USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На захист волинян рятувальникам виділять ₴182 мільйони

6 Березня 2016 11:49
182 мільйонів гривень буде вартувати реалізація Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016 -2020 роки.

Про це йшлося у п'ятницю під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук зауважив, що схожі програми діяли протягом попередніх 5 років, але тепер їх вирішили об’єднати їх всі разом.

З його слів, минулого року область стикнулась з пожежами на торфовищах, з якими досить довго боролись. Мовляв, тоді не вистачало коштів для того, щоб ліквідувати стихійне лихо миттєво.
Затвердження цієї програми, з його слів, дозволить не вносити зміни в обласну програму із паливно-мастильних матеріалів. А також дає можливість залучати чималі кошти з державного бюджету у випадку виникнення надзвичайної ситуації всеукраїнського масштабу на Волині.

Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 182704 тисяч гривень, з них: 140 тисяч гривень - за рахунок державного бюджету, 17 667 тисячі гривень - за рахунок обласного бюджету, 164 897 тисячі гривень - за рахунок місцевих бюджетів.

MoneyInfographic

Зважаючи на те, що держава профінансує лише 0,1% вартості програми, члени профільної комісії поцікавились, чи «потягнуть» місцеві бюджети фінансування, адже їм доведеться покрити більше 90% вартості. На що Володимир Грушовінчук заявив, що це питання вже узгоджене, а програму затвердив фінансовий відділ.

Обсяг фінансування Програми буде уточнюватись щороку під час складання проекту обласного бюджету та місцевих бюджетів на відповідний рік.

Члени комісії проголосували за те, щоб рекомендувати сесії підтримати програму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волинянин Показати IP 6 Березня 2016 12:43
з місцевих бюджетів "потягнуть" будь здоров! а для чого ж " ГРОШОвінчук" розпинається на трибуні?
Анонім Показати IP 6 Березня 2016 16:29
один керівник району в свій час казав:"Це полковнічі програми,іх приймають,щоб відразу покласти на полку!!!"Думаю,що з місцевих бютжетів ніколи 165 млн. на цю програму ненадійде,вони просто не потягнуть такоі суми.
Лучанин Показати IP 6 Березня 2016 19:05
НЕхай фінансовий відділ іще скаже коли рятувальники зарплату отримали за лютий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus