USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міськрада погодила придбання казначейством комп’ютерів за кошти лучан

27 Липня 2016 15:15
91 тисячу гривень на придбання 4 системних блоків, моніторів, блоків безперебійного живлення та принтеру з бюджету міста отримає казначейська служба Луцька.

Про це йшлося 27 липня під час чергового засідання сесії Луцької міської ради.

Як повідомила начальник управління Державної казначейської служби України у Луцьку Наталія Медунецька, на закупівлю 4 комп’ютерів з моніторами, блоків безперебійного живлення та принтера службі потрібна 91 тисяча гривень. З її слів, закупівля техніки дозволить реалізовувати дистанційне обслуговування місцевих бюджетів. Відтак, документи не возитимуть автомобілем, а передаватимуть онлайн в оперативному режимі. Це дозволить економити кошти на папір та бензин. Пані Медунецька переконує, що у відомстві працює застаріла техніка 2007-2008 років, яка «гальмує» процес та не дозволяє належним чином виконувати роботу.

Це обрурило депутата Сергія Булу, який заявив, що кошти лучан не повинні виділяти на державну службу.

Своєю чергою, депутат Павло Данильчук поцікавився, чи не буде проблем щодо обслуговування рахунків Луцької міської ради після того, як впровадять систему. На що Наталія Медунецька запевнила, що система працюватиме належним чином.
Зрештою, депутати погодили виділення коштів.

До слова, відомство хоче прибрати комп’ютери по 700 доларів за один. В той час, як ціни на нові ноутбуки розпочинаються з 5 500 гривень. Це найпростіші машини для виконання офісних завдань та роботи з документами.

За кошти, розраховані на покупку одного комп’ютера, в продажі можна знайти лептопи рівня вищого, ніж середній – з потужними процесорами Intel Core i5 та 8 гігабайтами оперативної пам’яті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанам Показати IP 27 Липня 2016 16:18
соромно читати матеріал про міську раду, 95 проц матеріалів тендеційні - тобто показують які нібито погано працює міська рада, читачі знайте, що написано про міськраду тут - все навпаки, ось напишіть про обласну раду про їх компютери, про інша комунальні підприємства
LuBart Показати IP 28 Липня 2016 00:36
А чому не вказано, яка фірма буде виконувати замовлення? Невже важко робити такі речі трішечки прозоріше? адже вся перерахована техніка з середніми характеристиками (що навіть забагато для офісних завдань) обійшлася би в 50 000 грн (+-5000грн). На здачу можна рік виплачувати зарплатню двом кондукторам тролейбуса. але для наших можновладців це копійки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus