USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку лікарню та поліклініку опалюватимуть без газу

27 Лютого 2015 15:09
Завдяки побудові великої блочної котельні, номінальною потужністю в 1 мегават, Луцька міська клінічна лікарня може повністю відмовитись від газу для опалення приміщення та підігріву води.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу при Волинській ОДА.

Як розповів головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський, нині по проспекту Відродження, 15 триває будівництво блочної котельні, яка може функціонувати паралельно з газовою. Її номінальна потужність становить 1 мегават, що дозволяє забезпечити тепловою енергією та гарячою водою Луцьку міську клінічну лікарню №2 та прилеглу міську поліклініку. Побудова відбувається за кошти міського бюджету – з казни вже виділили 2,8 мільйона гривень на такі цілі.

Зі слів спеціаліста, використання такої котельні дозволить відмовитись від споживання дефіцитного та дорогого природного газу. Адже тут як паливо використовуватимуться пелети. Говорити про економію коштів поки рано, проте приклади впровадження цієї технології в інших комунальних закладах демонструють непогані показники заощадження. Так, якщо користуватись твердим паливом, а не газом, то економія в місяць сягає близько 10 тисяч гривень.

Проте, зі слів заступника міського голови Лариси Соколовської, говорити конкретно про економію поки не варто. Адже продавці палива для твердих котлів при збільшенні обсягів продажів не зменшують вартість сировини, а навпаки.

«Якщо споживаєш дрова чи пелети, то має бути дешевше, бо більші об’єми виробництва. А в нас – навпаки. Так що в грошах ми поки не можемо дати прогнози, скільки це дозволить зекономити», - каже посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Лютого 2015 15:13
мы строили, строили и наконец построили. виробництво пелет - бізнес покійного клімчука
Спец до НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Лютого 2015 15:21
Ціна завищена у два рази , мінімум! Обкрадають у білий день !
лучани Показати IP 27 Лютого 2015 15:28
Тепер Луцьк буде в диму. У лікарні побільшає пацієнтів з распіраторними захворюваннями. Міняють шило на мило, щоб чинуші відрапортували про економію газу,а економію коштів тут не йдеться.
Серж Показати IP 27 Лютого 2015 15:56
В средние века возвращаемся?
Народна довіра Показати IP 27 Лютого 2015 16:21
Добра справа
Оксана Показати IP 27 Лютого 2015 16:50
А Краків весь опалюється вугіллям і вони не вважають себе середньовіччям.
ОЛЯ до Оксана Показати IP 27 Лютого 2015 17:15
Та ну.бо в них по-перше немає іншого виходу,а по-друге ЄС ОШТРАФУВАЛО польщу на 1 мільййон євро за викиди в атмосферу і забруднення повітря,а по-третє захворюваність на бронхіальну асму,завдяки восновному такому опалюванню,в ПОЛЬЩІ-найвищий поазник в усій Європі.А ЩЕ ПОЛЯКИ З НАС УКРАЇНЦІВ СМІЮТЬСЯ,ЩО ВІД ГАЗУ ПОВЕРТАЄМОСЬ ДО ДРОВ І ВУГІЛЛЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus