USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підрядник визнав, що привласнив гроші ДКП «Луцьктепло»

22 Березня 2016 19:00
Судово-будівельна експертиза встановила, що один із підрядників «надурив» «Луцьктепло» на 50 тисяч гривень. Підприємець визнав свою вину і пообіцяв відшкодувати завдані збитки. А сам відбувся штрафом у 850 гривень. Решту епізодів, де, ймовірно, також йдеться про привласнення коштів іншими підрядниками, передали за підслідністю до слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби. Всього передбачається перевірити совісність підрядників, які виконували роботи на 15 об’єктах «Луцьктепла».

Про це йдеться у відповіді прокуратури області на інформаційний запит та матеріалах судової справи.

Нагадаємо, у 2013 році під час аудиторської перевірки, а згодом - перевірки Держфінінспекції, були виявлені порушення у фінансовій сфері ДКП «Луцьктепло».

Як свідчать дані аудиту, проведеного на підприємстві восени 2013 року, до погіршення стану на підприємстві призвела низка сумнівних господарських операцій та виплат.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК З «ЛУЦЬКТЕПЛА» ВИКАЧУВАЛИ ГРОШІ І ДОВОДИЛИ ЙОГО ДО БАНКРУТСТВА. ЧАСТИНА 1

Матеріали ревізії, здійсненої Держфініспекцією у 2014 році, передали до УБОЗ УМВС України у Волинській області. Окрім цього, про результати зазначеної ревізії поінформовано прокуратуру Волинської області, УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області, Луцький МВ УМВС України у Волинській області та УСБУ у Волинській області. Отже, Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося в прокуратурі області, яка ж доля кримінальних проваджень щодо ймовірних розтрат на «Луцьктеплі».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО» ОПИНИЛОСЯ НА МЕЖІ БАНКРУТСТВА. ЧАСТИНА 2

У відповіді прокуратури області йдеться, що у 2014-2016 роках в провадженні територіальних органів поліції перебувало аж п’ять кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень посадовими особами ДКП «Луцьктепло». Частину з них закрили за відсутністю складу злочину, а частина розслідується й досі.

Так, Луцьким відділом поліції ГУ Національної поліції у Волинській області розслідувалося кримінальне провадження від 13 березня 2014 року за фактом внесення посадовими особами ДКП «Луцьктепло» до протоколу конференції профспілкової організації завідомо неправдивих відомостей. За результатами проведеного розслідування 11 квітня 2014 року кримінальне провадження закрито за відсутністю складу злочину.

Цей же відділ поліції проводить розслідування у кримінальному провадженні від 15 вересня 2015 року за фактом самовільного розпорядження коштами ДКП «Луцьктепло».

Також Луцьким відділом поліції ГУ Національної поліції у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 26 лютого 2016 року за фактом привласнення службовими особами ДКП «Луцьктепло» коштів підприємства.

Крім того, СУ УМВС України у Волинській області (на теперішній час СУ ГУ Національної поліції у Волинській області) розслідувалося кримінальне провадження від 04 липня 2014 року за фактами вчинення привласнення коштів ДКП «Луцьктепло» службовими особами підрядниками, які здійснювали ремонтні роботи на 15 різних об’єктах (згідно акту ревізії ДФІ за період з травня 2012 року по січень 2014 року).

У вказаному вище кримінальному провадженні по епізодах, за якими була завершена судово-будівельна експертиза та підтверджені збитки, прокуратурою області 31 липня 2015 затверджено обвинувальний акт.

З’ясувалося, що сторони уклали угоду, за якою винна особа визнавала вину та зобов'язувалася відшкодувати заподіяні збитки. Вироком Луцького міськрайонного суду від 31 серпня 2015 року вищевказану угоду затверджено.

Копія цього вироку є в Єдиному державному реєстрі судових рішень. У документі повідомляється, що фізична особа-підприємець з жовтня 2012 року по березень 2013 року, отримавши від ДКП «Луцьктепло» на власний розрахунковий рахунок кошти комунального підприємства, не виконавши фактично передбачених договором підряду ремонтних робіт, привласнив частину цих грошей.

Судово-будівельна експертиза довела, що підприємець надурив «Луцьктепло» на роботах по двох об’єктах: «Реконструкція з надбудовою адмінбудівлі (1 корпус) ДКП «Луцьктепло», (вулиця Гулака-Артемовського, 20)» та «Капітальний ремонт будівлі котельні на вулиці Стрілецькій, 2, у Луцьку» .

Загальна сума збитків, завданих комунальному підприємству на цих двох об’єктах, складає 53 276 гривень. В умовах мирової угоди вказано, що підприємець визнав свою вину і зобов’язується відшкодувати збитки шляхом виплати, виконанням робіт, наданням послуг або поставкою товарів до 1 листопада 2015 року. А підряднику призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень без позбавлення права займатися підприємницькою діяльністю.

Щодо інших епізодів привласнення коштів, за якими судово-будівельна експертиза не була завершена (всього експерти мали перевірити роботи на 15 об’єктах), матеріали виділили в окреме кримінальне провадження. За постановою прокурора області підслідність у вказаному кримінальному провадженні визначена за слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області. Фактично, експертиза цих об’єктів триває й досі.

Крім того, варто зауважити, що у 2016 році СУФР ГУ ДФС у Волинській області проводить досудове розслідування у одному кримінальному провадженні щодо службових осіб ДКП «Луцьктепло» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 1 статті 209 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом). На даний час досудове розслідування у вказаному провадженні також триває, інформують у прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Захід Тег Показати IP 22 Березня 2016 20:16
Коли буде складений кошторис "кидка" на бабло лучан компанією Захід Тег" у змові з мером? Сума підприємця просто молекулярна у порівнянні .......
да-а Показати IP 22 Березня 2016 21:38
І що з того писання... Невже від цього щось помінялось у житті чи то Казлячек, чи Кірика...
Лучанин Показати IP 23 Березня 2016 09:07
Чому прокуратура та судові органи не бачать, що адміністрація умисно укладала договори на приватні фірми континіуму і таким чином здійснювала вивід коштів з підприємства? Чому не притягують до відповідальності директора, головного бухгалтера та ін. посадових осіб, які підписували акти виконаних робіт? Та тому, що нічого не змінилося у владі! Розслідування спускають на тормозах. А суми збитків і десятки разів більші. Тільки на одну надбудову четвертого поверху списані ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus