USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Початок опалювального сезону у Луцьку – під загрозою через борги

15 Серпня 2016 11:31
Початок опалювального сезону у Луцьку може опинитися під загрозою через колосальну суму боргу за транспортування природного газу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 15 серпня.

Як повідомив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак, заборгованість за послуги надані «Луцьктеплу» протягом року становить 18,6 мільйона гривень, а рівень розрахунків становить лише 45%. Борг не знижується з початку березня і невідомі джерела, за рахунок яких він може бути погашений. Сума боргу відповідає, до прикладу, тримісячному обсягу фонду оплати парці ПАТ «Волиньгаз», або всьому обсязі річної програми встановлення лічильників. Сума також перевищує обсяг сплачених ПАТ «Волиньгаз» податків. Зі слів керівництва підприємства, сума колосальна і з боку керівників ДКП «Луцьктепло» не відчувається бажання врегулювати ситуацію.

Нагадаємо, Господарський суд Волинської області задовільнив позовну заяву ПАТ «Волиньгаз» щодо стягнення понад 19 мільйонів боргу із ДКП «Луцьктепло» за розподіл природного газу.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив, що ДКП «Луцьктепло» мало значну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України», тож усі кошти, відповідно до судових позовів, надходили саме на погашення цієї заборгованості, адже рахунки підприємства були заблоковані. Наразі підприємство може проплатити «Волиньгазу» 300 тисяч гривень, а минулого тижня сплатили мільйон. Зі слів посадовця, за можливістю заборгованість погашатимуть далі, якщо не буде чергового блокування рахунків «Луцьктепла».

Заступник голови комісії Сергій Була зауважив, що «Волиньгаз» зможе подати на підприємство до суду і у разі, якщо на початку опалювального сезону «Луцьктепло» не отримає газу, виборці «дуже гарно згадають про депутатів».

У підсумку, звернення ПАТ «Волиньгаз» члени комісії вирішили взяти до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Хм Показати IP 15 Серпня 2016 12:39
Придурки,та вас люди позабивають, багато людей платять р егулярно,відключайте тому,хто не платять.
лучанка Показати IP 15 Серпня 2016 13:22
Пана булу і так дуже часто "гарно" згадують.
Лучанин до лучанка Показати IP 15 Серпня 2016 15:00
Була свого носа суне в кожну дирку і окрім шкоди він місту більше нічого не зробив. Сам всю жизнь в долгах і місто так само хоче загнати. Не знаю ні одного, щоб про нього щоб добре говорив.
ирина Показати IP 15 Серпня 2016 13:32
значить, гарячої води найблищим часом теж не бачити???
1 до ирина Показати IP 15 Серпня 2016 13:59
Так.
Клава Показати IP 15 Серпня 2016 14:25
Кожен рік одна та сама хер...я, яка тоді роль влади, зараз бюджет на місцях, що заважає ???
КУМ Показати IP 15 Серпня 2016 16:23
Звичайно Фірташівське кодло хоче відбити кошти,бо ж звикли жити гарно,з розмахом.А доходи вже не ті.А як будуть лічильники в кожній оселі,то вже і ні куба не вкрадеш і не перепродаси.Ось і пробують тикати свої будинкові прилади обліку.Люди не ведіться.А тепло буде.Правда вода малоймовірно.Так вона і дорога.А субсидіянти її виливають міліонами кубів в каналізіцію,бо ж діє норма в 3.6.То чому не купатися з розмахом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus