USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

Найдорожчий хліб - на Волині: ціни збільшуються й надалі

17 Вересня 2014 12:57
Волиняни одні з тих, хто платить за хліб найбільшу ціну в Україні. Згідно з відповідними показниками – Волинь на третьому місці.

Про це йшлося під час наради з керівниками борошномельних та хлібопекарських підприємств з питань стабілізації цінової ситуації на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів сьогодні, 17-го вересня.

Дорожчий хліб соціальних сортів продають лише в Київській і Тернопільській областях. Для порівняння цінової політики в регіонах зауважили, що у Львівській області хліб дешевший на гривню.

«Ми маємо не найдорожче борошно, але одні з найдорожчих цін на хліб соціальних сортів. Чому так!? Найбільші оптово-відпускні ціни склалися на найбільших хлібопекарських підприємствах області: ТзОВ «Володимир-Волинський хлібозавод» - 6.61 гривні, ПАТ «Теремно Хліб» (6.43 гривні, ціну підвищили на 50 копійок з вересня), ПрАТ «Нововолинський Хлібозавод» - 6.30 гривні.

Так, найнижчу ціну - 5.07 гривні - пропонує ТОВ «Ковельський хлібокомбінат», - доповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

На це зреагували антимонопольники, зокрема, виконувач обов’язків голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий наголосив, що вони направили вимоги у ПАТ «Теремно Хліб» та ПрАТ «Нововолинський Хлібозавод», аби вони надали свою калькуляцію виробництво хліба.

Щодо продажу хліба у супермаркетах, у торгівельній мережі ставлять дозволену надбавку по максимуму – 6%.

«Ми здійснюємо моніторинг лише в шести супермаркетах Луцька. Порушення формування ціни немає. Вони дотримуються позначки, яку не можна перевищувати – 6 %. Хліб дорожчає через оптовідпускні ціни», - пояснює завідувач сектору Державної інспекції з контролю за цінами Вікторія Тимчишина.

Загалом, в області є більше 60 виробників хліба.

Як стверджують аграрії, ціни на борошно Аграрного фонду збільшилися майже на 30%, тобто із 2.89 гривні до 3.76 гривні.

Тому хлібопеків закликали укладати договори з Аграрним фондом, аби до кінця року купували борошно за стабільною ціною.

Щодо сплати податків, то нарікання були на монопольника ПАТ «Теремно Хліб». Річний обсяг продажу підприємства - 64 мільйони гривень, а з кілограма хліба сплачують податку лише 1 копійку, натомість, як інші виробники платять 5-7 копійок.

Після усіх дискусій і запитань, радник голови обласної державної адміністрації Сергій Кошарук пообіцяв, що всім дасть відповіді на поставленні запитання.

Однак, які необхідно прийняти кроки задля стабілізації ціни на хліб – конкретних рішень не озвучили.

Втім, фахівці зауважили, що за минулий тиждень, наші хлібопеки розпочали підвищувати ціни і за тиждень позначка збільшилася на 8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучанин Показати IP 17 Вересня 2014 13:08
Да ці теремно хліб обнагліли зовсім, зробили собі монополію, менших виробників тиснуть і ніхто їм нічого не може зробити, бо прикормлюють власть!!! Спочатку спирали все на ціни на пальне, а тепер як ціни трохи знмзилися - то ціна ні на копійку не опустилася. ШАХРАЇ!
Ага Показати IP 17 Вересня 2014 13:09
Вони тупо калотять бабки!
назар Показати IP 17 Вересня 2014 13:58
така влада що не контролює ганьба як так що хліб такий дорогий хтось хоче нажитися на бідних пенсіонерах і так далі бо для багачів це копійки
хехе до назар Показати IP 17 Вересня 2014 15:15
А хто буде контролювати якщо подібні наради проводить радник голови на громадських засадах!:)))
влада до хехе Показати IP 17 Вересня 2014 15:32
Позиція пана Гунчика відома по всіх проблемах: влада не повинна втручатися в роботу суб'єктів підприємницької діяльності! То чому дивуватися?
дія Показати IP 17 Вересня 2014 15:14
А щоб ви знали, то вони у ціну хліба роялті ставлять, вартість торгової марки и... обдирають людей як липку!!! Борошно найдешевше, а ціна на хліб найдорожча! То може до стінки таких "бізнесменів", да у скрутний час, а то вже кішені в них лопають?! Агов - громадські діячі-люстратори-хороводники, чого мовчите? Чи ви лише за посади "боретесь", а решта вас не хвилює?!
діяч до дія Показати IP 17 Вересня 2014 15:27
Дійсно, агов, люстратори-хороводники, де ви? Не бачите, що хліб ще є? Коли вже ми висівками будемо годуватися?
.. Показати IP 17 Вересня 2014 15:44
а менше треба їсти хлібобулочних виробів!!!! позвикали - хліб масло ковбаса і кава солодка чи чай - це здорове харчування?????
334 Показати IP 17 Вересня 2014 15:45
А гунчик соплі жує, не знає, що робити...хто його призначив, коли треба - треба і владу застосувати...він так дограється, ціни ж не просто так підняли, поцікавтеся хто бютівський власник теремно
Изя Шнеерзон Показати IP 17 Вересня 2014 21:00
Интересует знать-что же такое заспивают производители муки после закупок на биржах зерна урожая 2014 года?!?! Есть инфо +18-20%, без учета курсовой разницы. А посчитайте сами шо будет с ценой на мацу...Это же кошмар!!!
321 Показати IP 18 Вересня 2014 08:41
Купив хлібопічку-попробував - більше в магазині хліб не купую
123 Показати IP 18 Вересня 2014 12:31
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus