USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині тендери виграють підприємства з окупованих територій

18 Грудня 2014 18:45
Тендери для нововолинських шахт виграють фірми, які зареєстровані у Донецьку, - стверджують представники Центру протидії корупції Самооборони Волині.

Про це стало відомо під час прес-конференції Самооборони Волині 18 грудня.

Активіст Центру протидії корупції Богдан Рущинський розповів, що представники Центру вивчали питання щодо шахт у Нововолинську. Вони виявили парадоксальну ситуацію: у жовтні тендери повигравали фірми, що розташовані у Донецьку, на окупованій території. Це, з його слів, не поодинокий випадок, тож нині особливу увагу присвячують тендерним закупівлям. Корупційні схеми, які були раніше, мовляв, лишилися досі. Він наголосив, що наразі «палкої співпраці» з активістами з боку прокуратури та міліції немає.

Так, починаючи з лютого, з прокуратури активісти отримали не більше 5% відповідей на свої звернення.

Однією із «грандіозних справ», вивченням яких займаються самооборонівці, координатор Самооборони Волині Андрій Хведчак назвав справу щодо понад 20 мільйонів гривень, відмитих на збагаченні вугілля.
«Волинське вугілля нібито везуть у Львів, там нібито збагачують, а потім повертають. А там така ситуація, що голова підприємства у Львові – одна особа, а голова заводу – його брат і усе так крутиться», - повідомив Андрій Хведчак, зауваживши, що не здивується, якщо дізнається, що тендери на поставку обладнання для волинських шахт виграють фірми Рината Ахметова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Олесь Показати IP 18 Грудня 2014 18:52
"З Джентельменів удачі"-....." Какая отвратительная рожа"- з далека видно справжнього люстратора...
Тарас до Олесь Показати IP 19 Грудня 2014 08:38
Що Хвесик, що Данильчук, Рижков один піар. Патріоти захищають Україну, а не балтають без толку. Вже майдан висунув лідерів Кубіва, Мохницького де ці злодюги тепер, а це щось подібне на місцевому рівні.
Олесь до Тарас Показати IP 19 Грудня 2014 08:47
Ви праві. Нажаль...
777 Показати IP 18 Грудня 2014 19:04
Ух ты какой пельмень! Ахметов-бойся!
Анатоль_ Показати IP 18 Грудня 2014 19:09
На тендерах та відкатах сидять Гарбузюк та Буткевич. Це сотні мільонів грн. Інформація є у ,,Віснику держ.закупівель. У Іваничівському районному суді зараз розглядається справа про незаконне нарахування премій головним економістом ,,Волиньвугілля,, Буткевич.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 19:16
ото мордяку тормоз наів, сепаратист він а не активіст. Чому шпига з ним не розбирається. Стріляють по автомобілях, це що таке, у нас що вогнепальну зьрою вільно можна отримати і стріляти по кому хочеш? Бардак.
13 Показати IP 19 Грудня 2014 00:35
БОБЕР , АЛЕ Є.Е ВАС МУДАКІВ ПРОДАЖНИХ НОРМАЛЬНО,Я ЗА ,ЇМ ГРОШІ ТЕЖ ПОТРІБНІ ,ЩОБ ВАС КАЗНОКРАДИ ЩІМИТИ, ТІКАЙТЕ САМІ А ТО БУДЕ ПІЗНО.
111 Показати IP 19 Грудня 2014 08:39
ви безграмотні активісти....."Закон України" про державні закупівлі не передбачає вибирати переможця за місцем розташування..там інші критерії.............дивує як тупі можуть вести розслідування.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus