USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Маленький лучанин, хворий на ДЦП, отримав надію на одужання

30 Січня 2015 11:45
Юний Максим Косинець, якому поставили діагноз ДЦП, малює надзвичайні картини. Нещодавно він отримав надію продовжити лікування у Польщі. Так, колеги його мами надіслали колективного листа на адресу Фонду Ігоря Палиці, і гроші, каже жінка, які стали несподіваним сюрпризом, вже надійшли на рахунки.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, дворічний Максимко малює картини, їх вони з мамою продають на благодійному аукціоні. Гроші, виручені від цих продажів, родина передає бійцям на схід. Часом військовим надсилають і самі малюнки, адже вони наділені особливою енергетикою. Також разом з мамою Максимко робить оберегти в рамках акції «З Україною в серці творимо дива».

«Пензлик, правда, ми поки не можемо тримати, він занадто важкий. Зате Максимко малює ватною паличкою, на яку я прикріплюю шматочок кухонної губки. При цьому доводиться підтримувати руку малюка. Малюнок у нас на одному місці не лежить, постійно крутимо його. Синок сам вирішує, що будемо малювати далі - портрет або пейзаж. Малює сонечко, квіти, кішку, коня або даму, яка сховалася під парасолькою. Роботи виходять все цікавіші, абсолютно всі вони зі змістом», - пояснювала мама хлопчика Світлана.

Свого часу, розповідає жінка, їм дуже допомогла іпотерапія, але їхнього інструктора мобілізували, тож, батьки були змушені шукати інші методи лікування та реабілітації. Так і познайомилися з пальчиковими фарбами. Спочатку хлопчик малював пальчиками, потім ребром долоні, хоча робити це було нелегко. З часом Максим уже більш впевнено розгинав пальчики.
Так, родина самотужки шукає способи як допомогти синові, бо місцеві медики в цьому не надто поспішають.

«На жаль, численні новітні методики в нас у Луцьку здебільшого недоступні. Ніхто з лікарів не радить куди можна звернутися. Все доводиться шукати самим», - каже жінка.
Зараз вони з Максимком майже не малюють, адже з 26 січня перебувають на лікуванні в Одеському реабілітаційному центрі. Цілими днями - на процедурах. Мама вдень навіть ні від кого не бере слухавки, бо заняття з реабілітологами розпочинаються з самого ранку і тривають до вечора.

Після курсу в реабілітаційному центрі, родина Косинців планує поїхати в Польщу до професора Олександра Харченка, який практикує нетрадиційну медицину.

«Після одного курсу в професора, ми одразу ж побачили результат. Він ходив на пальчиках, а після занять почав ступати на всю ступню. Тому хотіли б продовжити лікування, але воно доволі вартісне», - каже Світлана.

Один курс у професора Харченка коштує 8 тисяч гривень. Поки родина Косинців шкали гроші, колеги Світлани влаштували їй сюрприз.

Так, жінка працює педагогом в правознавчому ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради. І ось всі вчителі написали колективний лист до Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» з проханням виділити 8 тисяч гривень на курс лікування у професора Харченка. Необхідну суму виділив безпосередньо його засновник Ігор Палиця.«Я про це нічого не знала. Це був для мене справжній сюрприз. Про те, що вони звернулися до Фонду, я дізналася, коли в мене попросили копії медичних довідок та документів. Вчора вже надійшли гроші на рахунок. Тепер ми зможемо поїхати до професора Харченка», - каже мама Максимка і дякує за допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
мама Показати IP 30 Січня 2015 11:56
успіхів вам у лікуванні та великого терпіння батькам!!!!
Лучаночка Показати IP 30 Січня 2015 12:07
Хлопчик дуже талановитий, такі гарні картини малює!!!!
Зловживання сином Показати IP 30 Січня 2015 19:25
Звичайно, горе велике для сімї. Але щось тут попахує невеличкою брехнею: «Пензлик, правда, ми поки не можемо тримати, він занадто важкий. Зате Максимко малює ватною паличкою, на яку я прикріплюю шматочок кухонної губки..." І друге: не володіючи рукою, малюк ватною паличкою малює чудові картини. Погодьтеся, це сказано для людей неадекватних. Для чого матері фантазувати, адже і без цього видно, що має чималий клопіт і горе...
555 Показати IP 30 Січня 2015 20:16
Зверніться у клініку Казявкіна у Трускавці лікування коштує ті самі кошти біля 8000 грн. їхня специфіка таж сама без медикаментозне лікування результати вражають їхня специфіка Дцп!!! хай щастить вам!!!! Все буде добре!!!
Не рекламуйте біду Показати IP 30 Січня 2015 21:14
Тисячі дітей страждають подібними хворобами, я теж упродовж багатьох років ставлю свою дитину на ноги, але цього не афішується, це наша сімейна біда. Ми знаємо куди звертатися за допомогою, не мішаючи іншим насолоджуватися щасливим життям. Про цього хлопчика я читала у "Фактах", дивилася по телевізору. Не по цих же публікаціях Палиця виділив гроші на лікування, а за заявою матері. А взяти ось цю виписку із амбулаторної картки дидини, висновок ЛКК - це оприлюднення лікарської таємниці, не думаю, що дитина, коли виросте, одобрятиме такі рекламні дії матері. Дійсно, тут, як мені видається, вже забагато реклами і настільки забагато, що мати начебто радіє, що має змогу світитися у ЗМІ.
Згодна Показати IP 30 Січня 2015 23:06
мама неадекват...
Не розумію дій мами. Показати IP 30 Січня 2015 23:27
На ictv показували сюжет, що вони на своїх картинах заробили близько 14 тис. гривень, і ввідали їх на АТО, а тепер просять 8 тис. у Палиці. Навіщо було ввідавати гроші, які знадобляться твоїй дитині, щоб потім стояти з протянутою рукою, зате "засвітитись" в телевізорі? Бажаю хлопчику одужання, а батькам сили та терпіння.
Графиня Показати IP 30 Січня 2015 23:39
І от чому наші люди люблять настільки писати негативні коменти? З вас хоч один хтось знає цю сім'ю? А я знаю. Особисто. І неодноразово бувала в них вдома. Та мамі Максима треба пам'ятник ставити за те, що вона робить для своєї дитини, так, як і зрештою, кожній мамі хворої дитини. Але вона точно ніколи не мала бажання афішувати свою біду. Малювання було їхнім хобі, поки журналісти про це не дізналися і не почали брати численні інтерв'ю. З цього все і розпочалося. А потім аукціони, подорож картин Європою, де вони були моментально розкуплені. Також мама Максима ніколи не говорила, що хлопчик малює самостійно. Дещо малює, звісно, але ж вона йому все одно допомагає. А як інакше? Це ж дитина, до того ж хвора. Так само щодо грошей. Сказано ж, що то був подарунок колег (звернення до І.Палиці) і відповідно допомога від засновника фонду. Тому нащо писати очевидні дурниці??? Особливо, що мама хоче слави і реклами? Більше за все на світі вона хоче, щоб син видужав. От і все.
... Показати IP 31 Січня 2015 00:43
Люди, заздрість це найбільше зло...Як можна так обхаяти людину не знаючи? Світлана дуже світла людина. Вона намагається допомогти армії. Вона жодного разу сама не просила допомоги. Тихенько справлялась сама. Йшла до перемоги над діагнозом сина не покладаючи зусиль. А тут, їй вирішили допомогти, а на неї полився бруд. Звідки стільки злості і заздрості? Я теж знаю особисто Світланку і Максимка. Світлана не лише малюнками допомагала армії. Вона збирала книги для бійців. Передавала оберіги. і їхня сім'я заслужила на цей маленький подарунок долі. На шанс для одужання малюка. А своєю власною злобою насолоджуйтесь самі. Тільки будьте обережні, нею часом можна захлинутись.
Максімка Показати IP 31 Січня 2015 07:55
Люди добрі, читайте уважно текст. Де написано, що мама просить????!!!! Мама НІЧОГО ні в кого не просила!!!! Вона останнє віддає нашим солдатам. Коли її запитали, чому гроші за картини вона собі не залишає, відповідь була: але ж солдатам потрібніше, а ми якось справлятимось. Їй пропонували зібрати гроші на лікування на одному з каналів - вона теж відмовилась. Так що тому, кому "чимось попахує", раджу принюхатись до себе - може, це вже від вас несе... Щодо реклами - Бог вам суддя...
Не по-материнськи до Максімка Показати IP 5 Лютого 2015 11:14
БІДНОГО ДВОХРІЧНОГО ХЛОПЧИКА з ДЦП РОЗБУДИЛИ З ПОЗАРАННЯ (7.55 год.), ЩОБ НАПИСАВ КОМЕНТ. ВАРВАРИ!
Не рекламуйте біду Показати IP 31 Січня 2015 20:37
Прикро, що пані Світлана нічого з моїх щирих порад так і не зрозуміла, а підключила до дискусії явно неадекватну «Графиню» (ім’я то яке помпезне, неукраїнське!), це вже мабуть хтось із близьких родичів. І написане в коменті «Графині», як я зрозуміла, це надиктоване самою Світланою, що свідчить: вона є ще й невихованим педагогом. Далі ще більше і ще прикріше: і вже самим «Максімком» та ж рука неадеквата підписала ще один комент. Про яку заздрість тут можна говорити? Ви що читати не вмієте, пані неадекватна «Графиня»? Горе є горе, маму Максимка я, як теж мама, дуже добре розумію. Але організовані нею вульгарні коменти від неадекватної «Графині» змушують розставити крапки над «і». По-перше, зайдіть у ту ж Луцьку міську дитячу поліклініку: скільки там подібних дитячих бід побачите, і за жодною дитиною журналісти не бігають. А тут такий, бачте, «випадковий» виняток: «вона точно ніколи не мала бажання афішувати свою біду. Малювання було їхнім хобі, поки журналісти про це не дізналися і не почали брати численні інтерв'ю. З цього все і розпочалося…» По-друге, хороша мама чи ні у Максимка – я не писала. А писала я про аморальність реклами виписок з амбулаторної карти дитини – чого я собі ніколи не дозволила б, писала про відчуття самореклами мами Максимка на горі свого синочка, що є не по-материнські і не по-людські. Весь світ тепер знає і кесаревий розтин, і термін гестації 30 тижнів… Просто огидно! Судіть самі і правдивість Світлани: «Дитина малоконтактна, обличчя маловиразне. Голову тримає невпевнено, не сидить, не повертається, не стоїть, не ходить» АЛЕ «дворічний Максимко малює надзвичайні картини, вони наділені особливою енергетикою, синок сам вирішує, що будемо малювати далі – портрет або пейзаж, малює сонечко, квіти, кішку, коня або даму, яка сховалася під парасолькою...» Диво-дивне! Справжній анекдот піару на хворобі рідної дитини! Я зателефонувала своїй знайомій, яка працює у цьому ж ментовському ліцеї, то вона приголомшила про Світлану: як вчителька – вона так собі, а як людина – нікудишня, язик на два метри, а з чоловіком-ментом начебто розлучилася, щоб отримати від держави додаткову квартиру у Луцьку. Звернення до Палиці писала сама Світлана, а потім відловлювала колег, щоб підписалися. Так що твердження «всі вчителі написали колективний лист» в певній мірі теж не відповідає дійсності з вашої подачі, пані Світлано. Ще раз щиро раджу: не піартесь на хворобі свого синочка – бо це аморально і негідно як для матері, так і педагога. А Максимку так же щиро зичу одужання.
Сімейний лікар Показати IP 31 Січня 2015 21:12
коментар було видалено
До Не рекламуйте бід Показати IP 31 Січня 2015 21:30
Боже, і не гріх же таке писати? Як вам не соромно! Світлана у щасливому шлюбі. Педагоги і учні її цінують. А ви зважайте, бо за наклеп у нас в державі передбачена кримінальна відповідальність.
... Показати IP 31 Січня 2015 22:48
людоньки,ви що геть подуріли!Ви навіщо людину,яка виховує,лікує своє маля так брудом обливаєте!!! Світланко,я вірю,що Максимкові обов"язково допоможуть!Господь з вами! і людоньки перестаньте "бризкати ядом"!!!
Графиня Показати IP 31 Січня 2015 23:28
Бог мій! Щойно це все прочитала. М-дя... Я знала, звісно, що є дурні, брехливі і підлі люди, але щоб настільки... Оскільки мене надзвичайно обурив допис отієї "НЕ РЕКЛАМУЙТЕ БІД", то мушу відписати і розписати. Світлана і Максим геть мені не рідня і познайлмилися ми відносно недавно. Але вони стали тими людьми, завдяки котрим я повірила в чудо і диво, і в те, що на світі є добро. "ЯВНО НЕАДЕКВАТНА ГРАФИНЯ" - це з чого ж так видно моя явну неадекватність??? Щодо нікнейму Графиня, то ті, кому треба, то зрозуміють, а кому не треба, то хай заздрять якщо не змогли придумати нічого кращого як "не рекламуйте бід". Далі. "НАДИКТОВАНЕ СВІТЛАНОЮ". Моя освіта, дякувати Богу, дозволяє дати відсіч кожній невихованій істоті, яка ображає направду добрих і щирих людей, які у наш важкий час на вагу золота. Тому не треба триндіти те, чого геть не знаєте. Щодо "ВУЛЬГАРНИХ КОМЕНТІВ", то ваш комент тут найбридкіший. І всім це видно. Щодо "ВИПАДКОВОСТІ З ЖУРНАЛІСТАМИ", то це було випадково, а як саме, знати вам не треба. Зробіть щось оригінальне з своєю дитиною і вами теж зацікавляться ЗМІ. Виписки з карти дитини - який же тут секрет??? Диво дивне. Щодо картин, то вже неоднократно пояснювалося, що Максимко малює з мамою. Це ж і барану ясно. А вже далі такий маразм, що дійсно стає огидно. Ім'я Графиня зачіпає ,бо не українське, а "ментовський ліцей" - то вже дуже по-українськи... Слів немає. ЧОловік у неї золотий, просто у вас не такий, то і заздрите)))) На купу до всього. Звернення до Палиці - будь-який лучанин може звернутися до цього фонду за допомогою. То геть не секрет. І Світлані геть не було б потреби організовувати акцію серед колег. І накінець - "НЕ ПІАРТЕСЬ НА ХВОРОБІ" - бажаю зробити для армії стільки, скільки зробила Свєта з хворою дитиною на руках, а тоді вже писати подібний маразм, який просто огидно читати. Всього доброго.
Обережно з такими... до Графиня Показати IP 1 Лютого 2015 12:51
Прорвало як каналізацію
Максімка Показати IP 1 Лютого 2015 12:57
НЕ РЕКЛАМУЙТЕ БІДУ, ви хвора людина!!!! Хвора, заздрісна і жадібна!!! Не буду розписувати і коментувати кожне слово вашої брехні - але фантастику писати ви можете, маєте талант повністю спотворювати факти... Цікавить тільки одне: хто керує вашою рукою?!
Хто керує? до Максімка Показати IP 1 Лютого 2015 15:00
Ваша самореклама на біді малюка.
Оля Показати IP 1 Лютого 2015 21:13
Ось яка вона наша українська жаба(((
Дарунка Показати IP 7 Лютого 2015 17:05
А нащо стільки злості? Ну як не подобається вам поведінка і дії Світлани, то не читайте, забудьте, викиньте їх з голови! А щодо самореклами - ну то й ви так прорекламуйтеся, хто вам заважає? Максимка вам шкода, що лікарську таємницю розкрили? А що власне ви зробили, щоб цій дитині помогти? Чи вам нема коли? Бо багато справ маєте - плітки збираєте про Світлану, яка вона педагог, як їй живеться з чоловіком... Вам не соромно? Мені соромно за вас... І гидко... Що на чужій біді піаритеся!!! Знайдіть собі більш цікаве заняття і дайте спокій Максимкові і його батькам! Світланко, одужання вашому синочку, а вам сили, терпіння, наполегливості і низький уклін за те, що ви робите. І не зважайте на неадекватних "порадників".
Не бійтеся правди Показати IP 26 Лютого 2015 13:14
АДЕПТ ІСТИНИ: Я вже почала забувати цю неадекватну історію про ще більш неадекватну маму хворого хлопчика. Але днями знову, на цей раз випадково, зустрілася зі своєю знайомою – колегою цієї неадекватмами по луцькому ментовському ліцею. Знову зайшла розмова про цю історію… Якщо коротко, то більшість колег між собою про неадеквата однозначні: «Вискочка», «з мухи слона роздмухає», «квартира, гроші…» - виявляється, це далеко не все, що постійно на кінчику язика піарниці. До речі, чим більше я слухала свою знайому, тим більше переконувалася, що біда – це кара Божа за якісь гріхи, можливо за якусь квартиру хворих людей, якою хоче заволодіти неправедним шляхом чи вже заволоділа у Луцьку. А щодо грошей, то саме заради них і влаштувала весь оцей дикий піар на хворобі сина: зробила собі рекламу – і тепер можна ходити по палицям за допомогою… Хоча й тут є щось не до кінця зрозуміле: то розповідає про величезні суми за на рідкість талановиті картини сина, який не володіє руками, – то радіє 8000 гривням які нібито нарешті дають надію на видужання… Отже, гроші, гроші, гроші… І ось коли вже після цієї зустрічі я знову знайшла цю статтю в інтернеті, то очам своїм не повірила і була приголомшена. Організовані енергійною мамою неадеквати типу «Графиня» не заспокоюються, вже дійшло до банальних погроз, до поклонів Богу, до використання брутальної лексики на кшталт «я знала, звісно, що є дурні, брехливі і підлі люди, але щоб настільки», «дати відсіч кожній невихованій істоті», «ваш комент тут найбридкіший», «це ж і барану ясно», «такий маразм, що дійсно стає огидно», «писати подібний маразм, який просто огидно читати», «не треба триндіти»… Нічого не скажеш, симптоматичний жаргон! Щось подібне я чую кожен раз, коли поспішно проходжу мимо вонючої пивнушки. У випадку з «Графиня» то тут, напевно, нічого дивного, адже, за її зізнанням в коментах, «моя освіта, дякувати Богу, дозволяє» так спілкуватися з незнайомими людьми (просто УМЕН чи УМНА ДО НЕПРИЛИЧИЯ!). На цьому таке часте звертання до Бога – не більше як брехлива маска. Віруюча людина ніколи не дозволить собі ні такого самопіару на біді сина, ні такого сліпого і вже колективного не розуміння, що є Скромністю, Людяністю. Тому моя ще одна порада: хоч Господа Бога не чіпайте, бо чим більше про нього згадуєте у своїх спітчах, тим більше, як випливає з цих же ваших контекстів, ви в Господа Бога не вірите – так прикриваєтеся, бо грішите, мабуть, частенько. І маєте за це кару Божу! Пригадайте хоч би, коли ви були останній раз в церкві, ставили свічку не показово, а за справжнє Добро? Памятаєте у поета: «Поменяли серпы на кресты Былинники речистые. Покупали, продавали, соблюдали посты Православные чекисты». Ось то-то… А щодо «ментовського ліцею», то можна ще багато продовжувати інфу про таку «золоту» вчительку, якщо так хочете… Що ж, з неадекватами важко вести дискусію – вони розуміють лише себе нібито святих. Замість того, щоб мовчки прислухатися до материнської поради інших «не піаритися», ця кліка влаштувала цілий залп дикунських коментів «які всі погані» - тому що вони, ці поради, попали в саме яблучко, тому що вони проти їхньої самореклами, самобичування! Такою позицією не лікують…
Не бійтеся правди Показати IP 20 Березня 2015 09:22
Я ще і ще раз поверталася в думках до цієї історії, обдумувала, чи не погарячкувала у своїх коментарях. Знайшла в Інтернеті відео передачі на ICTV, де мама Максимка показує процес малювання. І коли дивишся всю цю порнографію з мамою, яка насправді сама малює, приписуючи це синові, хоча брехливо заявляла що не вміє малювати і в школі мала б двійку, якби батько її не виручав, прив’язуючи це білими нитками до АТО, коли спостерігаєш по відео її поведінку, манеру розмовляти – ще більше переконуєшся, що вона дійсно неадекват. Найстрашніше у цій історії є те, що в погоні за лжеславою неадекватна мама не усвідомлює який гріх перед здоровим глуздом та перед Богом бере на себе, яку моральну рану наносить іншим матерям, які мають подібні нелегкі проблеми з діточками, але без самореклами, тихо і спокійно вирішують їх…
Гроші протринькали? Показати IP 4 Червня 2015 13:34
"Вчора вже надійшли гроші на рахунок. Тепер ми зможемо поїхати до професора Харченка», - каже мама Максимка". Щось мовчать чи возили хлопчика в Польщу до професора Харченка. Тому що мабуть гроші протринькали.
Отакої! до Гроші протринькали? Показати IP 2 Січня 2016 22:49
мабуть доїхали лише до найближчої закусочної!
Є люди,а я людиська. Показати IP 28 Червня 2015 10:17
Бачу,що так всім цікаво,чи не потринькали не їх же гроші. В черговий раз переконуюся в тому,наскільки неадекватними і заздрісними бувають люди. Яка кому різниця? Люди...почніть з себе та своїх гріхів,тоді до чужих не доберетеся. Світлано,синочок одужує,ми всі це знаємо і в це віримо.
однокласниця, Борови Показати IP 9 Вересня 2015 20:18
Ба... Свєтюнік, привіт! Навіщо ти розповідаєш людям неправду, що малювати не вмієш, а в школі за тебе батько малював? ти ж найкраще в класі малювала. Коли ти встигла стати брехухою? І навіщо ти це робиш? Справді, як зауважив попередній коментатор, будь ЛЮДИНОЮ а не ЛЮДИСЬКОМ.
11клас Показати IP 25 Лютого 2016 13:16
Та як вам не соромно обговорювати людей, зводити ці жалюгідні "сплєтні" та кожен може бути на місці Світлани ніхто незнає що буде завтра з вами чи вашим малюком БЕЗСОРОМНІ... Думайте де краще щось сказати чи написати!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus