USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині РДА домовляється про будівництво доріг за кошти ЄС

27 Серпня 2015 23:39
Поляки з дипломатичним візитом відвідали Луцький район. Головна мета – обговорити умови співпраці щодо написання і запровадження спільних проектів на будівництво місцевих доріг та впровадження енергозберігаючих технологій.

Про це повідомили у Луцькій райдержадміністрації.

Так, Луцький район відвідали Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи і делегація з міста Тересполь Бяльського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща, на чолі із бургомістром Яцеком Данилюком.

З українського боку гостей зустріли голова Луцької РДА і райради Ігор Ярмольський та Олексій Гвоздецький, а також голова ГО «Луцька районна спілка учасників АТО» Віталій Пудлік.

З нагоди на відзначення 24-ї річниці незалежності України, гості з Польщі поклали квіти і вклонилися Героям Небесної Сотні на могилі Василя Мойсея. А ще польським делегатам показали козацьку фортецю у селі Гірка Полонка. Там вони поспілкувалися із козаками, щоб відчути дух вільного українського народу.

Після урочистостей дипломати і волинські чиновники обговорили можливі умови співпраці у рамках транскордонної програми «Україна -Польща-Білорусь», а саме щодо будівництва нових доріг та впровадження енергозберігаючих заходів.

Передбачається, зокрема, що на ці потреби виділятимуть кошти із Європейського Союзу, але головною умовою є те, що 10 відсотків від вартості робіт сплачує місцевий бюджет, решта – кошти ЄС.

Сума коштів розподіляється між трьома сторонами. Оскільки ще немає чітко окреслених умов співпраці у рамках транскордонної програми, то більше інформації буде відомо на початку 2016 року, - повідомляють у Луцькій РДА.

Але вже відомо, що дороги будуватимуться місцевого значення. Щодо енергозберігаючих технологій, то планується охопити бюджетні заклади, а саме заклади освіти, культури та охорони здоров'я.

На завершення зустрічі польських делегатів із чиновниками Луцького району, бургомістр Яцек Данилюк запросив учнівську молодь району відвідати місто Тересполь Бяльського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща в кінці вересня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus