USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Нововолинськ - на межі катастрофи, – нардеп

19 Грудня 2014 13:28
Є небезпека, що грошей на добудову шахти № 10 «Нововолинська» на 2015 рік не передбачать.

Про це повідомив народний депутат України Ігор Гузь під час прес-конференції сьогодні, 19 грудня.

Зі слів нардепа, в уряді не чують ані мера міста, ані шахтарів. І проблем все більшає. Зокрема, вже 36 мільйонів гривень боргують чотирьом сотням працівників, які будують шахту номер 10. Водночас, ніхто не дає відповіді, чи надійдуть гроші на її добудову. А тим часом розпочинаються розмови про закриття шахт №№ 1 та 9, де працюють більше 1,5 тисячі шахтарів. Бо до волинського вугілля є претензії щодо низької якості. Крім того, вони є дотаційні.

«Ніхто не дає відповіді, що надійдуть гроші на добудову шахти № 10. Якщо грошей не дадуть – будівництво законсервують і 400 людей залишаться без роботи. А якщо закриють шахти №№ 1 і 9, для міста це може бути колапс. Якщо мене не почують як депутата, доведеться шахтарям йти на Київ, і я піду з ними. Але похід на Київ потрібен не для того, щоб висловити незгоду з діями уряду, а внести пропозиції», - каже Гузь.

Відтак, у нього є пропозиції, як розв’язати цю ситуацію: виділити кошти на будівництво шахти на 2015 рік, залучити інвесторів та відновити в Нововолинську зону пріоритетного розвитку. З цього приводу депутат переконує – в нього є союзники у Верховній Раді, зокрема, депутати з Львівщини, де є діючі шахти Львівсько-Волинського басейну.

Першим же кроком у вирішенні цього питання має бути виплата заборгованих 36 мільйонів до кінця року, а точніше до 23 грудня, коли Держказначейство припинить цьогорічні перерахунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анатоль_ Показати IP 19 Грудня 2014 13:41
Нічого страшного! Шахтне начальство накралося так, їхнім онукам та праонукам вистачить. Шахти конають, а начальство премїї собі нараховує та активно готується до новорічно-різдвяних святкових корпоративів! Давно треба розігнати то Волиньвугілля, яке наплювало на долю простих трударів-шахтарів!
нововолинець до Анатоль_ Показати IP 19 Грудня 2014 14:06
Директорами шахт необхідно призначати професіоналів які пройшли АТО і доказали свою вірність народу України
lol Показати IP 19 Грудня 2014 13:43
шкода, звичайно, людей, але в Гузя все так просто... де вони ті гроші візьмуть?в країні повна жопа - війна - зовсім не дешева справа, інфляція і т.д.
віктор до lol Показати IP 19 Грудня 2014 13:49
Про гроши треба запитати директорку з економіки дп ..волинське вугілля.. пані Буткевич, як треба видавати самій собі премії на сотні тисяч.
прохідник Показати IP 19 Грудня 2014 14:03
Керівником Волиньвугіля необхідно призначити бувшого директора який добровольцем пішов в роту "Світязь" захищати Україну. Пройшов Іловайський котел і зараз знову на передовій. Слава героям! Ця людина здібна організувати роботу колективу в цей складний час.
ректор до прохідник Показати IP 19 Грудня 2014 14:17
На цьго офіцера, який після поранення під Іловайськом та лікування у госпіталі, зараз вже вдруге виконує із своїм підрозділом бойові завдання та ризикує життям- директор ДП,,Волиньвугілля,, Міша Гарбузюк вилив потоки помийної брехні та бруду. Міша Гарбузюк, тобі з Олегом буде непросто пояснити свою брехню підрозділу спецпризначення ,,Світязь,, коли вони повернуться з бойових.
Шахтар Показати IP 19 Грудня 2014 15:01
Молодець Гузь! Піднімай народ проти Яценюка!
віто Показати IP 19 Грудня 2014 15:05
Все досить просто. Міністр вугільної промисловості поставив питання так: або купуєте обладнання у Ахметова, або грошей не буде. Ось туди б ти, Гузю, сходив, і не для того, щоб надати пропозиції.
відбійний молоток Показати IP 19 Грудня 2014 15:12
А що ж ти Гузь у депутати подався? То роби щось зі своїм Лапіним, ви ж від прем'єра йшли у ВР, чи знову лише скиглити у соцмережах будеш???
Михайло Показати IP 19 Грудня 2014 18:10
Гузь хоч себе похвалив - молодець. Не треба було ставити Б.Клімчука на коліна, при ньому гроші на десяту шахту виділялися. А так нізащо вгробили здібну людину
КОРИТЯНИЙ ПАТРІОТ Показати IP 20 Грудня 2014 09:22
Критикувати всі вміють ! А працювати не дуже хто хоче ! Керувати чи підприємством чи державою управляти треба вміти ! ХОТІТИ КЕРУВАТИ ОДНЕ, а ВМІТИ РОЗУМНО КЕРУВАТИ ЦЕ ІНШЕ ,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus