USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині запланували додаткові кошти на обладнання для ПТУ

11 Лютого 2016 08:45
Через підвищення курсу євро доведеться додатково виділити 600 тисяч гривень з обласного бюджету на співфінансування з ЄС програми підготовки кадрів для потреб економіки Волині.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого.

Як повідомила виконувач обов’язків начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, виникала потреба внести зміни в Регіональної комплексної програми розвитку освіти Волинської області на 2014-2017 роки, що стосується профтехосвіти. Волинська ОДА реалізовує проект «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону», який фінансує Європейський Союз в рамках програми підтримки регіонального розвитку України. У рамках цього проекту для двох областей, Рівненської та Волинської, виділено 1,066 мільйона євро, 846 тисяч з яких зобов’язується профінансувати грантодавець. Разом із Рівненською областю Волинь повинна профінансувати 10% від обсягу проекту.

Оскільки кошти закладали два роки тому, нині через підвищення курсу євро бракує коштів на фінансування. Вказаний розділ програми просять збільшити на 600 тисяч гривень до 3,1 мільйона гривень.

Депутати підтримали пропонований проект змін до програми.

До слова, Верховна Рада повернула фінансування системи професійно-технічних училищ з державного бюджету. Відповідний законопроект № 3831-2 за основу та в цілому підтримали 305 народних депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Педагог Показати IP 11 Лютого 2016 09:05
Вже 11 лютого а ми без зарплати з нового року з таким фінансуванням і керівництвом ніякі гранти не допоможуть. Догралися з реформами в середній освіті що учні вже писати не вміють то тепер беруться за пту....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus