USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Нововведення. У волинян, які отримують субсидію, заберуть пільги

26 Травня 2016 08:33
З 1 травня у призначенні й нарахуванні субсидій на житлово-комунальні послуги знову відбулися зміни. Про них на брифінгу розповіла директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод.

Так, громадянам, які мають пільги на оплату комуналки і отримують субсидію, відповідні пільги на період дії субсидії нараховані не будуть. Як пояснила спеціаліст, на скільки зменшиться пільга – на стільки збільшиться субсидія. Розмір компенсації залежатиме від доходу сім’ї. Директор департаменту каже, що така зміна корисна: щоб людина отримувала один вид допомоги і знала, як вона призначається. Якщо ж субсидія буде нульова, то пільга на оплату послуг ЖКГ залишиться.

Також змінено порядок урахування сукупного доходу родини. Раніше для призначення субсидії брали дохід усіх членів сім’ї за три місяці, з травня – за весь попередній календарний рік. Минулого року для працездатних осіб, які не навчаються, не служать, оформили догляд за інвалідом чи родичем похилого віку, дохід розраховувався в розмірі мінімальної зарплати. Тобто у графі «дохід» у декларації треба було зазначити «1280 грн». Із 1 травня для таких осіб буде враховуватися дохід на рівні двох прожиткових мінімумів – 2900 гривень. Для студентів, які не отримують стипендію, і безробітних, зареєстрованих у службі зайнятості, - на рівні одного прожиткового мінімуму (1450 грн).

Усім, кому субсидія була призначена в минулий опалювальний період, вона буде перерахована автоматично, - запевняє Оксана Гобод. Працівники органів соцзахисту братимуть необхідну для перерахунку інформацію у фіскальних службах. Лише тим, хто отримував адресну грошову субсидію для придбання твердого палива і скрапленого газу, треба звернутися в управління особисто і подати відповідну заяву.

За підсумками минулого опалювального періоду субсидії одержували 143 тисячі домогосподарств на Волині або 43% сімей. Тоді як за станом на 1 травня 2015-го, до спрощення порядку призначення субсидій, - 24 тисячі волинян, в основному пенсіонери. Середній розмір субсидії на квітень склав 2100 гривень.

Фахівці департаменту соцзахисту кажуть, що і при сукупному доході сім’ї 5-8 тисяч реально отримати субсидію на комуналку. Адже тарифи на газ зростуть суттєво. Наприклад, якщо цього опалювального сезону за тепло в трикімнатній квартирі в Луцьку треба було віддати 1000 гривень, то наступного буде вже понад півтори тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ЛУЧАНИН Показати IP 26 Травня 2016 08:58
Було: для працездатних осіб, які не навчаються, не служать, оформили догляд за інвалідом чи родичем похилого віку, дохід розраховувався в розмірі мінімальної зарплати. Тобто у графі «дохід» у декларації треба було зазначити «1280 грн». Стало: Із 1 травня для таких осіб буде враховуватися дохід на рівні двох прожиткових мінімумів – 2900 гривень. Хочу запитати директора департаменту соцсімейіального захисту населення Волинської ОДА Оксану Гобод: Це як? "буде враховуватися дохід на рівні двох прожиткових мінімумів – 2900 гривень" але ж дані особи зовсім немають ніякого доходу, а ви його збільшили в 2 рази, які підстави для цього???
мешканець Показати IP 26 Травня 2016 09:31
"Середній розмір субсидії на квітень склав 2100 гривень." Нічого собі !! Це в кого такі субсидії !!!! Я теж таку хочу !!!
ВІтя Показати IP 26 Травня 2016 09:40
Це якщо не працює молодь і не зареєстрована в ЦЗ то будуть враховувати що вони одержують 2800??? Це Гройсман так зробив? Чи як????????????????
Оля Показати IP 26 Травня 2016 10:22
Нічого не зрозуміло з цієї інформації соцполітики.Можна,доступніше?
Віктор Показати IP 26 Травня 2016 12:56
А в чому проблема? Реєструйся в ЦЗ і будуть враховувати мінімалку. А всім хитрозробленим, особливо "безробітним" підприємцям, хай враховують хоч по 10 тисяч. Бо саме через них середній розмір субсидій більше 2х тисяч.
Павло Ростиславович Показати IP 26 Травня 2016 13:47
Оце Гройсмана політика. ТО чому ж записувати 2800 якщо людина взагалі доходу немає??? Чому б не прижати олігархів чиновників прокурорів суддів податківців митників а знову простих громадян???? ЗА ЛИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus