USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі тролейбуси будуть їздити Любліном

8 Травня 2013 16:45
Контракт на поставку 38 тролейбусів польському місту Люблін підписав консорціум української компанії «Богдан Моторс» і польської URSUS.

Як повідомили УНІАН у комунальній компанії ZTM Lublin, що виступила замовником, сторони підписали контракт 25 квітня цього року.

«Поставку перших п'яти тролейбусів заплановано до кінця вересня 2013 року. Решту поставлять в чергових партіях, максимально до середини червня 2014 року (12 штук) і до кінця березня 2015 року (21 штука)», - зазначили в компанії, відповідаючи на запит агентства.

Консорціум поставить замовнику низькопідлогові 12-ти метрові тролейбуси під маркою URSUS T701, які, зокрема, будуть обладнані кондиціонером та акумуляторами, що дозволяють їздити без електромережі.

ZTM Lublin заплатить за весь контракт 20,3 мільйона доларів (1USD=3,2PLN).

URSUS зазначила в біржовому повідомленні, що консорціум отримає за цим контрактом 16,5 мільйона доларів (без ПДВ).

Як повідомляв УНІАН, у другій половині березня польська апеляційна рада (Krajowa Izba Odwoławcza, КІО) підтвердила правильність вибору переможцем тендеру на поставку тролейбусів місту Люблін українсько-польського консорціуму «Богдан Моторс» та URSUS.

Компанія тим самим відхилила позов найбільшого виробника муніципального транспорту в Польщі компанії Solaris, що програв тендер і оскаржив його результати.

Довідково:
Раніше компанія ZTM Lublin називала серед причин, за якими вона обрала пропозицію польсько-українського консорціуму, не лише меншу ціну, але також їх кращі технічні характеристики.

Серед них, зокрема, можливість їзди тролейбуса на акумуляторах (без електромережі) 5 кілометрів замість запропонованих Solaris 2,5 кілометра і більша кількість зручніших місць для пасажирів.

Польсько-український консорціум запропонував поставити Любліну тролейбуси за ціною близько 550 тисяч доларів кожен (із ПДВ), що приблизно на 0,5% дешевше, ніж Solaris.

Компанія Ursus SA є одним із найбільших у Польщі виробників сільськогосподарської техніки зі 120-річною історією, який, проте, раніше не виробляв тролейбусів.

«Богдан Моторс» входить до створеної в 2005 році корпорації «Богдан», яка є одним із найбільших виробників автомобільного транспорту в Україні. Потужності підприємств, що входять до його складу, дозволяють щорічно виробляти до 8 тисяч автобусів і тролейбусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ViNaPa Показати IP 8 Травня 2013 18:30
Думаю, спишуть наші гарні тролейбуси через 5 років на металолом, тільки, і назад продадуть Луцьку по ціні брухту.
TFA до ViNaPa Показати IP 8 Травня 2013 18:39
Нашим Богданам Т501 (в народі звуться карапузами), вже по 5 років і почувають себе досить непогано. Не думаю, що люблінські Богдани будуть гіршими, тим більше, з кожним роком якість продукції Богдану підвищується, як-не-як, досвід накопичується.
Вовк Показати IP 8 Травня 2013 19:05
І сміх і гріх - нам з Польщі металобрухт (списані тролейбуси) а у Польщу новенькі Богдани. Де ще в якій країні скажіть таке може бути.
Корінний Лучанин до Вовк Показати IP 8 Травня 2013 23:19
Нічого ти,Вовчику-братику, не розумієш!!! Це є БІЗНЕС!!! А за той підписаний КОНТРАКТ ще теба було "повоювати"!!! А луцькі БОГДАНИ, згідно контракту не є цілком луцькими- це тільки широкий загал, який в переважній більшості далекий від машинобудування цього не знає і коментує, що у голову спаде!!!
Вітька Показати IP 8 Травня 2013 19:30
А фото Луцького тролейбуса немає?) На фото - Львівський!
богдан (жовтий) до Вітька Показати IP 8 Травня 2013 22:59
За фото ВН позорисько!!!
Тверезий Показати IP 8 Травня 2013 19:34
Я не розумію чому ЛПЕ купили !!! майже 50 маршруток ????? а тролейбуси хай розвалюються...і з польськими тролейбусами сміх і гріх....і щей мені казали що держава на них мито непогане взяла за цей металобрухт...
Віталій Показати IP 14 Травня 2013 13:35
про який досвід може бути мова, коли працівники міняються щопівроку)))ну лише Гунчик на місці залишається)))) ще поляки будуть згадувати той богдан незлим тихим, коли з тролейбусів вікна почнуть облітати і кузова лопати, так як в наших "довгих сараях". і 0,5% в ціні швидко зїдять затрати на обслуговування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus