USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місії «Чорний тюльпан» у Луцьку виділили 37 тисяч гривень

30 Березня 2016 20:37
Луцькі депутати проголосували за виділення коштів місії «Чорний тюльпан». Але для того, щоб волонтери отримали кошти, потрібно вносити зміни в одну з міських програм.

Про це стало відомо під час засідання 5 сесії Луцької міської ради сьогодні, 30 березня.

Депутати розглядали проект рішення про зміни до бюджету Луцька. Зокрема, передбачалося виділити 20 тисяч гривень місії «Чорний тюльпан».

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЧОРНИЙ ТЮЛЬПАН» НЕ МОЖЕ ОТРИМАТИ ФІНАНСУВАННЯ ЧЕРЕЗ БЮРОКРАТІЮ

Та, підтримуючи пропозицію колеги Миколи Собуцького, який є волонтером місії, під час обговорення, депутати додали ще 17 тисяч гривень за рахунок передбачених коштів на нове робоче місце в Центрі соціальних служб, якого не створюватимуть.

Депутати проголосували за виділення цих коштів. Але, додала директор департаменту фінансів Лілія Єлова, ці гроші «Чорний тюльпан» не зможе отримати, оскільки в затверджених міських програмах не передбачені такі видатки.

Урешті, депутати домовилися, що гроші передбачать, але будуть внесені зміни у одну з міських програм, щоб кошти на «Чорний тюльпан» можна було перевести, приміром, через Громадське формування «Варта порядку».

Нагадаємо, місія відкрила свій філіал у Луцьку в лютому 2015 року. А вже 17 квітня торік волонтери отримали автомобіль-рефрижератор. Так, у Фонд Ігоря Палиці звернулися волинські волонтери, які перебували у складі місії "Евакуація-200" ("Чорний тюльпан"), з проханням допомогти у придбанні автомобіля. Серед них - Микола Собуцький, Андрій Трофімук та Юрій Сковорода, які, варто зазначити, вже на початку квітня вивезли з зони АТО тіла 34 військових.

Після тієї поїздки волонтери розповіли, як загиблі Герої повертаються додому.

Міноброни навіть нагородило грамотами трьох волинян, які в рамках місії "Чорний тюльпан" займалися пошуком тіл загиблих бійців на сході - Олексія Златогорського, Миколу Собуцького і Андрія Трофімука.

До слова, у 2016 році "Чорний тюльпан" матиме підтримку і від обласної ради.

В цілому, місія «Чорний тюльпан» за 2015 рік повернула додому тіла 600 Героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus