USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинці пішли у наступ: «Волиньгаз» порушує їхні права, - ЗМІ

26 Жовтня 2016 09:24
Від слова до діла перейшли мешканці кількох нововолинських багатоповерхівок, не згідні з діями “Волиньгазу”. Вони повідомили представників влади про несправедливі й незаконні, на їхню думку, нарахування, встановлені монополістом. Адже це вчетверо більше, ніж в інших будинках, - інформує «Радар».

Покарав їх монополіст за те, кажуть нововолинці, що не дали згоди на встановлення загальнобудинкового газового лічильника. Хоча позиція мешканців така: “Забезпечте кожну квартиру індивідуальним безкоштовним газовим лічильником – і не буде потреби в загальнобудинковому”.
Одержавши, на думку місцевих жителів, просто-таки грабіжницькі платіжки, люди у кожному з будинків організували збори й вирішили звернутись до президента Порошенка, голови комісії НКРЕКП Вовка, голови Антимонопольного комітету України Юрія Терентьєва, депутата Верховної Ради по 19-ому округу Гузя, міського голови Сапожнікова, депутатів Нововолинської міської ради щодо незаконного встановлення загальнобудинкових газових лічильників для побутових споживачів багатоквартирних будинків.
Також вирішили платити за споживання газу, як і раніше, в сумі 30,26 гривні на кожну прописану людину по нормі споживання газу на кожного прописаного в квартирі з 4,4 куба (при використанні плитки за наявності гарячого водопостачання) згідно з Законом України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», а не захмарну суму 125,88 гривні на кожну прописану людину при незаконному нарахуванні граничних норм 18,3 куба.

Звертаються до Нововолинського відділення ПАТ “Волиньгаз” із вимогою виконати норму Закону України “Про забезпечення комерційного обліку природного газу” від 16.06.2011 р. № 3533-VI. Адже він вищий за підзаконний внутрішній акт Кодексу газорозподільних систем, затверджений постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015 року. Вимагають встановити безкоштовно поквартирні побутові газові лічильники за адресами споживачів.
Місцеві жителі просять міського голову, членів виконкому, місцевих депутатів зібрати позачергові сесії міської ради, виконкому, провести спільні наради з мешканцями, представниками ПАТ “Волиньгаз” та Антимонопольного комітету для вирішення спірної та конфліктної ситуації.


Отакі заяви надійшли газівникам від мешканців 5-го, 6-го, 15-го мікрорайонів Нововолинська:


А це колективні звернення до голови НКРЕКП та народного депутата:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ш Показати IP 26 Жовтня 2016 09:27
Люди, а чого Вас аж так "багато"?
З Нововолинська до Ш Показати IP 26 Жовтня 2016 10:07
Це ті всі які не хочуть працювати і завжди чимось незадоволені)))
маша Показати IP 26 Жовтня 2016 09:32
Молодці! Треба і нам лучанам також за свої права постояти!!!!!!!!!В нас така ж сама ситуація в місті!!!!!!!!!!!!!
Маша Показати IP 26 Жовтня 2016 09:39
Молодці мешканці, треба відстоювати свої права! У нас в місті такаж сама ситуація, вже по 2 листи щастя отримали, хто відмовився встановлювати загальнобудинковий лічильник на газ !!!!!!!!!!!!!!!! Хай встановлюють лічильник безкоштовно в квартирах, як було заплановано до 2018 року державою! Як треба не любити свій народ, щоб знього так знущатись!!!!!!!! Це ще гірше голодомору та гециду про які вони співають!!!!!!!!!
До Маша до Маша Показати IP 26 Жовтня 2016 10:11
Маша, ти бот? Хто тобі мішав останні три роки написати заяву і встановити безкоштовно лічильник, як це зробила більшість людей, а не ось та маленька кучка? Чи то, як завжди, сидів, сидів на дивані, а потім - вср@вся і всі навкруги винуваті)
Нагадаю до Маша Показати IP 26 Жовтня 2016 10:15
Це пропонував Яник, а вiн, як вiдомо, злочинець
Споживач Показати IP 26 Жовтня 2016 10:10
Платіть по нормах споживання згідно чинного законодавства - 4,4 на проживаючого до 1.01.2018.Багато хто так і робить.Але багатьох загнали в сибсидіальне РАБСТВО,а тепер приватний монополіст диктує вам умови.Це все було продумано наперед.Який з цього вихід-боротись і бажано в судах,хоча протест також дієвий,коли вийдуть не десятки людей,а тисячі.Але українське прислівя працює-моя хата .....Хоча першою горить якраз крайня хата.
Patrik до Споживач Показати IP 26 Жовтня 2016 12:55
Я згідний, що проблему треба вирішувати в судах, тільки не факт, що суди вирішать позови на користь таких споживачів... Скоріше - навпаки.
по темі Показати IP 26 Жовтня 2016 20:23
А якщо ще взяти до уваги, що програма встановлення лічильників для нселення діє вже років 10, якщо не більше, і увесь цей час КОЖНИЙ СПОЖИВАЧ !!! з КОЖНОГО МЕТРА КУБІЧНОГО газу!!!! сплачував за установку лічильника 12-15 копійок (так звана цільова надбавка на установку лічильників населенню, а не гроші інвесторів!!! чи якихось там добрих облгазів і їхніх власників), так кожний споживач вже разів з 5 окупив встановлення газового лічильника в себе на кухні. І тепер виходить, що самим першим встановили лічильники газу за рахунок, в тому числі і тих споживачів, яким зараз відмовляють в установці індивідуального лічильника газу. Просто фінансова піраміда! В "будиночки" де були котли, водонагрівачі, плитки, пічки (і не одна чи один водонагрівач, котел, плитка...) поставили лічильники газу за рахунок цільової надбавки (бо це було вигідно облгазу, там без обліку вони втрачали багато газу), а в квартири простим мешканцям встановлювати лічильники відмовляються, бо з загальним лічильником газу ви, шановні споживачі, фіг розберетесь, за що вам виставили ту чи іншу суму на оплату за газ. Думайте! А установку індивідуальних лічильників газу ніхто не відміняв!
споживач Показати IP 26 Жовтня 2016 20:33
Моя заява на встановлення лічильника газу вже три роки пилиться в облгазі.То встановлюють тим в кого котел і водонагрівач є, бо бачите, до 1 січня 2016 року там їх треба поставити. А вам лічильник потім поставлять! І це потім вже 3 роки тягнеться. І я такий не один. Море заяв лежить таких як моя - а облгаз і не думає чухатись! А потім облгазовські боти пишуть "Хто тобі мішав останні три роки написати заяву і встановити безкоштовно лічильник, як це зробила більшість людей" ??? Так три роки лежать пиляться заяви - не бачу лічильника, умніки облгазовські.
Оля Показати IP 26 Жовтня 2016 21:59
Не вірю!!! Мені за два місяці після написання заяви встановили! Нічого нікому не платила, подзвонили за день і сказали щоб тільки доїзд був до під'їзду, коли вони приїдуть, бо не будуть чекати поки всі машини пороз’їзжаюсь і звільнять дорогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus