USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло» обирає консультанта для багатомільйонного проекту

28 Липня 2015 16:49
Французька компанія «AETS», яка працює за посередництва австрійського підрядника, а також фірми «Ramboll» (Данія), «Richtner» (Німеччина), «Egis» (Франція) виявили бажання стати консультантами для реалізації 14-мільйонного грантового проекту Європейського Банку реконструкції та розвитку, який надали ДКП «Луцьктепло».

Про це стало відомо під час відкриття технічних пропозицій для вибору консультантів з підтримки реалізації проекту модернізації системи теплопостачання міста сьогодні, 28 липня.

Загалом, згідно з вимогами, свою пропозицію могла подати будь-яка компанія до 28 липня, до 14:00 – їх виявилося 4 компанії: французька компанія «AETS», яка працює за посередництва австрійського підрядника, а також фірми «Ramboll» (Данія), «Richtner» (Німеччина), «Egis» (Франція) .

Секретар тендерного комітету ДКП «Луцьктепло» Олександр Алфьоров, першою чергою, перевірив цілісність коробок, надійність упаковки та наявність відповідних штампів про реєстрацію.
Також зауважив, що пропозиція кожної компанії містить фінансову та технічну складову. На першому етапі експерти оцінюють лише технічну. І лише після того порівнюватимуть фінансову вигідність співпраці з тим чи іншим підприємством.

Процедура оцінки досить складна та має низку вимог.
Проте, перед тим, як вибрати найкращу технічну пропозицію, члени комісії мають упевнитись в тому, що компанії-учасники конкурсу подали всю відповідну документацію. Лише після цього заявку на участь одобрюють. Як зауважили члени тендерного комітету, вся надана документація відповідає вимогам, а тому всі 4 компанії допущені до подальшої участі.

Як зазначала заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП «Луцьктепло» та голова тендерного комітету Валентина Малютіна, процедура вибору консультанта для реалізації грантового проекту Європейського Банку реконструкції та розвитку, який надали ДКП «Луцьктепло», хоч і є довготривалою та дещо складною, проте має суттєву перевагу – вона є максимально прозорою та відкритою. При відборі, до слова, члени тендерного комітету керуються не законодавством України, а вимогами Євросоюзу – це погоджено з Кабміном.
Для реалізації проекту підприємство має обрати двох консультантів: з питань підтримки реалізації проекту та консультант з корпоративного розвитку. Їх роботу оплачують за кошти технічної допомоги, а не за гроші, виділені на, безпосередньо, реалізації гранту. Робота дещо затягувалась у зв’язку з тим, що компаніям для підготовки їх пропозицій, дали аж два місяці – такий термін зумовлений тим, що великі за обсягом проекти повинні були бути перекладеними на українську та англійську мови. Проте, зважаючи на важливість реалізації проекту модернізації, найкращу тендерну пропозицію обіцяють визначити максимально оперативно.

«Відкриватимуться фінансові пропозиції лише тих (компаній, - авт.), хто пройшов перший відбір. І лише тоді підписуємо контракт з тим, чия фінансова пропозиція буде найкращою. Хочу наголосити, що аналогічний пакет документ отримує і ЄБРР. Тому наша робота контролюється і оцінюється з точки зору підходів організації. Тому будь-які можливі зловживання навіть на такому етапі нівелюються», - стверджує Валентина Малютіна.
Що стосується кредиту, то він становить 10 мільйонів євро, з яких: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій. Додатково 4 мільйони євро - це грантові кошти. Термін кредитування становить 13 років. Термін окупності цього проекту - сім років.

Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 200 луцьких багатоповерхівках. В мікрорайоні ЛПЗ плануються встановлення котла на альтернативному паливі потужністю 2,5 МВт. Також здійснять заміну застарілих котлів, реконструкцію котелень та центральних теплових пунктів, а також заміну теплових мереж. У результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу. Економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год. Крім того, буде зменшення споживання води.

Урочисте підписання угод відбулося 24-го жовтня, 2014-го року. Перший кредитний договір уклали між Європейським банком реконструкції та розвитку і ДКП «Луцьктепло». Другий - «Договір Гранту між ДКП «Луцьктепло», Луцькою міською радою, Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, а також Європейським банком реконструкції та розвитку і ДКП «Луцьктепло».

Нагадаємо, 21 травня у ПАТ «Волиньгаз» підтвердили інформацію, що вони припинили газопостачання «Луцьктеплу» за дорученням НАК «Нафтогаз України» з тієї причини, що Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» заборгувало «Нафтогазу» 57,1 мільйона гривень, і, відповідно до умов договору на постачання між цими підприємствами, газопостачання має бути припинене.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ситуація навколо ДКП «Луцьтепло» погіршилася, коли НАК «Нафтогаз» відключив комунальне підприємство від газопостачання за борги. Власне, міська влада знала про таку ймовірність ще три тижні тому, та лучан про це ніхто не повідомляв. А міський голова Микола Романюк наголосив, що гарячої води не буде доти, доки лучани не розрахуються за послуги «Луцьктепла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
знаючий Показати IP 28 Липня 2015 17:19
Федотова в консультанти ы буде вам щастя
Лучанин Показати IP 28 Липня 2015 18:34
А чому ніхто не повідомляє лучанам , що за період ,поки не подається в місті гаряча, вже вартість одного куба гарячої води піднімалась 2 рази - 1-й раз у травні, а другий -у червні . Як завжди роблять тишком-нишком !!!!
Водоканал Показати IP 28 Липня 2015 18:58
Є в нас толковий консультант, можемо поділитися- Таня Луцик, . Дуже просимо заберіть її назад.
ВОНО до Водоканал Показати IP 28 Липня 2015 20:24
научите ее на коне кататься и будет вам счастье
Няня до Водоканал Показати IP 29 Липня 2015 10:03
Вона в нас вже була)))), передайте в добрі руки ще комусь)))
до водоканал до Водоканал Показати IP 29 Липня 2015 18:07
Цих кірічуковських **** ледве порозганяли, назад не хочемо. Борітеся, як луцьктепло і вам дихати стане легше.
Волинь Показати IP 28 Липня 2015 19:51
Не смішіть людей : луцьктепло понад шість років контролює група єремєєва ( котру контролює група Фірташа ) , тому потреби у цьому цирку немає. А чому так сталося , запитайте у Романюка , він у курсі ( в темі ) . Слава Україні !
месник Показати IP 28 Липня 2015 23:04
Романюк перед виборами продає все, ми з Вами це підтримуємо! Народ схаменіться!
доктор Фауст Показати IP 29 Липня 2015 01:05
Щось мені прізвище секретаря тендерного комітету Луцьктепла трохи підозріле
Луцьктепло Показати IP 29 Липня 2015 18:04
А це ВЕЛИКИЙ спеціаліст- з міської ради романюк спустив, Ч*о з кабінету в інший відділ за бумажкою не вийде, йому челядь повинна принести. Контролює мільярдний кредит.
саня Показати IP 30 Липня 2015 20:32
Алфьоров - синонім ******. Мало того що бовдур, то за батькові гроші невіглас і нахаба корчить із себе кіровніка. Гнати цих романюкових прихвостнів разом з комунякою!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus