USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пільги для мобілізованих та їх сімей у Луцьку: як отримати

30 Березня 2015 14:58
Мобілізовані лучани та їхні сім’ї, а також сім’ї загиблих в АТО мають право на низку пільг.

Як отримати підтримку від влади, розповіли у відділі інформаційної роботи міської ради.

Відповідно до Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Луцька, затвердженої рішенням Луцької міської ради від 27.08.2014 р № 63/9, військовослужбовцям, призваним на військову службу по мобілізації на підставі указів Президента України “Про часткову мобілізацію”, членам їх сімей, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, сім’ям, члени яких загинули під час проведення антитерористичної операції, надається наступна підтримка:

1. Звільнення від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду.

Для отримання цієї пільги необхідно подати заяву встановленого зразка до департаменту соціальної політики за адресою проспект Волі, 4А кабінет. 114, 105.

До заяви додаються такі документи:

- копія паспорта військовослужбовця, призваного на військову службу по мобілізації на підставі указів Президента України

“Про часткову мобілізацію“, учасника антитерористичної операції та члена сім'ї, якщо заява подається останнім (1, 2, 11, 12 сторінки);

- копія ідентифікаційного номера (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті) військовослужбовця, призваного на військову службу по мобілізації на підставі указів Президента України

“Про часткову мобілізацію“, учасника антитерористичної операції та члена сім'ї, якщо заява подається останнім;

- довідка, видана та скріплена печаткою уповноважених органів (зокрема Міністерства оборони України ‑ військовими комісаріатами, військовими частинами тощо), Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо або їх територіальними органами (надалі – уповноважені органи), про призов учасника антитерористичної операції на військову службу на виконання указів Президента України від 17.03.2014 № 303/2014 “Про часткову мобілізацію“, від 06.05.2014 № 454/2014 “Про часткову мобілізацію“ та від 22.07.2014 № 607/2014 “Про часткову мобілізацію“;

- копія свідоцтва про шлюб, копія свідоцтва про народження дітей;

- копія свідоцтва про народження військовослужбовця, призваного на військову службу по мобілізації на підставі указів Президента України

“Про часткову мобілізацію“, учасника антитерористичної операції;

- копія свідоцтва про смерть військовослужбовця, призваного на військову службу по мобілізації на підставі указів Президента України

“Про часткову мобілізацію“, учасника антитерористичної операції (для членів сім’ї загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції);

- будинкова книга (для приватного житлового фонду), довідка про склад сім'ї (для державного житлового фонду).

Під час подання копій документів заявники надають їх оригінали для огляду та засвідчення цих копій спеціалістом департаменту, який приймає документи від заявника.

2. Надання за рахунок коштів бюджету міста одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем.

Для отримання одноразової матеріальної допомогинеобхідно подати заяву встановленого зразка до департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» за адресою вул. Лесі Українки, 35.

До заяви додається довідка, видана та скріплена печаткою уповноважених органів (зокрема Міністерства оборони України ‑ військовими комісаріатами, військовими частинами тощо), Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо або їх територіальними органами (надалі – уповноважені органи), про призов учасника антитерористичної операції на військову службу на виконання указів Президента України від 17.03.2014 № 303/2014 “Про часткову мобілізацію“, від 06.05.2014 № 454/2014 “Про часткову мобілізацію“ та від 22.07.2014 № 607/2014 “Про часткову мобілізацію“.

3. Поліпшення матеріально-побутових умов проживання учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

З цього питання необхідно звертатися до департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» за адресою вул. Лесі Українки, 35.

4. Забезпечення безкоштовного проїзду у тролейбусах (шляхом придбання щомісячних проїзних квитків) дітей шкільного віку для наступних категорій:

- дітей, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію»;

- дітей військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, які задіяні для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей;

- дітей, батьки яких загинули під час антитерористичної операції.

Для отримання проїзних квитків дітям шкільного віку необхідно звертатися до загальноосвітнього навчального закладу, у якому навчається дитина.

5. Забезпечення безкоштовним харчуванням учнів загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Необхідно звертатися до загальноосвітнього або дошкільного навчального закладу, у якому навчається дитина.

6. Надання дітям послуг по безкоштовному користуванню басейном та участі в спортивних гуртках, секціях, клубах, гуртках Палацу культури м. Луцька та Палацу учнівської молоді м. Луцька.

7. Безкоштовне навчання дітей у школах естетичного виховання (музичні школи, художні школи).

8. Безкоштовне медичне обстеження та лікування у комунальних медичних закладах м. Луцька.

9. Юридична допомога.

10. Відповідно до рішення виконкому від 17.12.2014 №731-1 "Про пільгові категорії громадян, яким додатково надаватимуться пільги при здійсненні перевезень пасажирів в автобусах на міських маршрутах в м. Луцьку у 2015 році" особи, які мають посвідчення «Член сім’ї загиблого (померлого)», перевозяться безкоштовно в автобусах на міських маршрутах міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанка Показати IP 17 Березня 2015 12:08
А якщо ми розлучені з чоловіком, а він знаходиться у зоні АТО, то наша з ним спільна дитина має право на пільги?
3www до лучанка Показати IP 17 Березня 2015 14:40
переб"єшся!
наша до лучанка Показати IP 17 Березня 2015 18:25
Зверніться в школу і надайте довідку, що батько вашої дитини, мобілізований та копію про розірвання шлюбу, і якщо Ви та він ще не створили сім'ї, то Ваша дитина буде харчуватися безкоштовно і має право на безкоштовний проїзд. просто моя дитина має такі пільги.
бровкіна Показати IP 17 Березня 2015 13:53
Все гарно придумали - на все піднімаються ціни, тобто за цих дітей заплатять інші діти! Як на мене - занадто багато всього! Тим більше далеко не всі були на передовій і реально заслужили хоч якісь пільги( В класі є дитина, тато якої міліціонер (добре знаю, що під час Майдану розганяв там всіх! їх навіть з квартири прогнали, бо сусіди бунт підняли!) Зараз він типу в Ато - грав в карти там!!!! Кабан такий вернувся як з курорту((( Пільги в школі - не зрозуміло за що???? Дайте премію, надбавку до зарплати, перевірте стан здоровя, оздоровте раз в рік і все! Чого це за них ще й компослуги мають платити???
Місцева до бровкіна Показати IP 30 Березня 2015 16:25
Випадки різні є, але діти страдають психологічно і морально однозначно. Ви ж не знаєте, як це дитині – півроку не бачити батька. І подзвонити, щоб почути татові слова, теж не можна. Потрібно чекати, коли він сам зможе поговорити і переживати, чи все в порядку з ним. І, думаю, ви платите не за когось, лише за себе. Не потрібно озлоблюватись. Ви не розумієте, що це таке – жити весмь час на нервах, читаючи події в зоні АТО. А багато чого і не пишуть. У вас ніхто нічого не забирає.
солдат до бровкіна Показати IP 9 Квітня 2015 11:48
коментар було видалено
л до бровкіна Показати IP 18 Квітня 2015 00:31
Якщо вам, Бровкіна, так завидно на ці смішні пільги - то відправте свого чоловіка, чи сама йди захищати Україну - тай будуть тобі пільги - а потім розкажеш!!!ти їсиш ,що забажаєш , спиш у своєму теплому ліжку, бачиш свою дитину щодня- і тобі заздрісно на чуже, яке не має до тебе ніякого відношення!!!!
Штефан, Луцьк Показати IP 30 Березня 2015 15:02
А волонтерам коли пільги дадуть?
дружина мобілізовано до Штефан, Луцьк Показати IP 30 Березня 2015 16:20
Не потрібно всіх судити за прикладом Вашого сусіда. Я своєму чоловікові самотужки купувала 3 форми (2 літніх та 1 зимову). Берци купляли також додатково 2 пари. Плюс постійні передачі продуктів харчування, та інші речі ( шоломи, броніжилети, розгрузки і т.д.) Те скільки грошей ми потратили на цю "армію" не хочу навіть згадувати. І коли дитину безкоштовно харчують в школі, це найменше, що можна зробити для мобілізованих. Коли хлопців забирали на схід їх не питали хочуть вони туди чи ні!!! Всі розуміли свій обов"язок. А тепер коли держава шляхом надання пільг "хоч якось" допомагає сім "ям мобілізованих Ви пані Бровкіна заявляєте " Як на мене - занадто багато всього! " Це просто свинство по відношеню до тих хлопців, які лишилися там назавжди, які повернулися каліками, які повернулися із нестабільною психікою!!!! Ви собі сидете та міркуєте " багато їм всього дали чи ні!!!!
Місцеві до Штефан, Луцьк Показати IP 30 Березня 2015 16:24
Випадки різні є, але діти страдають психологічно і морально однозначно. Ви ж не знаєте, як це дитині – півроку не бачити батька. І подзвонити, щоб почути татові слова, теж не можна. Потрібно чекати, коли він сам зможе поговорити і переживати, чи все в порядку з ним. І, думаю, ви платите не за когось, лише за себе. Не потрібно озлоблюватись. Ви не розумієте, що це таке – жити весмь час на нервах, читаючи події в зоні АТО. А багато чого і не пишуть. У вас ніхто нічого не забирає.
дружина мобілізовано Показати IP 30 Березня 2015 16:21
попередній коментар був до "бровкіна"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus