USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині запрацює цегельний завод

28 Травня 2015 21:00
Уже з червня керамічний завод в селі Дубечне Старовижівського району має запрацювати. Зараз там є 24 працівники, планують створити ще сотню робочих місць.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради сьогодні, 28-го травня.

В обласну раду звернулося ТОВ «Дубечненський керамічний завод», яке попросило про погодження надання надр у користування.

Загальна площа ліцензійної ділянки - 17,2 гектара.

Депутат Василь Пецентій висловився проти такого рішення, мовляв, завод - розвалений і він не буде працювати, а дозвіл просять для того, щоб вивозити ресурси з-за кордон.

«Я вам скажу так, аби випалювати цеглу, то треба чи вугілля чи мазуту привозити, бо газу там немає, а залізничний шлях - розібраний. Я особисто бачив, що там немає жодного працівника, вони просто хочуть вивозити землю з-за кордон», - висловив свою думку депутат.

Йому заперечила депутат Раїса Кучмук, яка запевнила, що є офіційні дані, які підтверджують функціонування заводу.

«У нас є інформація, що цього року вони вже взяли на роботу 24 людини для працевлаштування Зокрема, це слюсарі, які відновлюють завод. Також вони планують залучити до роботи ще 130 людей. Це я озвучую офіційні дані зі служби зайнятості», - інформувала обраниця громади.

Зі слів депутата Бориса Загреви, ТОВ «Дубечненський керамічний завод» призупинив роботу через те, бо мав проблеми з кредитами, але вже їх вирішив та відновлює роботу.

«Мені відомо, що це підприємство вирішило усі проблеми, які були пов’язані із кредитами в банку. Вони дійсно хочуть розпочати виробництво цегли. Ми півроку це не розглядали, можемо ще затримати на стільки ж. Але я вважаю, що треба підтримати їх», - наголосив Загрева.

Перед депутатами виступив власник заводу та запевнив, що цегельний зараз наразі - у стадії реконструкції, туди вже завезли німецьке обладнання, встановили енергозберігаючі вікна, відремонтували дах.

«Люди чекають і потребують робочих місць, будь ласка, підтримайте. З червня ми запрацюємо», - звернувся до обласної ради підприємець.

Депутати таки підтримали звернення заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛЮСТРАТОР Показати IP 29 Травня 2015 00:43
підтримали перевірте завод чи є німецьке обладнання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus