USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нововолинській шахті №10 хочуть переполовинити обіцяні 100 мільйонів

26 Липня 2016 15:19
Департамент вугільної промисловості України знімає 50 зі 100 мільйонів гривень, які планувались виділити на добудову Нововолинської шахти №10.

Половину коштів, які повинні були врятувати «Волиньвугілля» як ланку, планують витратити на заробітну плату шахтарям України напередодні їхнього професійного свята.

Про це стало відомо сьогодні, 26 липня, під час робочої зустрічі голови обласної державної адміністрації з представниками шахтарського колективу шахти №10 міста Нововолинська.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков сказав, що не можна допустити переділу коштів, оскільки за 50 мільйонів гривень неможливо розрахуватися з уже існуючими боргами підприємства, не кажучи про те, щоб запустити шахту.

Очільник Нововолинська розповів про ще одну проблему з виділенням коштів на 10-ту шахту. Йшлося про 19 мільйонів 300 тисяч гривень на заробітну плату гірникам за травень-червень. Зі слів Віктора Сапожнікова, міністерство фінансів не дало відповіді щодо надходження цих коштів.

«Я боюся, що ці 19 мільйонів чи їхня частина на надійде, і проблема загострюватиметься», - резюмував Віктор Сапожніков.

На це Володимир Гунчик відповів, що два тижні тому надіслав лист на ім'я міністра з проханням зустрітися у міністерстві щодо проблем 10-ої Нововолинської шахти. Проте, відповіді не отримав.

«Якщо я не отримаю цього тижня відповіді від міністерства, то зініціюю її через прем’р-міністра. Зустріч має відбутись обов’язково, інакше я, як губернатор, знімаю з себе відповідальність за наслідки того, що буде, якщо шахтарі припинять роботу», – наголосив Гунчик.

Своєю чергою, директор десятої шахти Нововолинська Сергій Кожушкін розповів про плани освоєння 100 мільйонів гривень, які їм обіцяли. Керівник шахти доповів, що не дивлячись на 5 мільйонів гривень заборгованості по зарплаті гірникам та 11 мільйонів боргу за електроенергію, Нововолинська шахта №10 відстає від оптимізованого графіку робіт лише на вісім місяців.
При виділенні обіцяних 100 мільйонів гірники обіцяли виконати одну третину необхідних робіт, аби могла відкритись перша лава (ред. - похила гірнича виробка), та можна було б розпочати видобуток вугілля.

«При достатньому фінансуванні дві третини робіт, що залишаться можна виконати за 9 місяців. А тоді взятися за будівництво другої лави. Загалом, щоб запустити обидві лави, потрібно один мільярд триста мільйонів гривень та два роки. Це дасть можливість працевлаштувати 1500 шахтарів», - розповідає Сергій Кожушкін.

Та додає, що на Шахті №9 та «Бужанка» загалом працює 2000 гірників. Запуск нової шахти №10 на повну потужність може повністю зняти питання про державне фінансування старих вугільно-добувних підприємств та працевлаштує усіх шахтарів регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 26 Липня 2016 16:13
Може так треба? Гроші потрібні на військо. Усім зараз сутужно. Треба економити кошти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus