USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині 8-мільйонний об’єкт хочуть збудувати за 2 місяці

19 Жовтня 2016 13:46
Вартість реконструкції приміщення сільради під дитячий садочок у селі Буяни Луцького району – близько 8 мільйонів гривень, з них 5 – з держбюджету за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток. Але грошей досі не надійшли, як не провели досі тендеру, бо в сільраді не вірять, що гроші будуть. Тож здача об’єкта цього року – під питанням.

Про це стало відомо під час кущової наради голови ОДА щодо узгодженого вирішення проблемних питань реалізації інвестиційних проектів у одномандатному виборчому округу № 20 учора, 18 жовтня.

Як повідомила начальник управління капітального будівництва Волинської ОДА Лілія Павлова, є перестороги щодо об’єкту, який заплановано здати цьогоріч в Луцькому районі. Йдеться про реконструкцію приміщення сільради під садочок. Кошторисна вартість об’єкту – 8 мільйонів гривень (з них 5 з держбюджету, а 3 – співфінансування з місцевих бюджетів), з яких ще не надійшло ні копійки. А тим часом вже друга половина жовтня. Тож в ОДА побоюються, що об’єкт цього року не завершать.

Власне, 5 мільйонів з держбюджету – субвенція на соціально-економічний розвиток територій, виділена для округу. Народним депутатом від округу № 20 є Сергій Мартиняк. Його помічник Олександр Пиза запевняє, що з Києва ці гроші виділять. Натомість, каже він, голова сільради не йме віри, що наприкінці року ці кошти надійдуть, тож і тендер не бажає оголошувати. Крім того, бухгалтер у сільраді, з його слів, аж надто некомпетентний.

Що ж до того, чи освояться ці кошти, якщо все-таки наприкінці року їх виділять, то він переконує, що забудовники ці роботи готові виконати в такі короткі терміни. Однак, зауважила Лілія Павлова, на такий вартісний об’єкт має оголошуватися тендер, а в сільраді навіть немає тендерного комітету.

На що Олександр Пиза відповів, що є конкретний забудовник, який не сумнівається в освоєнні коштів.

«Я спілкувався з СУ-536, з Чорнухою. Оскільки це реконструкція приміщення, в якому є навіть опалення, тож він порадив проводити тендер і вони встигають освоїти. Але сільська голова не вірить, що ці гроші будуть, і я не знаю, як на неї повпливати», - пояснив він.

У відповідь на це голова ОДА Володимир Гунчик попросив підлеглих розібратися в цій ситуації, щоб Волинь не втратила 5 мільйонів з держбюджету.

«То скажіть їй (сільській голові – ред.), що ми махнемо рукою, я подзвоню Мартиняку, і перекинемо гроші на інші об’єкти. Сільській голові кажуть, що принесуть 5 мільйонів, а вона не вірить», - підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Питання Показати IP 19 Жовтня 2016 14:27
А навіщо тендер, якщо вже з Чорнухою давно поговорили? Нехай губернатор махне рукою та віддасть ті гроші кому запланував і не морочить людям голову.
Андрій-Київ Показати IP 19 Жовтня 2016 14:36
Цитата:- «Я спілкувався з СУ-536, з Чорнухою. Оскільки це реконструкція приміщення, в якому є навіть опалення, тож він порадив проводити тендер і вони встигають освоїти. Про який тендер йде мова, якщо Сергій Мартиняк вже переговорив з Чорнухою.....!?!?
фін відділ Показати IP 19 Жовтня 2016 15:29
Шановна публіко За часів появи тендерного законодавства в ОДА так проводять тендери для Чорнухи , Стефановича спочатку домовляться а навіть почнуть роботи і потім типу проводять тендер і завжди виграє той з ким домовились і перевіряючи органи перевірять це і за твердять Ось такі реалії
Олена Показати IP 19 Жовтня 2016 15:40
Оце так всі тендери проходять. Домовились, і виграли тендер Чорнухи
123 Показати IP 19 Жовтня 2016 16:31
Да ладно бы еще строили нормально. Ато руки из ж*пы...
Олександр. Показати IP 19 Жовтня 2016 16:52
Стосовно тендеру - його проводити обов'язково. Інше питання, що сьогодні далеко не кожна будівельна організація спроможна виконати такий об'єм робіт за такий короткий проміжок часу. І об'єкт не здається в поточному році. До кінця року потрібно використати кошти субвенції. Питання було в площині - чи взагалі можна таку суму освоїти. Тому і розмова така була. Правда, якщо хтось хоче вірити в іншу версію - заставляти не вірити - марно. Робити - складніше.
Лучанин до Олександр. Показати IP 19 Жовтня 2016 17:29
Шановний, ви з дитсадка чи з Чорнухіної фірми? Кому ці казки потрібні? - освоїти - да без проблем - акти здачі підпишуть на фундаменті! Скільки раз так було - а потім буде плакати місяцями/роками, що йому ще бабла нада - не хватає... Вже він так і перинатальний строїв, і школу на 55-му і багато інших об"єктів. Цей договорняк з чисто формальними тендерами на місцях вже дістав до печінок. А в кінець року коли оті мілйони прийдуть і в казначействі стопор як завжди - не переживайте - чорнуха внє очєрєді їх отримає - швидше, ніж бюджетники свої копійки. Совкова банда..
читачам Показати IP 19 Жовтня 2016 17:27
ох пиза компетентний, наша головиха хороша, але як можна реконструювати сільську раду під садочок - питанея до мартиняка!!! сергій ти родом з буянь, побудуй гарний садок за ті гроші що не платиш державі, а нашу головиху не годуйте обяцянками що надійдуть гроші, ці грощі давно в інших районам, наприклад в рожищенському, пиза ти не дури буянців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus