USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місцеві громади Волині зберігають на депозитах 200 мільйонів

17 Жовтня 2016 09:53
Попри те, що місцеві громади Волині просять виділення коштів з обласного та державного бюджетів, на депозитних рахунках вони накопичили до 200 мільйонів гривень власних надходжень.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, попри те, що у червні облрада ухвалила рішення про виділення коштів місцевим бюджетам відповідно до пропозицій керівників фракцій, за станом на 17 жовтня левова частка цих коштів лишається неосвоєною. Є, мовляв, проекти, де не освоїли досі жодної копійки. У разі повторення таких прецедентів посадовець обіцяв зібрати прес-конференцію та озвучити прізвища тих, хто невдало їх реалізовує. Так, в області є достатньо проблем з об’єктами обласної комунальної власності, водночас більшість коштів обласного бюджету передають у вигляді субвенції місцевим бюджетам. Якщо ці кошти не можуть протягом 4 місяців освоїти на місцях, то, на думку голови ОДА, вони не потрібні місцевим громадам.

Він поінформував, що, просячи кошти з обласного бюджету, ці ж громади зберігають свої гроші на депозитних рахунках. Відтак, розповів Гунчик, волинські місцеві бюджети зберігають на депозитних рахунках до 200 мільйонів гривень. Ці кошти, з його слів, могли ефективно використовуватися в місцевих громадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus