USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині масово розкрадають ліси

28 Лютого 2015 08:00
На Волині частішають випадки незаконної вирубки лісу. Однак така ситуація не отримує належної реакції від првоохоронних органів області. Про це повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Днями під час патрулювання лісових масивів ДП «Городоцьке ЛГ» Лишнівського лісництва Камінь-Каширського району майстер лісу виявив незаконну порубку 10 сироростучих сосен. Він одразу повідомив про це лісничого, той – інженера з охорони та захисту лісу. Зі слів головного лісничого ДП «Городоцьке ЛГ» Богдана Ковальчука, під час огляду місця скоєння незаконної порубки працівники рейдової бригади держлісгоспу встановили, що лісопродукцію вивезли гужтранспортом в сторону річки Стохід.

Про випадок лісопорушення повідомили черговому Камінь-Каширського РВ УМВС. А згодом, дочекавшись представників міліції, працівники держлісохорони пред’явили їм зрізи пнів 10 дерев для подальшого зпівставлення з лісопродукцією. Правоохоронці спільно з працівниками державної лісоохорони вирішили зайти на територію подвір’я, куди вели сліди злочину, але власник будинку не пустив «непроханих» гостей до інших забудов для огляду та співставлення зрізів пнів та лісопродукції. На запитання правоохоронців: «Звідки ліс на території подвір’я?», власниця відповіла, що вона ліс купила. Утім, документи пред’явити також категорично відмовилась.

Оскільки правоохоронців не пустили для подальшого огляду лісопродукції, оперативна група поїхала від будинку, не дізнавшись звідки був привезений ліс. Наступного ранку вся лісопродукція була в ставкові, що знаходився на території подвір’я. З усього цього лісівники роблять висновок, що правоохоронні органи не хочуть розкривати правопорушення, пов’язані з лісовим господарством. Адже, зокрема, у цьому випадку, працівники міліції навіть не оглянули місця трелювання деревини від річки до подвір’я та не провели огляд місця скоєння порушення.

Однак це - не одиничний випадок. Нещодавно на крадіжці лісу затримали мешканців села Стобихівка Камінь-Каширського району. Про це повідомляє kowel.com.ua.

Крадіями виявилися громадяни, які за своїми релігійними переконаннями не можуть тримати в руках зброю, тому проходять альтернативну службу. Лісова охорона поскаржилася районному прокурору та начальнику міліції. І на цьому справа зупинилася. «У селах навіть називають суми, за які можна стати «альтернативниками», але це вже питання - не до лісової охорони», – розповідає інженер охорони і захисту лісу Василь Козак. Чоловік стверджує, що сьогодні в селах масово розкрадають ліси і здають на приватні пилорами. Це перетворюється на заробіток селян.

Керівництво Ковельського спеціалізованого лісогосподарського акціонерного товариства «Тур» письмово звернулося до єпископа Церкви Християн віри євангельської України Степана Веремчука з проханням допомогти у справі збереження лісів волинського краю. Інше звернення з приводу злочинних дій мешканців села Стобихівка керівництво СЛАТ «Тур» адресувало головам Камінь-Каширської районної державної адміністрації та комісії у справах проходження альтернативної (невійськової) служби.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про відповідальність, яка чекає на українців за бажання уникнути призову до Збройних сил.

Окрім того, видання писало, що волиняни відмовляються брати повістки, бо релігійні переконання забороняють їм тримати в руках зброю. Зокрема, громадянин України у судовому порядку відстояв право на невійськову службу.

Зауважимо, що відшкодування збитків у лісогосподарстві проводять на рахунки сільських рад, де були скоєні правопорушення. Належна реакція правоохоронних органів не лише зберегла б ліси Волині, а й збільшила б надходження до бюджетів сільських рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 28 Лютого 2015 08:10
Чого того дядька чипати , йому жити немає за що. Ліс по Львівський трасі возят цілодобово камазами то дійсно -законно.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2015 09:00
Це лісники хочуть таким чином прикрити свою злочинну діяльність. Типу -міліція не реагує,а ми що зробимо? А відповідати за кожного пенька в лісі не хочеться
Анонім Показати IP 28 Лютого 2015 09:08
Зараз весняну ревізію будуть проводити лісові підприємства. Чому не підключити до цієї справи представників громад?
знаючий Показати IP 28 Лютого 2015 09:14
Військове лісництво -там йде тотальне знищення лісу прокуратура військова вмила руки екологи мовчать- а ліс крадуть лісники в долі де громадські організації?.де міліція?
Анонім Показати IP 28 Лютого 2015 12:05
де обіцяний мораторій на експорт лісу-кругляка,хто загальмував його у ВР, вгадайте з першого разу - блок порошенка і народний фронт, тих хто зараз при владі - думаємо і робимо висновки
свій Показати IP 3 Березня 2015 10:24
З такими керівниками як мазурик, самосік і їхній батя гунчик шо всі регіони сміються над їх бездарністю керувати нічого іншого очікувати і не варто
Аноним Показати IP 14 Квітня 2015 12:42
Як запобигти суцильнии виризки лису биля самого села. Биля села Затишшя Шацького раиону виризають лис.люди категорично проти .Порадьте що робити..............
ваня Показати IP 19 Липня 2016 23:50
Вибачайте але це хтознащо лісники краще живуть ніж депутати стаким правліньнням лісу небуде ніяк а відповідати нікому це цирк...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus