липня 2016 22:13
Краще кошти на дороги чи на садочки а не на техніку. Якщо впроваджують дистанційне обслуговування мають гроші на розробку а я думаю це не один мільйон гривень то декілька тисяч можуть найти на техніку а не клянчити в раді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus