USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьке військове лісництво зрізало дубів на 300 тисяч, - екокомітет. ФОТО

11 Лютого 2013 16:58
Депутати Ківерцівської райради звернулися у військову прокуратуру в області щодо факту вирубки дерев у військовому містечку працівниками Луцького військового лісництва.

Про це повідомили на сайті «Ківерці. Неформатний сайт міста» із посиланням на прес-службу Ківерцівського громадського екологічного комітету.

Як ідеться у повідомленні, працівники Луцького військового лісництва ДП «Львівський військовий лісокомбінат» у жовтні-листопаді 2012 року зрізали у Ківерцях 141 дуб. А зробили вони це під приводом розчищення від аварійних дерев лінії електропередачі на території військового містечка, що знаходиться в межах міста.

У екологічному комітеті переконані: працівники Луцького військового лісництва нанесли Ківерцям збитків обсягом щонайменше 300 тисяч гривень.

Так, зелені насадження на території військового містечка належать громаді міста і не мають ніякого відношення до Луцького військового лісництва. А керівники цієї установи без погодження з міською радою організували масову заготівлю ділової деревини дубу під приводом санітарної рубки.

Напередодні цих подій члени комісії Ківерцівської міськради з питань знесення зелених насаджень обстежили військове містечко і не виявили аварійних дерев в межах розташування лінії електропередачі на його території.

Військове містечко перевірили й депутати Ківерцівської районної ради. У результаті вони виявили, що всі дерева, які призначили для вирубування, зрізали працівники Луцького військового лісництва ДП «Львівський військовий лісокомбінат» і вивезли лісопродукцію.

Окрім того, обранці громади встановили, що вирізали неаварійні дерева дуба на території усього військового містечка, а не лише під лінією електропередачі.

«Практично йшла заготівля дубової ділової сировини, хоча в переліковій відомості всі дерева поставлені в категорію напівділові та дров’яні, що зовсім не відповідає дійсності. Найбільші дубові пні діаметрами 90-100 сантиметрів знаходяться біля асфальтованих доріг поза межами усіляких комунікацій», - йдеться у повідомленні екологічного комітету.

Тож, щодо цих порушень законодавства до військової прокуратури у Волинській області звернулися депутати Ківерцівської районної ради.

Довідково:
Ділова, напівділова та дров’яна деревина є категоріями технічної придатності дерев. Ділова деревина – круглий ліс діаметром 300 і більше міліметрів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
правдолюб Показати IP 12 Лютого 2013 09:34
я думаю найти тих хто по зризав,не е проблема .Хто викапував метал той і зрізав дуби,"колишнього прапора"теперешніго начальника пржати він все й розкаже ,аще краще піти в містечко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus