USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Мер Нововолинська усе ж отримав надбавки до зарплати

5 Лютого 2014 16:22
Трохи більше місяця знадобилося міському голові Нововолинська Віктору Сапожнікову аби депутати все ж затвердили йому надбавки та премії до заробітної плати. Ще в грудні обранці громади не підтримали проект рішення «Про умови оплати праці міського голови та його заступників» і мер шахтарського міста у 2014 році мав би отримувати лише «голу» зарплату. Та на черговій сесії, яка відбулася 4 лютого, більшість депутатів таки проголосувала за надбавки та премії міському голові.

При обговоренні цього питання, депутат Буторін висловив зауваження до п. 1.1 рішення, де йдеться про п’ятдесятивідсоткову надбавку за високі досягнення у праці: «Голова міської ради – це керівник усіх підрозділів. Дивлячись на усі попередні сесії і від міського голови, і від нас депутатів було багато нарікань на роботу ВУКГ, ЖГК та інших служб. Якщо підлеглі служби працюють незадовільно, яка може бути надбавка за високі досягнення голови? Друге питання мене просили поставити учасники автомайдану: чи буде надбавка за отриманий ганебний орден, а люди казали, що він і у крові, від президента Януковича?», - поцікавився пан Буторін, маючи на увазі орден «За заслуги» II ступеня, який з нагоди Дня місцевого самоврядування, указом Президента, отримав Віктор Сапожніков.

У відповідь мер зазначив, що у комунальному господарстві є і будуть недоліки. Щодо п’ятдесятивідсоткової надбавки, то Віктор Сапожников сказав, що скільки себе пам’ятає міським головою, то вона була незмінною і додав, що мер сусіднього Володимира-Волинського Петро Саганюк має ще більшу надбавку – 60%.

Перерахував Віктор Сапожніков і усі досягнення міста, які те має за його головування.

«Серед усіх присутніх в залі, я, мабуть, маю найбільший досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Я депутат міської ради з 1984 року. Був заступником міського голови, головою планової комісії, першим заступником при п’яти міських головах і вже, стільки років люди мені виказують кредит довіри обираючи мене вчетверте міським головою. Я не святий, в мене недоліків багато, як і у всіх нас грішних, але говорити, що цей орден кривавий – не треба. Я заслужив. Я заслужена людина, я маю два ордена «За заслуги», - зазначив Віктор Борисович та подякував губернатору і президенту за подання на отримання ордена.

Отже, відповідно до рішення міської ради з 1 січня 2014 мер Нововолинська отримуватиме:

- Надбавку за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50 відсотків посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця та вислугу років.

- Матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

- Щомісячне преміювання, а також преміювання до державних і професійних свят у розмірі не менш як 10 відсотків середньомісячної заробітної плати, визначеному для керівних працівників виконавчого комітету та економії фонду оплати праці.

- Щомісячну надбавку у розмірі 10 відсотків до посадового окладу за роботу з документами, що мають ступінь секретності «таємно».

- Щомісячну доплату за науковий ступінь кандидата економічних наук у розмірі 5 відсотків посадового окладу.

Також міський голова отримав право встановлювати умови оплати праці заступникам міського голови, секретарю ради та керуючому справами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus