USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині викрили 3-мільйонну газову оборудку

25 Січня 2016 22:01
Фіскали виявили оборудку на 3,1 мільйона гривень, в рамках якої послугу з переробки природного газу у тепло для державного комунального підприємства надавали за завищеними цінами.

Про це повідомляють у прес-службі Державної фіскальної служби України

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Волинській області викрито факт завищення вартості послуг з переробки давальницької сировини (природного газу) у готову продукцію (теплову енергію), реалізованих по угодах державних закупівель – для державного комунального підприємства.

Встановлено, що одним з товариств з обмеженою відповідальністю, засновником якого є іноземна компанія, при формуванні вартості зазначених послуг реальну вартість послуг було завищено на суму 3,1 мільйона гривень.

Виявлено, що активи, одержані від державного підприємства для виконання угод, у тому числі сума, на яку завищена вартість послуг, були перераховані службовими особами ТОВ на користь інших підприємств, що може свідчити про легалізацію зазначеної суми.

Згідно з даними фактами до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 та частиною 1 статті 209 ККУ. Здійснюється кримінальне провадження.

Як інформувало Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, більше 3 мільйонів гривень щомісяця переплачують лучани за теплоносії через укладений договір між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Подробиці цього договору - «вкриті мороком». Про це заявив під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради 23-го липня повідомив депутат Сергій Сівак. З його слів, «цей договір настільки втаємничений, що жодна людина, окрім обмеженого кола керівників «Луцьктепла», не знає про його зміст.

Проте, прибувши на підприємство, члена міськвиконкому Олега Бондарука та активіста Михайла Шелепа не відразу пустили до директора державного комунального підприємства «Луцьктепло» Юрія Паращія. Останній заявив, що усна заява міського голови має бути підкріплена якимось документом, а тому договору «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» так і не показав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АС Показати IP 25 Січня 2016 22:10
Є така бука старослов'янська "херь" так що по*ерять ще за три міліона
Тарас Чурило Показати IP 25 Січня 2016 22:12
Ось де грошики казенні пропадають, а ми тут торгуємось за 25 копійок в тролейбусі
Луцьктепло Показати IP 26 Січня 2016 07:08
Вкрали 100 мільйонів, зараз повернуть 3, і всі будуть задоволені. Хтось отримає премії та зірки, хтось продовжить красти. Цікаво Романюк на 3 лями буде скидатися?
21222 Показати IP 26 Січня 2016 09:38
да ви шо!!!!!!!! стаття не про шо.... газ більше на повітря схожий. ні тепла ні каструлю закип'ятити.
Gas Показати IP 26 Січня 2016 10:54
В чому суть оборудки? хтось продав комусь за завищеною ціну,а потім ще комусь заплатив.Шо тут кримінального? бо якась там тзов повязана з континіум?То тут через одного треба тоді закривати за таку діяльність.
пальник Показати IP 26 Січня 2016 14:07
Пожинаємо наслідки ринкових відносин під українським "соусом". Скоро всі всіх будуть посилати...........
Лучанин Показати IP 26 Січня 2016 17:15
Товариство " з іноземним капіалом " -це вкрадена при Кривицькому котельня, яка наживається на оборудках з "Луцьктепло",яке по документах постійо є збитковим комунальним підприємством.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus