USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі школярі зможуть розраховуватися картками в їдальні?

18 Вересня 2013 21:40
Президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку», депутат Луцької міської ради Анатолій Пархом’юк звернувся до міського голови Миколи Романюка з пропозицією створити в обласному центрі автоматизовану систему управління та контролю дитячого харчування (АСУК), інформує «Волинська правда».

«На сьогодні організацією дитячого харчування опікуються підприємства комунальної та приватної форм власності, які обслуговують навчальні заклади Луцька. Ми вважаємо, що автоматизована система управління та контролю дитячого харчування є єдиним дієвим інструментом, за допомогою якого можливо забезпечити контроль роботи такої великої кількості різноманітних об`єктів», – каже Пархом’юк,
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКИХ ШКОЛАХ - НАЙГІРШЕ ХАРЧУВАННЯ ПО УКРАЇНІ, - ЕКСПЕРТ
«Впровадження системи управління та контролю дитячого харчування дозволить контролювати, аналізувати та планувати всю систему дитячого харчування в місті, скоротити необґрунтовані витрати, значно підвищити ефективність використання бюджетних коштів на організацію дитячого харчування, включаючи бюджетні дотації та персоніфіковані соціальні допомоги», - підкреслив Микола Романюк.

Крім того, передбачається впровадити в їдальнях системи безготівкового розрахунку на основі персональної безконтактної картки дитини. Скорочення обігу готівки знизить можливість та кількість пов’язаних з цим правопорушень серед підлітків.

У луцькій мерії повідомили, що міський голова доручив розпочати роботу над створенням проектної групи для розробки концепції АСУК дитячого харчування в місті. З його слів, необхідно визначити основні складові, терміни впровадження, вимоги до організації експлуатаційного обслуговування, підготовки користувачів та обслуговуючого персоналу, а також кошторис проекту.

«Щороку з бюджету міста виділяються чималі кошти для забезпечення дітей дошкільного віку та молодших школярів повноцінним якісним харчуванням. Враховуючи ці витрати, розуміючи соціальну нагальність та важливість наведення ладу в усіх питаннях, які пов’язані із забезпеченням дітей якісними та доступними продуктами, дійсно, на часі ідея створення в місті автоматизованої системи управління та контролю дитячого харчування. Ця система буде корисна й для батьків. Вони зможуть бачити обіг коштів, витрачених на харчування дітей», – зазначив Микола Романюк.

Окремо проектна група має викласти свої пропозиції до міської ради щодо організаційних та інших заходів, які, на її думку, необхідно здійснити в системі дитячого харчування з метою прискорення впровадження АСУК та оптимізації витрат на подальшу експлуатацію автоматизованої системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus