USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині хочуть відновити роботу потенційно небезпечного підприємства

25 Липня 2016 17:06
Потенційно небезпечне підприємство ПАТ «Ковельмолоко», на території якого зберігаються тонни відпрацьованого аміаку, може відновити свою роботу через два місяці, - інформує ПроКовель.

Таку інформацію на черговому засіданні сесії Ковельської районної ради озвучив головний інженер ПАТ «Ковельмолоко» Костянтин Вальчук. Він нагадав, це підприємство, яке є філією молочної компанії «Галичина», припинило свою діяльність в липні 2015 року і з тих пір триває процес його банкрутства.

«Через два місяці чекаємо нового інвестора, тому що збережені всі потужності, інфраструктура, а деяке обладнання передане на збереження до «Галичини». … Кожного тижня надходить пропозиція, приїжджають підприємці по молочному бізнесу, оглядають структуру. Я думаю, що вже через два місяці буде прийнято остаточне рішення про нового власника даного підприємства», - наголосив головний інженер.

Костянтин Сергійович бідкався, що поки «Ковельмолоко» не працює його спеціалісти розбіглися хто куди. Однак він вірить, що з приходом нового інвестора, а, до речі, належав молокозавод до групи компаній «Континіум», старі кадри таки повернуться назад.

Втім, є ще одна проблема, яка дуже непокоїть головного інженера. Він стверджує, що нині «Ковельмолоко» - потенційно небезпечне підприємство, бо на його території зберігаються відпрацьовані тонни аміаку. «Необхідно провести заміну компресорних установок радянського виробництва, які вже не є енергоефективні. У принципі через них підприємство - потенційно небезпечне, тому що має до 9 тонн аміаку. На даний момент компресори можна поміняти на німецькі», - мовив Вальчук.

Нагадаємо, службовим особам ПАТ "Ковельмолоко" загрожує кримінал за ухиляння від сплати податків на суму майже 20 мільйонів гривень. Окрім того, у квітні цього року повідомлялося, що підприємство заборгувало за здане молоко тільки на одній Ковельщини майже чверть мільйона гривень.

За станом на кінець 2015 року понад 98% акцій ПАТ "Ковельмолоко" належало кіпрській компанії"Бросмонт Холдінгз Лімітед" (Brosmont Holdings Limited). Цей же офшор на початку 2014 року також придбав молочну компанію ПрАТ "Галичина".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus