USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацбанк зобов’язав волинські банки пильнуватися хакерів

14 Травня 2010 16:03
Національний банк України висловлює занепокоєння збільшенням випадків шахрайства з банківськими рахунками в режимі дистанційного обслуговування.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на телеграму Нацбанку № 25-112/1082-7987.

«Національний банк України висловлює занепокоєння тим, що останнім часом почастішали звернення до НБУ щодо випадків несанкціонованого списання коштів із рахунків клієнтів під час здійснення розрахунків за допомогою систем дистанційного обслуговування «клієнт-банк», «клієнт-Інтернет-банк», зокрема, щодо хакерських нападів (фішингових атак) на комп’ютери клієнтів банків, які використовують такі системи», - йдеться в телеграмі.

У зв’язку з цим регулятор рекомендує банкам дотримуватися правила «двох рук» при складанні електронного розрахункового документа, забезпечити антивірусним захистом робочі місця, використовувати апаратні носії ключової інформації, які не дозволяють копіювання таємних ключів.

Нацбанк також рекомендує передбачити в договорах банківського рахунку право банку на виконання періодичних перевірок клієнтів на предмет захисту інформації.

Довідково:

За даними Нацбанку України, кількість шахрайських операцій з використанням платіжних карток у 2009 році, порівняно з 2008 роком, збільшилася в 6,5 рази – до 39 тисяч операцій.

Збитків від карткових шахраїв минулого року зазнали 44 українських банки, їх сума оцінюється в майже 13 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus